Ce părere au gălăţenii despre primarii care atribuie o lucrare "cu dedicaţie"

Ce părere au gălăţenii despre primarii care atribuie o lucrare "cu dedicaţie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum cred gălăţenii că ar trebui traşi la răspundere primarii care sparg contractele mari pentru a face achiziţie directă, respectiv despre licitaţiile cu dedicaţie.

Silviu Jugaru, 45 de ani: „În mod normal, ar trebui ca primarul care atribuie o lucrare cu dedicaţie să îşi dea demisia şi să răspundă în faţa legii. Ar trebui trimişi în judecată. Ştiu că anumiţi primari aleg să spargă unele contracte tocmai pentru a evita pragul de 15.000 de euro, pentru a face achiziţie directă, să evite licitaţia. Indubitabil, în toată lumea nu există aşa ceva, să faci o asemenea chestie şi apoi să încerci să o maschezi. Nu, dacă achiziţia unui serviciu sau bun se face altfel decât prevede legea, logica este foarte simplă. Ai greşit, cu sau fără voie, dar nu există decât cu intenţie, automat plăteşti în faţa legii. Organele de control ar trebui să îi tragă la răspundere, dar se pare că în ultima vreme doar presa a mai reuşit să tragă un semnal de alarmă, societatea civilă prin braţul ei înarmat, respectiv presa. Dreptatea, în schimb, nu o poate face decât organul de justiţie competent”.

Ştefan Petcu, 68 de ani: „Se fac numai şarlatanii. Trebuie ca primarii să ajungă în faţa Instanţei. Nu îşi fac treaba sau îşi fac treaba atât cât să câştige ei şi prietenii lor. Categoric, nu există competitivitate. Sunt mereu aceleaşi firme care îşi depun ofertele şi aceleaşi firme câştigă mereu. Sunt aranjamente. Chiar dacă vin mai mulţi licitanţi, tot cine vrea primarul câştigă. Ar trebui ca legislaţia să fie mai bine pusă la punct, să nu mai existe uşiţe de interpretare, astfel încât primarii să nu mai facă ce vor”.

Constanţa Vişan, 48 de ani: „Ar trebui traşi la răspundere penal, dar problema este că nu prea are cine să îi tragă la răspundere. Din ce vedem că se mai întâmplă este slabă speranţa. Nimeni nu este mai presus de lege şi ar trebui traşi la răspundere cu siguranţă, dar nu se vede că s-ar aplica legea”.

Citit 1144 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2014 20:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.