Politicienii gălăţeni, la apel / „Noi vrem căldură!”

Politicienii gălăţeni, la apel / „Noi vrem căldură!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicaliştii din cadrul filialei locale a Cartel Alfa le solicită parlamentarilor de Galaţi să facă toate demersurile necesare pentru ca gălăţenii bun-platnici să beneficieze de căldură întreaga zi şi nu cu program, aşa cum au anunţat, luni, reprezentanţii Primăriei. „Sperăm ca intervenţiile parlamentarilor noştri, atât în plan local, cât şi central, vor debloca această situaţie penibilă în care se află Galaţiul. Suntem plătitori de taxe şi impozite şi nu admitem ca un director sau altul plătit din banii noştri să-şi bată joc de o întreagă comunitate. Este nesimţire crasă! De ce abia acum, în prag de iarnă, s-au trezit să anunţe că nu pot furniza căldură? Pe parcursul anului am atras atenţia, de nenumărate ori, asupra acestei probleme, dar fără nici un rezultat. Oamenii trebuiau anunţaţi încă din vară pentru a se putea pregăti şi pentru a putea lua măsuri în acest sens. Nu acum, când, practic, mulţi nu mai au ce să facă. Noi vrem căldură, dar nu cu program ca în comunism”, ne-a declarat Romică Gîrneaţă, preşedintele Cartel Alfa Galaţi.

Sindicaliştii intenţionează ca, imediat ce deputaţii şi senatorii gălăţeni intră în vacanţă, să organizeze o întâlnire cu parlamentarii, la care să participe şi reprezentanţii Primăriei, ai Apaterm şi ai Electrocentrale. „Am organizat pe data de 31 octombrie o audiere publică având tema "Îmbunătăţirea eficienţei energetice la sistemul de încălzire - o provocare a autorităţilor locale şi a gălăţenilor", la care au participat specialişti de la Facultatea de Energetică Bucureşti şi de la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, fiind invitaţi toţi cei interesaţi. Cei responsabili să asigure acest serviciu nu au dorit să participe. Din păcate, după promisiunile din campania electorală, ne-am ales doar cu ridicări din umeri a neputinţă, cu încercarea de a găsi vinovaţi sau, şi mai grav, cu încercarea de a invrăjbi oamenii între ei (cei de la Apaterm contra celor de la Electrocentrale, cei bun-platnici contra celor rău-platnici sau celor care nu au posibilitatea de a plati, cei cu centrale contra celor din sistemul centralizat şi nu numai)”, a afirmat liderul Cartel Alfa.

Astăzi, când sindicaliştii vor ieşi din nou în stradă împotriva Guvernului, în cazul în care problema căldurii nu va fi rezolvată, protestul va fi îndreptat şi împotriva autorităţilor gălăţene.

Citit 3372 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2013 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.