SONDAJ: Vor gălăţenii să salveze câinii?

SONDAJ: Vor gălăţenii să salveze câinii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adopţia pare să fie una dintre cele mai bune soluţii pentru a salva maidanezii de la eutanasiere. Cu toate acestea, câţi dintre gălăţeni ar fi dispuşi să adopte un câine în circumstanţele în care ar putea fi scutiţi de taxa de ecarisaj şi câţi ar fi deschişi la adopţia la distanţă?
Gică Toniţă, 46 de ani: "Eu am deja câini, la ţară, la stână. Îmi plac câinii. Chiar am avut grijă vreo două luni de zile de unul dintre câinii din faţa blocului, dar din păcate nu am spaţiu în casă. Stau într-o singură cameră şi nu am unde. Cea mai bună alternativă la eutanasiere este, într-adevăr, adopţia, mai ales pentru cei care stau la curte. Cei care iubesc animalele chiar ar trebui să facă un efort pentru a adopta un câine. Eu sunt şomer şi nu îmi pot permite să adopt nici măcar de la distanţă, dar pentru cine are venit consider că poate scoate 70 de lei din buzunar pentru a-i asigura hrana în padoc".
Liviu, 27 de ani: „Nu am câine, dar aş adopta un câine dacă aş fi scutit de taxa de ecarisaj. Adopţia şi sterilizarea cred că sunt cele mai bune soluţii pentru împuţinarea numărului de câini de pe străzi. Aici este vorba de mentalitatea fiecăruia. Nu ar trebui ca municipalitatea să încerce să convingă oamenii să adopte".
Cristian Măgureanu, 25 de ani: „Eu nu am cum să adopt un câine, pentru că nu am condiţii. Locuiesc în apartament şi e mai greu. Este o opţiunea aceasta cu adopţia la distanţă. Sunt de acord, mi se pare o măsură bună pentru evitarea eutanasierii. Cred că aş adopta în felul acesta un câine".
Marius, 24 de ani: "Adopţia este o soluţie la eutanasiere, dar unde să îi creştem? Eu am un câine şi nu aş mai adopta încă unul, nu pot face crescătorie. Eu plătesc deja pentru cel pe care îl am acum. Nu aş adopta un câine ca să stea tot în padoc. Dacă îl adopt înseamnă că îl şi cresc. Ce înseamnă adopţia, dacă el stă în padoc? Adopţia înseamnă să ai şi grijă de el, nu să îl laşi undeva. E ca şi cum ai adopta un copil".

Citit 725 ori Ultima modificare Duminică, 12 Ianuarie 2014 16:32

6 comentarii

 • postat de cyssu
  Vineri, 07 Februarie 2014 09:46
  5.13.208.***
  Au lasat comenturi numai oameni educati, de bun simt, dupa vocabular am tras concluzia....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bine ai zis ,,TZARA DE NEBUNI
  Luni, 13 Ianuarie 2014 16:38
  89.136.0.***
  Cred ca va indobitocit de tot privitul la Antena 3 ! Baaa voi nu aveti caldura ,sunteti plini de boli si datorii si va f..te in c..r de cainii vagabontzi ? EUTANASIEREA LOR URGENTA AR FI BENEFICA POPULATIEI CARE NU AR MAI CALCA IN RAHATUL DE CAINE PE CARE IL POARTA INVOLUNTAR IN CASA SI IMPLICIT IN MANCARE ! Eu ma gandeam chir sa scoatem un mic profit ptr tzara din aceasta pacoste nationala ! De ex sa folosim piele de caine ptr confectionarea de incaltaminte ptr export ,iar din lesurile lor sa facem crescatorii de vulpi polare ! Adica sa castigam nu sa ne ruinam !
  0
  3
  Raportează
 • postat de NU CAINI IN BLOC , NU CAINI PE STRADA
  Luni, 13 Ianuarie 2014 11:51
  5.13.198.***
  ADOPTATI CAINI ? SI UNDE -I TINETI ? LA BLOC? CINE E DATOR SA VA SUPORTE? VOI NU AVETI CU CE PLATI INTRETINEREA PT VOI,CU CE PLATITI PT CAINI? O TARA DE NEBUNI CU LEGI NEBUNE. TOT ORASUL E PLIN DE RAHATI DE CAINE...MIZERABIL ORAS !
  1
  5
  Raportează
 • postat de anonim
  Luni, 13 Ianuarie 2014 11:34
  5.13.197.***
  mai lasati-ne in pace cu cea adoptie ,daca tot este o lege care prevede eutanasierea lor atunci sa ii eutanasieze si asa este cel mai lung timp de asteptare pana la eutanasierea lor
  3
  5
  Raportează
 • postat de leon
  Luni, 13 Ianuarie 2014 01:07
  92.80.156.***
  pentru cei care "ar adopta un caine": poate ca atunci cand iesiti cu animalele la plimbare prin parc va luati cu voi si o maturica si faras (sau manusa de unica folosinta) pentru strans rahatul de pe trotuare.
  1
  13
  Raportează
 • postat de JAG
  Luni, 13 Ianuarie 2014 00:52
  5.13.163.***
  BĂĂ odopta si tu un copiil sau mergi cand ai timp cu o bomboana, plimba un copil, de la casa de copii prin parc, nu cumpara hrana pentru caini, ca sa importam la sac, hrana uscata. Nu plimba un caine, ci un copil/ cumpara, bomboane, nu hrana canina, ca au acelasi pret.
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.