Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Dacă în anii trecuţi autorităţile se văitau că n-au bani de investiţii, anul acesta situaţia stă exact pe dos. La fiecare trei luni, când aprobă execuţia bugetară trimestrială, aleşii se plâng de faptul că banii alocaţi pentru investiţii nu sunt cheltuiţi şi, în contrapartidă, la rectificări, banii de la dezvoltarea Galaţiului sunt transferaţi în buzunarul pentru funcţionarea administraţiei locale.
Astfel, pe primul trimestru al anului, fondurile alocate pentru investiţii s-au valorificat în proporţie de doar 48 la sută. La finele trimestrului al doilea, situaţia a fost mai delicată, bugetul de dezvoltare fiind cheltuit în proporţie de 33 la sută. Un progres s-a simţit la finele celui de-al treilea trimestru, când din sumele alocate pentru dezvoltare s-au cheltuit 43 de procente. Din nou aleşii şi-au manifestat îngrijorarea că nu vor reuşi să folosească toţi banii pe care i-au plănuit pentru investiţii. Mai trist este că, tot prin votul aleşilor locali, veniturile şi cheltuielile bugetului de dezvoltare a Galaţiului au fost diminuate cu aproape 8,5 milioane de lei, care s-au dus la funcţionare. Partea şi mai alarmantă este că autorităţile şi aleşii nu fac decât să constate şi să aprobe o stare de fapt care nu este deloc în regulă, fără să ia măsuri şi să schimbe lucrurile în bine. Absurd, dar adevărat!

Citit 1006 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Noiembrie 2013 22:52

3 comentarii

 • postat de unu Luni, 18 Noiembrie 2013 12:57 82.137.14.*** Link la comentariu
  0
  0

  DOMNU PRIMAR, DACA DORITI SA EXCAVATI PARTE STR> BRAILEI SPRE TRIBUNAL, ca sa fie rondoul perfect. sa u terminati lucrarea pana in primavara si o sa aveti bani berechet la buget. Toate automobilele din Galativor cotiza cel putin 1000 la reparatii, daca luati 16%impozit, 160 la masina la vreo 100.000 cate tranziteaza rondoul de la ultimu leu, plus zilele pana in primavara, aveti incasari enorme. veti schimba toate bordurile din oras. DESTEPT PRIMARU ASTA, SCHIMBA BORDURILE, FACE PARCURI. NOTA 11, ca e de-al nostru liberal.

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Vineri, 15 Noiembrie 2013 18:23 5.13.138.*** Link la comentariu
  0
  1

  Pentru ca se exista, exista si in aceasta situatie o caruta de explicatii:
  - gasca de salariati ai Statului - procurorii din diversele servicii - "NU SUNT PARTE DIN JUSTITIE - IN SENSUL LUMII CIVILIZATE EX-SCLAVII DIN CELE TARI PRECUM ROMANIA CU EXCROCI LA PUTERE", constatarile Curtii de Conturi sau dezvaluirile unor ziaristi, fara teleon "rosu" de la base n-au nici o valoare;
  - nu s-au platit banii celor firme care au castigat DEFINITIV procesele cu Primaria la cpitolul investitii;
  - gasca Stan-Vlaicu-Dinu au impus - fara forme legale - intocmirea de documentatii fantoma unor firme de bucale sau necunoscuti din zona, firme fara elementare cunostinte sau experienta - vezi pentru elice-faleza-etc. - au incasat ciubucul si alea firme fie au facut hartii de rahat (nestiind nimic de meserie sau de Galati), fie au disparut pur si simplu - vezi moda de la Baia Comunala.

  - Ca sa faci o investitie tebuie sa ai EFECTIV banii in cont. Nu este cazul.

  Asa ca se discuta pe cifre de pe o hartie igienca dupa folosire.

  Raportează
 • postat de Sorin Joi, 14 Noiembrie 2013 10:14 213.233.92.*** Link la comentariu
  0
  4

  Din articol inteleg urmatoarele:
  1. politicienii se tot cearta intre ei si-si pun contre
  2. au ajuns sa nu se mai inteleaga la sifonat banii publici.
  3. daca nu-i mai pot sifona, mai bine sa se piarda banii decat sa faca ceva util comunitatii cu ei. Se ghideaza dupa principiile: "dupa noi potopul" si "daca nu noi, atunci nimeni"

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.