Propunerea senatorului Ichim pentru Ministerul Transporturilor: Reintroducerea coletăriei la nivelul CFR

Propunerea senatorului Ichim pentru Ministerul Transporturilor: Reintroducerea coletăriei la nivelul CFR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul Paul Ichim i-a propus ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, la începutul acestei luni, reintroducerea coletăriei de moment la nivelul CFR Călători, o măsură care, potrivit acestuia, „ar rezolva o problemă socială şi ar aduce şi venituri suplimentare companiei, aflată încă în portofoliul statului”.
Solicitarea parlamentarului vine ca urmare a unor discuţii pe acest subiect pe care le-a avut cu o serie de cetăţeni. „Problema mi-a fost semnalată în contextul în care foarte mulţi studenţi aşteaptă pachete săptămânal de la părinţi, iar aceştia din urmă nu pot găsi soluţii rapide pentru a le transmite. Astfel, preluarea coletelor mici la nivelul conductorilor de tren, care în câteva ore ajung la destinaţie, ar rezolva această problemă socială şi ar aduce, după introducerea unor tarife de bun simţ, venituri suplimentare CFR. S-ar rezolva şi un alt aspect legat de ocuparea conductorilor care, de multe ori, se găsesc în număr excesiv pe anumite garnituri, întâlnindu-se, de multe ori, trei-patru conductori de tren pe aceeaşi garnitură şi pe aceeaşi rută”, se arată în interpelarea adresată ministrului Transporturilor.
Rămâne de văzut ce va decide ministerul de resort.

Citit 1584 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 17:49

8 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu Gabriel
  Joi, 13 Februarie 2014 18:46
  92.80.148.***
  @IMPESIONANTULE
  Era vorba doar de un EXEMPLU ce viza studentii...!!! Dar cazuri sunt destule care vizeaza TOTI CALATORII de toate categoriile!!! Si-apoi ce, studentii nu sunt oameni mai???? Eu zic ca da! Si inca niste oameni de pe urma carora Romania are de castigat in viitor. Dar eu, poate vreau sa trimit la mama la Craiova un pachet sau lui varu-mi-o care e la facultate in Timisoara un pachet... Ce??? Te deranjeaza???? Mai nene, ca posesor de bicicleta (MTB), ca sa merg cu ea la Brasov cu trenul, trebuie sa printez Legislatia Romana, sa o i-au cu mine sa duc munca de lamurire cu calatorii care se gasesc destui sa vocifereze ( desi nu-i deranjeaza deloc bicicleta!!!) si chiar daca cumpar bilet SI PENTRU BICICLETA ( costa intre 10 si 15 lei) tot trebuie sa am discutii cu nasii, ca sunt destul de multi BATUTI IN CAP care desi legea spune una, el in tren face cum stie el...ca de-aia e nas, nu-i asa????E tarlaua si mostenirea lui ma-sa sau ta-su... Da frate, foarte buna initiativa doctorului!!! Sa fie vagon coletarie, si sa urc bicicleta in acel vagon si sa nu fiu nevoit sa-mi sara lumea in cap ca-i....deanjeaza bicicleta, schiurile sau alte obiecte pe care le i-au calatorii la drum!!!
  3
  1
  Raportează
 • postat de IMPRESIONANT
  Joi, 13 Februarie 2014 09:19
  86.34.187.***
  Impresionant! Ce mare propunere poate veni de la un senator galatean! Vai de mama noastra.Cum il doare pe el, doar e doctor, de problema pachetelor studentilor...Mai este ceva de rezolvat in tara asta?
  1
  5
  Raportează
 • postat de Sandu
  Joi, 13 Februarie 2014 08:59
  92.80.187.***
  Ce nu stie d/L Ichim este ca suntem in anul 2014 iar coletele studentilor ajun la destinatie oricum fie prin maxi taxi fie cu nasul.Este desigur o intiativa mareata pentru galateni ... in lipsa alteia cu mai multa consistenta.
  1
  4
  Raportează
 • postat de O propunere
  Joi, 13 Februarie 2014 04:48
  5.13.185.***
  Dl dr Ichim,are o initiativa buna,dar situatia asta ar rezolva partial problema,in sensul ca este posibil de realizat acest lucru,pentru localitatile care dispun de cale ferata,si cele care mai au norocul sa mai aiba gari.Sa nu uitam ca anumite trasee , mai ales acolo unde sunt localitati mici,au fost privatizate,si nu mai depinde de CFR.Eu l-as ruga pe dl Ichim sa-i propuna ministresei de la transporturi doua probleme: 1) sa se faca un amendament la actul legislativ privind rovinieta,si sa introduca pentru autoturisme rovinieta pentru o zi,si sa o poti lua de la toate benzinariile si oficiile postale din tara; 2)la legislatia care prevede cauciucurile de iarna,tot pentru autoturisme,legea sa prevada echiparea cu cauciucuri de iarna numai a puntii motoare(S-ar mai face un pic de curatenie in tara asta ,invadata de toate ciurucurile de cauciucuri uzate,unele cu vechime si de 15 ani,cand se stie ca si cel mai bun cauciuc nou este garantat 2-3 ani,nemailuind in calcul pericolul creat pe sosele,in loc de chipurile siguranta circulatiei);
  5
  1
  Raportează
 • postat de m-ue
  Miercuri, 12 Februarie 2014 21:08
  5.13.145.***
  medicii corupti nu au dreptul sa ocupe functii publice cadurile spaga sperturile nu sunt practici din europa
  4
  4
  Raportează
 • postat de Caile Furate Romane
  Miercuri, 12 Februarie 2014 18:38
  5.13.190.***
  Trimite-ti acum coletul cu cfr, si il primiti la anul! Asta ar trebui sa fie sigla!
  Ca la de-alde 30 de km/h cat e media la cfr, expira si spirtul medicinal! Macar e bine, ca daca trimiti o sticla de vin, ajunge la destinatie gata vechi!!
  Mai bine accesati dreacului fonduri europene, NEFURABILE, (nu din taxele care nu pot fi urmarite, asa cum se procedeaza prin Romania, la autostrazi si la deszapezit) si refaceti liniile ferate din tara, ca in curand o sa faci de la Galati la Brasov, o zi!
  1
  11
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 12 Februarie 2014 14:15
  89.136.65.***
  Oricum coletaria chia exista la nivelul CFR chiar daca nu e recunoscuta oficial.
  2
  14
  Raportează
 • postat de teasca
  Miercuri, 12 Februarie 2014 12:31
  83.103.186.***
  Este o idee super avand in vedere faptul ca exista o piata neagra a coletariei pe mijloacele de transport interjudetene, ca e vorba de CFR sau de alt operator de transport, care scoate oricum niste bani din buzunarul parintelui care este nevoit sa trimita astfel de colete catre copii aflati la studii in alte orase. Punerea in legalitate a coletariei pe cale ferata e de bun augur!!!
  4
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.