Se cumpără 14 troleibuze noi. Investiţia depășește 23 de milioane de lei

Se cumpără 14 troleibuze noi. Investiţia depășește 23 de milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reuniţi ieri în şedinţă ordinară, aleşii locali au aprobat achiziţionarea a 14 troleibuze noi, din fonduri de la bugetul local. Potrivit documentelor care însoţesc hotărârea, aleşii au pornit de la premiza că transportul electric este unul de viitor, demonstrat de intenţiile unor mari oraşe europene de a renunţa total la transportul pe carburant, în favoarea celui electric, care are avantajul de a fi atât ecologic, cât şi economic. În plus, cheltuielile de întreţinere sunt mici, siguranţa circulaţiei şi confortul călătorilor sunt asigurate.

Potrivit deciziei aleşilor, valoarea totală a investiţiei este de 5.208.000 de euro cu TVA, adică 23.436.000 de lei cu TVA. Trebuie spus că ultima achiziţie de troleibuze realizată de Primăria Galaţi datează din anul 2008. La acel moment, au fost cumpărate zece troleibuze, în condiţiile în care parcul SC Transurb număra doar trei asemenea vehicule.

Achiziţia celor 14 troleibuze este cuprinsă şi într-o altă hotărâre adoptată de aleşi: contractarea unui împrumut în valoare de 100.000.000 de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru care primarul Marius Stan a fost împuternicit să negocieze şi să semneze. Vom reveni cu amănunte asupra acestui împrumut, care a suscitat vii discuţii în şedinţa de ieri-seară.

Citit 3517 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.