De ce a fost primarul Marius Stan în Spania şi Portugalia/ Investiţie de 75 de milioane de euro la Galați

De ce a fost primarul Marius Stan în Spania şi Portugalia/ Investiţie de 75 de milioane de euro la Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La invitaţia unui important consorţiu european specializat pe investiţii în colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a vizitat, săptămâna trecută, mai multe staţii de colectare selectivă a deşeurilor, reciclare şi producţie de biogaz din Spania şi Portugalia.

În urma discuţiilor purtate, edilul a primit o propunere de colaborare din partea fondului de investiţii spaniol, pentru construcţia unei staţii moderne de colectare, reciclare şi producere de biogaz din deşeuri, la Galaţi. Potrivit Biroului de presă al Primăriei, investiţia se cifrează la 75 de milioane de euro, bani cu care vin investitorii iberici, Primăria urmând să intre în parteneriat cu un teren adecvat. Propunerea potenţialilor investitori va fi analizată în cadrul unui grup de lucru, ce se va constitui la nivelul Primăriei şi Consiliului Local Galaţi.

Hectare de gunoaie

„Primarul Marius Stan este de părere că investiţia ar fi una extrem de benefică pentru Galaţi, ţinând cont de specificul oraşului nostru, care are, în intravilan, zece hectare de teren cu destinaţia groapă de gunoi (cinci hectare reprezentând vechea groapă de gunoi, în prezent închisă, iar celelalte cinci hectare, actuala rampă de colectare a deşeurilor menajere). În plus, alte cinci hectare de teren vor fi destinate construirii unei noi rampe de colectare a deşeurilor după standarde europene, investiţie ce va fi derulată de Consiliul Judeţului Galaţi. Acestea fiind datele, construirea unei staţii de mare capacitate pentru colectare, reciclare şi transformare a deşeurilor în biogaz ar fi importantă pentru Galaţi”, afirmă Biroul de presă al Primăriei.

În paralel, municipalitatea caută investitori şi pentru construirea unor incineratoare pentru deşeuri, având deja contacte pe această temă cu investitori din Italia şi Suedia. O astfel de investiţie ar fi benefică pentru Galaţi pentru că, pe lângă incinerarea gunoaielor, înseamnă şi producţie de energie electrică şi termică.

Citit 3784 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.