Şi în plină iarnă, şi fără aviz/ Lucrare executată ilegal lângă Grădina Publică
Foto: Foto: Corina Dobre

Şi în plină iarnă, şi fără aviz/ Lucrare executată ilegal lângă Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un şanţ şi mai multe necunoscute: o firmă din Galaţi s-a apucat de săpături, în miezul iernii, lângă Grădina Publică, şi fără ştirea municipalităţii, şi fără aviz, dar, culmea, ca urmare a unei solicitări din PrimărieReprezentanţii municipalităţii susţin că habar nu aveau că în zonă sunt executate lucrări


O porţiune însemnată de teren din imediata apropiere a Grădinii Publice, pe strada Elena Doamna, a fost transformată în şanţ, iar reprezentanţii unei firme din Galaţi au lucrat nestingheriţi, în plină iarnă, încă de pe data de 20 ianuarie, fără ca vreun reprezentant al Primăriei să afle, dar, mai ales, fără ca societatea să deţină aviz din partea municipalităţii. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât într-o astfel de perioadă reprezentanţii Primăriei interzic demararea unor astfel de lucrări în oraş şi, de regulă, nu acordă avize de începere a lucrărilor. De altfel, viscolul şi ninsorile abundente le-au încurcat planurile executanţilor şi, pentru câteva zile, lucrările au fost sistate. La sesizarea unui cititor, o echipă a cotidianului „Viaţa liberă” a făcut mai multe deplasări în zonă, şi, la atenţionarea cotidianului nostru, mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice s-au deplasat în teren pentru a face verificări cu privire la săpăturile efectuate lângă Grădina Publică.

Surpriză: solicitarea pleca de la Primărie

Conform unor reprezentanţi ai Primăriei, lucrările efectuate în imediata apropiere a Grădinii Publice fuseseră comandate de către Electrica şi vizau un aport de energie în zonă, iluminatul public, dar şi cel casnic având serioase probleme, întrucât reţeaua electrică nu făcea faţă cererilor. Interesant este că solicitarea către furnizorul de energie electrică a fost făcută chiar de către Primărie, în vara anului trecut, iar lucrările au fost demarate abia în luna ianuarie, fără avizul de începere a săpăturilor şi, după cum susţin reprezentanţii municipalităţii, fără înştiinţare din partea Electrica.

Verificări la nivelul aparatului de lucru al Primăriei

Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, a confirmat faptul că Primăria nu a eliberat aviz pentru demararea lucrărilor în zona Grădinii Publice şi a precizat că, în acest moment, la nivelul aparatului de lucru al Primăriei se fac verificări. „Primăria municipiului Galaţi nu a dat aviz pentru lucrarea semnalată de dumneavoastră. Din verificările noastre rezultă că este vorba de o lucrare de intervenţie la reţelele electrice din zona Grădinii Publice, comandată de societatea de distribuţie e energiei electrice din Galaţi unei firme locale, lucrare care nu se execută pe partea carosabilă şi nu încurcă traficul. Continuă verificările şi la nivelul aparatului de lucru din Primărie pentru a se stabili toate aspectele privind legalitatea şi oportunitatea executării lucrărilor demarate în vecinătatea Grădinii Publice”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Vom reveni.

Citit 2428 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.