Regulamente retrase/ Consilierii judeţeni îi acuză pe transportatori de escrocherii

Regulamente retrase/ Consilierii judeţeni îi acuză pe transportatori de escrocherii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La ultima şedinţa a Consiliului Judeţului, două proiecte de hotărâre referitoare la transportul public de persoane în judeţul Galaţi au fost retrase de pe ordinea de zi, din cauză că transportatorii sunt nemulţumiţi de anumite prevederi. Potrivit preşedintelui CJ, Nicolae Bacalbaşa, urmează o altă negociere cu transportatorii, pentru a se ajunge la o înţelegere.

Se pare că anumite societăţi care vor să presteze servicii de transport în comun nu se pot ralia la anumite obligaţii, cum ar fi aerul condiţionat în mijlocul de transport, ceea ce l-a nemulţumit pe consilierul PNL Emil Ţuicu, director la Registrul Auto Român, filiala Galaţi. „Nu ar trebui să negociem un lucru care este prevăzut în mod expres de lege. Orice fel de transportator de persoane este obligat să aibă aer condiţionat. Putem să dăm 10.000 de hotărâri, atâta timp cât nu are aer condiţionat nu va face transport de persoane, pentru că nu primeşte clasificare când ajunge la registrul auto”, a spus consilierul.

De asemenea, acesta a completat că transportatorii încearcă să negocieze şi să nu mai plece din autogară, ci să plece din diferite puncte pe care le doresc ei. „Nu cred că este bine, pentru că este singura modalitate prin care noi, Consiliul Judeţului, putem controla dacă ei respectă traseele aşa cum le-au fost atribuite conform licenţelor, altfel pleacă atunci când vor şi nu fac transport la orele care nu sunt de vârf, cum spun ei”, a mai spus directorul RAR.

Un alt neajuns al transportatorilor pe care l-a adus în discuţie, de această dată, consilierul PDL Ion Ştefan, este că aceştia nu respectă obligaţia de oferi beneficiarilor prevăzuţi de lege şase călătorii simple cu reducere de 50 la sută din tarif. „Trebuie să fim atenţi, să instituim reguli foarte clare pe care transportatorii să le respecte”, a punctat Ion Ştefan. În urma discuţiilor din plenul şedinţei de Consiliu, s-a hotărât ca mai mulţi consilieri să participe la următoarea întrevedere cu transportatorii, astfel încât să compună un Regulament cât mai strict, pentru ca aceştia să nu mai fenteze legea şi nici pe călători.

Citit 1850 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2014 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.