Consilierul judeţean Petrică Munteanu nu recunoaşte comunismul din Moldova

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Debutant în ale conferinţelor de presă, consilierul judeţean PC Petrică Munteanu nu a fost prezent la conferinţa de presă a partidului său de săptămâna trecută. A fost salvat chiar de preşedintele filialei PC, Eugen Durbacă, care a găsit şi subiectele necesare şi a răspuns la întrebări – una peste alta, s-a descurcat.

Şi la conferinţa de presă a PC de săptămâna aceasta consilierul avea pregătită o dublură, că dacă nu ajunge? Şi a ajuns.

Ca număr de subiecte, s-a descurcat. Ca informaţie însă... trăiască televizorul şi presa scrisă, că poţi cita de ici, de colo. Consilierul nu a venit cu subiecte din domeniul în care activează politic, Consiliul Judeţului.

Foarte frumos a fost că amfitrionul a vorbit şi despre revolta din Basarabia, spunând la un moment dat că Partidul Comunist de acolo „este construit pe multe influenţe ruseşti. Nu este Partidul Comunist pe care-l ştim noi. Nu seamănă cu partidul comunist despre care am vrea noi să vorbim. Este clar un regim autoritar! E un regim care vrea să-şi păstreze poziţia, un regim care vrea să-şi aleagă un preşedinte, o putere care pur şi simplu vrea să conducă, ca peste tot. Dar modalitatea în care o face nu este constructivă”, au fost vorbele lui Petrică Munteanu.

Astfel, am mai aflat că „oamenii care au cetăţenie moldovenească şi care mai vin din când în când la cumpărături, că sunt lângă graniţă, n-au mai putut trece!” Revoluţie şi cumpărături!

Deci, consilierul ne-a cerut să fim solidari şi - asta da, e potrivită politicii! – „şi acolo unde putem ajuta, măcar cu sfaturi...”  Ministrul român de Externe „să facă toate demersurile pentru a ajunge în Moldova, să oprească această tragedie”.

La comentariul unui ziarist, cum că aceste declaraţii sunt de fapt truisme, consilierul s-a cam supărat: „Vreţi să spuneţi cumva că eu am copiat cumva... am preluat ideile din altă parte şi încerc să le răstălmăcesc, sau cum?”

Cuvântul fiind prea „radical”, consilierul i-a sesizat doar sensul acuzator. Tot e bine. Personal, mă desolidarizez de cei care vin cu cuvinte prea grele pentru bieţii politicieni la conferinţele de presă: trebuia să spună mai bine că vorbitorul a redescoperit focul şi apa de ploaie... 

Şi ca „să joci” în „filmul” conferinţelor de presă îţi trebuie talent. Poţi să fii un tip foarte bun în ceea ce faci, dar să te fâstâceşti în faţa camerelor de luat... vederile. Ar mai fi varianta că dl Munteanu a fost pedepsit, cine ştie de ce, să apară în faţa presei...

Citit 1025 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.