Ciumacenco nici usturoi n-a mâncat/ Chiriaşii Primăriei, printre datornicii la Apaterm

Ciumacenco nici usturoi n-a mâncat/ Chiriaşii Primăriei, printre datornicii la Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Democrat-liberalii susţin că măsura Primăriei de a nu furniza agent termic asociaţiilor de locatari care înregistrează debite restante, ce afectează mii de bun-platnici, încalcă Legea serviciului public de alimentare cu energie termică. Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Municipalei PDL, a declarat că reprezentanţii municipalităţii riscă să se aleagă cu plângeri penale din partea gălăţenilor cu plata la zi a utilităţilor, văduviţi de căldură, invocând, în acest sens, art. 35, 36 şi 50 al Legii serviciului public de alimentare cu energie termică. „Furnizarea agentului termic în condiţii care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor constituie infractiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă”, potrivit actului normativ.

Ciumacenco a afirmat că „cel mai mare datornic către Apaterm este Primăria Galaţi” şi a somat reprezentanţii municipalităţii să achite debitele restante ale chiriaşilor către Apaterm. „Printre cei mai mari datornici, din cauza cărora gălăţenii de bună credinţă nu primesc căldură, sunt chiriaşi ai Primăriei Galaţi. De exemplu, pe o singură străduţă din Micro 40 - strada Mircea Zorileanu - 46 de chiriaşi din cinci blocuri datorează, în total, 300.000 de lei (…) În total, Primăria Galaţi are aproximativ 2.500 de apartamente - locuinţe sociale. Estimăm că nivelul utilităţilor neachitate se ridică la câteva milioane de euro. Dacă Primăria Galaţi, în calitate de proprietar, şi-ar achita datoriile, nu ar mai exista blocajul financiar dintre Apaterm şi Electrocentrale, blocaj prin care se condiţionează livrarea de agent termic”, a afirmat Nicuşor Ciumacenco.

Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei, ne-a declarat că nu comentează "declaraţii politice nesusţinute de cifre", precizând că municipalitatea a comunicat deja o situaţie reală şi clară a restanţelor la întreţinere ale asociaţiilor de proprietari din Galaţi. Reprezentanţii Primăriei susţin, însă, că Apaterm are de încasat de la populaţie peste 160 de milioane de lei, restanţele chiriaşilor municipalităţii la întreţinere fiind de circa 15 milioane de lei.

Citit 2250 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 21:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.