Theodor Stolojan, despre Adriana Ţicău/ "Cel mai eficient europarlamentar PSD nu mai este pe listă"

Theodor Stolojan, despre Adriana Ţicău/ "Cel mai eficient europarlamentar PSD nu mai este pe listă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezent la Galaţi, la finele săptămânii trecute, eurodeputatul Theodor Stolojan a criticat decizia liderilor PSD de a nu o mai introduce pe gălăţeanca Adriana Ţicău pe un loc eligibil în lista PSD+UNPR+PC pentru Parlamentul European. "Diferenţa esenţială între Parlamentul României şi Parlamentul European este că în comisiile de specialitate ale PE se află specialişti, oameni politici, dar cu o activitate profesională extrem de bine definită şi sunt oameni cu care nu poţi avea dialog fără să ai experienţă, fără pregătire importantă în domeniul în care activezi. Am văzut lista PSD a candidaţilor pentru Parlamentul European. Întâmplător - dar nu întâmplător pentru PSD - cel mai eficient europarlamentar al PSD nu se află pe listă: doamna Adriana Ţicău. Şi nici al doilea - Sabin Cutaş. Am înţeles că PSD nu doreşte să o mai introducă pe listă, pentru că nu-mi imaginez că dânsa nu a dorit să candideze”, ne-a declarat Theodor Stolojan. Afirmaţia eurodeputatului a fost susţinută şi de către europarlamentarul Marian Jean Marinescu, democrat-liberalul precizând: „Am lucrat foarte bine cu ea în Comisia de transport. Eram singurii români din comisie. Am colaborat foarte bine”.

Potrivit lui Theodor Stolojan, grupul PSD din Parlamentul European înregistrează, în prezent, 23 de rapoarte, dintre care nu mai puţin de zece îi aparţin gălăţencei Adriana Ţicău. „PDL are, la ora actuală, zece europarlamentari - pentru că unul a dat bir cu fugiţii, Cristian Preda. Aceşti zece deputaţi democrat-liberali ai Parlamentului European au avut 64 de rapoarte, dintre care 18 legislative. PSD, care are 11 europarlamentari, a avut doar 23 de rapoarte, dintre care numai şase legislative. Din cele 23, zece le are doamna Ţicău. Grupul nostru a fost mai eficient, ca număr de rapoarte, dar din grupul PSD nu pot să nu remarc că, din 23 de rapoarte, doamna Ţicău are zece şi, din şase legislative, Adriana Ţicău are trei”, a afirmat Theodor Stolojan.

Social-democrata Adriana Ţicău este vicepreşedinta Comisiei de transport şi turism din Parlamentul European, iar în anul 2012 a fost declarată „Personalitatea Anului 2012 pentru o Românie Europeană”.

Citit 2972 ori Ultima modificare Duminică, 16 Februarie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.