Alimentele UE aşteaptă în depozite/ Unii nu le vor, alţii n-au (încă) dreptul
Foto: Foto arhivă: Bogdan Codrescu

Alimentele UE aşteaptă în depozite/ Unii nu le vor, alţii n-au (încă) dreptul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O situaţie paradoxală ne-a fost semnalată ieri, la centrele de distribuire a ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană. Potrivit sesizărilor primite la redacţie, mai mulţi gălăţeni au mers să-şi ridice pachetele cu doritele alimente, dar au aflat cu surprindere că, deşi sunt şomeri în plată, nu au dreptul la aceste ajutoare. Motivul? Ei nu se află pe listele întocmite de Primăria Galaţi.

Conform municipalităţii, acţiunea de distribuţie a pachetelor cu alimente aflată în derulare, în Galaţi, din luna octombrie 2013, se adresează persoanelor care în cursul anului 2013 s-au aflat în evidenţele Primăriei sau ale altor instituţii - Casa de Pensii, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţia Generală de Asistenţă Socială - într-una dintre situaţiile prevăzute de lege pentru cei îndreptăţiţi să beneficieze de ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană. Este vorba despre pensionarii cu venituri mici, persoanele cu dizabilităţi, beneficiarii de venit minim garantat sau şomerii indemnizaţi în cursul anului 2013.

„În concluzie, persoanele aflate în şomaj din ianuarie 2014, care s-au adresat redacţiei dumneavoastră şi sunt nemulţumite că nu au primit ajutoare PEAD, trebuie să ştie că vor beneficia de acest program european anul acesta, în funcţie de calendarul Uniunii Europene privind derularea acestui program de asistenţă socială. Precizăm că Primăria Galaţi întocmeşte listele cu beneficiari de ajutoare PEAD pe anul 2014 pe baza datelor la zi aflate în evidenţele Casei de Pensii, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi altele, listă care se actualizează semestrial”, ne-a comunicat Primăria Galaţi.

   

Citit 1627 ori Ultima modificare Luni, 20 Ianuarie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.