Cu prezenţa la Parlament/ Cât au muncit senatorii gălăţeni anul trecut

Cu prezenţa la Parlament/ Cât au muncit senatorii gălăţeni anul trecut
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Nicolae Marin şi Eugen Durbacă, cele mai puţine prezenţe în 2013


Activitatea de la Bucureşti nu le dă prea mari bătăi de cap senatorilor de Galaţi, care se pot plânge mai degrabă de „şuturile” politice primite pe la colţuri şi răfuiala dintre partide, nicidecum de faptul că activitatea de demnitar este istovitoare. La solicitarea cotidianului „Viaţa liberă”, Senatul României ne-a pus la dispoziţie situaţia prezenţei politicienilor de Galaţi la lucrările plenului Senatului şi ale comisiilor parlamentare pentru fiecare lună în parte a anului trecut. Un simplu calcul matematic arată că politicienii noştri de rang înalt au petrecut în Senat doar între 25 şi 40 la sută din zilele anului trecut.

„Bobocii”, scumpi la vedere

Conservatorul Eugen Durbacă (senator în Colegiul 4, membru al Comisiei pentru politică externă şi al Comisiei pentru regulament) şi proaspătul social-democrat Nicolae Marin (senator al Colegiului 1, secretarul Comisiei românilor de pretutindeni), fost discipol al lui Eugen Durbacă, au bifat, de departe, cea mai slabă prezenţă, în anul 2013, la lucrările plenului Senatului şi ale comisiilor parlamentare. Potrivit Senatului României, din cele 365 de zile ale anului trecut, Nicolae Marin a fost prezent la lucrările amintite în doar 92 de zile (25,13 la sută), în timp ce fostul său şef, Eugen Durbacă, figurează ca fiind prezent în numai 103 zile (28,14 la sută). Cei doi sunt, însă, şi campioni la deplasări interne, Marin înregistrând în acte nu mai puţin de 57 astfel de deplasări, în timp ce Durbacă se poate mândri cu 50. Adică, au absentat motivat, dar pe bani.

Butunoi, Ichim şi Saghian, ceva mai conştiincioşi

Social-democratul Daniel Butunoi (senator în Colegiul 1, membru al Comisiei pentru egalitate de şanse şi al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii), liberalul Paul Ichim (senator în Colegiul 3 din municipiul Galaţi, membru al Comisiei pentru sănătate publică) şi social-democratul Gheorghe Saghian (senator al Colegiului 2 din judeţul Galaţi, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală) au participat în 147 de zile (40,16 la sută), 146 de zile (39,89 la sută), respectiv 145 de zile (39,61 la sută), dintre cele 365 de zile ale anului trecut, la lucrările plenului Senatului şi ale comisiilor din care fac parte.

Butunoi înregistrează şase deplasări interne, Ichim – şapte, iar Saghian – şase.

De remarcat este faptul că funcţia de preşedinte al Comisiei pentru agricultură l-a responsabilizat pe social-democratul Gheorghe Saghian, care, în trecut, înregistra cele mai multe absenţe.

Conservatorul Eugen Durbacă are cea mai slabă activitate dintre senatorii noştri, întrucât în anul 2013, conform paginii web a Senatului, a înregistrat 0 declaraţii politice, 0 întrebări, o interpelare, 0 interpelări adresate Primului Ministru, opt luări de cuvânt în plen, nicio moţiune. În schimb, a susţinut opt iniţiative legislative ale unor colegi, prin semnătură.

Citit 2060 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.