Doi gălăţeni, pe locuri eligibile in lista PSD pentru alegerile europarlamentare

Doi gălăţeni, pe locuri eligibile in lista PSD pentru alegerile europarlamentare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Miniştrii Maria Grapini şi Dan Nica sunt singurii gălăţeni care, în acest moment, conform anunţurilor oficiale, au şanse maxime să ocupe un fotoliu de deputat în Parlamentul European


Cei doi politicieni se află în primele 10 locuri eligibile, pe lista PSD+UNPR+PC, a anunţat, în urmă cu doar câteva zile, premierul Victor Ponta, preşedintele PSD la nivel naţional.

Ce îi leagă pe Grapini şi Nica

Pe lângă alianţa politică sub umbrela căreia vor candida pentru un mandat de deputat în Parlamentul European, pe conservatoarea Maria Grapini şi social-democratul Dan Nica îi leagă chiar judeţul Galaţi. Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, este originară din judeţul nostru. Conservatoarea s-a născut pe data de 7 noiembrie 1954, în judeţul Galaţi, la Bereşti, acolo unde, de altfel, a şi absolvit Liceul Teoretic, însă, a părăsit judeţul, la scurt timp, după ce s-a înscris la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Maria Grapini, ministru delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism şi preşedintele filalei din Timiş a Partidului Conservator, ocupă locul şase pe lista PSD+UNPR+PC pentru europarlamentare.

Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională şi preşedintele social-democraţilor gălăţeni, a fost, în schimb, adoptat de judeţul Galaţi, întrucât politicianul este originar din judeţul Vrancea, fiind născut în Panciu, pe data de 2 iulie 1960. Social-democratul, care încă din anul 2003 este liderul PSD-iştilor gălăţeni, ocupă, în schimb, locul patru în lista PSD+UNPR+PC destinată alegerilor europarlamentare, ce se vor desfăşura în luna mai.

Ruptură între greii din USL

Contrar aşteptărilor, PNL şi PSD, principalii actori din USL candidează separat pentru alegerile europarlamentare şi, în ciuda declaraţiilor politicianiste care anunţă, chiar şi în aceste condiţii, pace şi armonie între cei doi adversari, campania electorală pentru Parlamentul European ar putea destabiliza şi mai mult relaţiile dintre principalele partide din USL.

În ceea ce priveşte listele de candidaţi ale partidelor de dreapta, precum PNL, PDL, Forţa Civică şi nu numai, acestea nu au fost încă finalizate. Rămâne de văzut dacă va mai exista şi un alt gălăţean clasat pe un loc eligibil.

Citit 2802 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.