Facilităţi pentru datornici / Cum puteţi scăpa de penalităţi şi majorări de taxe şi impozite

Facilităţi pentru datornici / Cum puteţi scăpa de penalităţi şi majorări de taxe şi impozite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi asociaţiile familiale din Galaţi au două şanse pentru a scăpa de plata majorărilor de întârziere şi a penalităţilor aferente obligaţiilor bugetare *  O cerere depusă la Direcţia de Buget Finanţe şi plata datoriei de bază sunt condiţiile pentru a păstra în buzunar banii de penalităţi şi majorări


Nu mai puţin de 30.000 de contribuabili, din cei 110.000 câţi are Galaţiul, au primit deja sau urmează să primească somaţii pentru că nu şi-au achitat până pe 30 septembrie taxele şi impozitele aferente semestrului al II-lea al anului în curs. Restanţierii datorează deja penalităţi pentru că au depăşit termenul de plată. Lor li se adaugă alţi datornici la bugetul local. Pentru toţi aceştia, la propunerea primarului Marius Stan, consilierii locali au votat o procedură de scutire de la plata majorărilor de întârziere şi a penalităţilor aferente obligaţiilor bugetare.

Termen limită - 30 decembrie

Conform regulamentului, pot beneficia de scutiri de majorări şi penalităţi persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi asociaţiile familiale, care sting integral, până la data de 30 decembrie 2013, obligaţiile principale constând în impozite şi taxe, inclusiv amenzi contravenţionale, datorate bugetului local, restante la 30 septembrie 2013. Asta nu e tot! Ei trebuie să depună o cerere până la data de 20 decembrie 2013, pentru a beneficia de aceste facilităţi.

Termen limită – 15 iunie

De aceeaşi facilitate beneficiază aceleaşi categorii de persoane care sting integral, până la data de 15 iunie 2014, obligaţiile principale constând în impozite şi taxe, inclusiv amenzi contravenţionale, datorate bugetului local, restante la 31 martie 2014. Totodată, ei trebuie să depună o cerere până la data de 30 aprilie 2014 prin care solicită acordarea facilităţii şi se angajează să achite integral debitele scadente la 30 septembrie 2014 (aferente semestrului al II-lea al anului 2014) până la data de 30 noiembrie 2014, cu majorările aferente. Atenţie, în cazul în care persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi asociaţiile familiale nu achită debitul scadent la data de 30 septembrie2014 în termenul prevăzut, scutirea acordată se anulează.

La mâna autorităţilor

Dacă persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi asociaţiile familiale au mai multe tipuri de obligaţii la bugetul local şi fac plata integrală numai pentru un anumit impozit, taxă, scutirea se va aplica, în mod corespunzător, numai pentru majorările sau penalităţile de întârziere, aferente respectivului impozit sau taxă. Pentru a beneficia de scutire, solicitanţii înregistrează la Direcţia Buget Finanţe - Serviciul Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale persoane fizice - cererea prin care solicită acordarea de facilităţi fiscale până la data de 20 decembrie 2013 sau 30 aprilie 2014, inclusiv, după caz. Cererea privind scutirea, va fi analizată în termen de maxim 10 zile de la data înregistrării ei de către compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei Buget Finanţe, iar în urma analizei efectuate, se va întocmi un referat care va fi supus spre aprobare primarului municipiului Galaţi, fără a mai fi necesară aprobarea fiecărei cereri prin hotărâre de Consiliu. În baza referatului de acordare sau neacordare, va fi emisă de către compartimentul de specialitate din cadrul Direcţiei de Buget, decizia privind acordarea sau neacordarea facilităţii.

Citit 6998 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2013 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.