Iepuraşul PD-L a dăruit la „Negru Vodă”

Iepuraşul PD-L a dăruit la „Negru Vodă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliera judeţeană Violeta Nanu şi-a alăturat doamnele din Organizaţia de Femei a PD-L Galaţi pentru a face o surpriză, puţin înainte de Paşti,  celor  60 de copii de la Centrul de Plasament „Negru Vodă”.

Joi, grupul de femei, încărcat de sacoşe cu dulciuri, cozonac, fructe (şi sucuri neacidulate - special pentru „grupa mică”), a descins în Centru, unde a fost întâmpinat de copiii de-o şchioapă, pregătiţi să cânte şi să încânte, acompaniaţi la chitară. Copiii mai mari au făcut galerie de pe margine.

Nici nu începuse micul spectacol şi a sosit şi europarlamentarul Constantin Dumitriu, încântat şi el de surpriza pe care copii le-o făceau  dăruitorilor. Nici micuţii, nici cei mai mari nu s-au bulucit să-şi ia dulciurile, au fost foarte cuminţei şi păreau mai bucuroşi că au avut un aşa auditoriu.

Bucuria mare a fost atunci când europarlamentarul Dumitriu, care a auzit dorinţa cea mai arzătoare a copiilor, a promis să doteze vechea sală de sport a Centrului, în doar două săptămâni, cu echipament nou. Plus un tobogan pentru joacă.

Copiii îşi doresc şi oglinzi, şi un coregraf,  ca să înveţe dansul ca nişte profesionişti. „Ne-am sfătuit între noi, femeile, şi trebuie să-i ajutăm. Fetiţele noastre învaţă să danseze tango sau vals cu tăticii lor sau cu fraţii mai mari - trebuie să le înveţe cineva şi pe micuţele de aici”, spunea Laura Codreanu, una dintre doamnele PD-L.

Am văzut multă bucurie acolo unde mă aşteptam doar la tristeţe. Irina, delicioasa solistă de numai cinci anişori, şi fratele ei, sunt vizitaţi  cât se poate de des de mămica lor, prea săracă pentru a-i întreţine. Altă fetiţă, de numai patru ani, nu are nici această bucurie: mămica ei este în Penitenciar…

Dna Nanu ne-a relatat că în prealabil a făcut uz de legitimaţia de consilier, pentru a pica, cu câteva zile înainte, pe capul celor de la Centru. Şi i-a prins… asupra faptului: copiii repetau, cu un asistent, la chitară, şi erau veseli.  Se vedea că angajaţii centrului chiar îşi iubeau copiii, ne-a spus consiliera:

„Chiar se munceşte frumos aici: au clasă de Informatică, au clasă de Muzică…” „Părinţii” de la stat trebuie să fie mai buni decât părinţii naturali!

Explicaţie foto: Copiii au primit iepuraşul cu darul lor: muzică!

Citit 2081 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.