Refugiu inutil în apropierea Gării. Unde nu trebuie, avem, iar unde trebuie, n-avem
Foto: Foto: Nicoleta Onofrei

Refugiu inutil în apropierea Gării. Unde nu trebuie, avem, iar unde trebuie, n-avem
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria aşteaptă investitori pentru amenajarea restului de refugii


Ca la noi, la nimeni, cam aşa îţi vine să spui când vezi că în staţia de autobuz pentru autogară, respectiv la penultima staţie înainte de cea de la gară, Primăria a ridicat un refugiu pentru călătorii transportului în comun. Cine aşteaptă sub refugiul acela autobuzul pentru câţiva metri până la gară? Nimeni. Primăria a amenajat acolo un refugiu inutil, iar în alte zeci de staţii de autobuz traficate intens de cetăţeni nu e zare de refugiu. Ieri, din staţia de la Modern, până la Parfumul Teilor toţi călătorii stăteau în ploaie, iar refugiul de la autogară adăpostea nimicul.

Primăria analizează, oamenii stau în ploaie

În Galaţi există, conform Primăriei, 254 de staţii şi au fost montate 71 de refugii achiziţionate în 2013, la preţul de 4.200 de lei fiecare. Chiar dacă urmau să mai fie achiziţionate încă 72 de astfel de refugii, se pare că Primăria a renunţat şi nu a mai organizat nicio licitaţie. Motivul renunţării, potrivit Biroului de presă al Primăriei, este că foarte mulţi investitori şi-au exprimat intenţia de a amplasa, pe cheltuiala lor, astfel de adăposturi, pe care să le utilizeze şi ca spaţii de publicitate şi panotaj stradal.

„Analizăm ofertele acestora şi căutăm soluţiile legale pentru realizarea unui parteneriat în acest sens. Suntem interesaţi de o astfel de soluţie, întrucât ar aduce importante economii la bugetul local, bani ce ar putea fi investiţi pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă oraşul”, arată o informare a Biroului de presă al Primăriei.

Cât timp Primăria analizează ofertele, cetăţenii stau în continuare în bătaia vântului şi a ploii, unde mai pui că se anunţă şi ninsoare.

Potrivit aceleiaşi informări, 25 dintre refugii au fost montate în staţiile situate pe strada Traian. Adăposturi pentru călători au mai fost montate pe Calea Prutului (10), Traian Vuia (4), Milcov, Gării şi Ionel Fernic (câte 3), Aurel Vlaicu, Alba Iulia, Alexandru Moruzzi, Basarabiei, Ana Ipătescu, Dogăriei, Domnească, Henri Coandă, Portului şi Ştefan cel Mare (câte 2), Arcaşilor, Eroilor şi Pescari (câte 1).

Citit 1590 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.