Investiţie de 33 de milioane de lei/ Strada Tecuci va fi modernizată cu bani de împrumut
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Investiţie de 33 de milioane de lei/ Strada Tecuci va fi modernizată cu bani de împrumut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dragi şoferi, dacă vă apucă jalea pentru autoturismul dumneavoastră la gândul că trebuie să intraţi pe strada Tecuci, vă dăm o veste bună. La fel de bună este vestea şi pentru pietonii care trebuie să calce cu băgare de seamă pe trotuarele calamitate, ca să nu-şi rupă picioarele sau, în cel mai fericit caz, încălţările. Aleşii locali au dat undă verde pentru modernizarea străzii Tecuci. Lucrările, care ar trebui să dureze 24 de luni, au fost avizate, iar suma de bani necesară investiţiei, 33.100.378 de lei, va veni de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), de unde Primăria vrea să împrumute o sumă totală de o sută de milioane de lei.

Carosabil, trotuare şi reţele nou-nouţe

Proiectul de modernizare vizează artera Tecuci pe toată lungimea ei, între străzile Traian şi 1 Decembrie 1918. Încadrată în categoria a III-a de artere ale Galaţiului, strada prezintă gropi şi denivelări, are trotuare şi borduri degradate, iar din cauza intervenţiilor la reţelele de utilităţi apa bălteşte mult şi bine în loc să fie evacuată în gurile de scurgere. Investiţiile au în vedere refacerea infrastructurii drumului cu beton asfaltic, realizarea de trotuare şi parcări noi, asigurarea scurgerii şi preluării apelor pluviale, amenajarea intersecţiilor şi a acceselor la proprietăţi, iar trecerile de pietoni vor fi echipate cu indicatoare cu elemente optice cu leduri.

Proiectul mai prevede şi dezafectarea liniei de tramvai pe tronsonul Biserica Sf. Mina - strada 1 Decembrie 1918, amplasarea de bănci şi coşuri de gunoi şi amenajarea zonelor verzi adiacente străzii. În ceea ce priveşte utilităţile, va fi înlocuită în totalitate conducta de alimentare cu apă existentă, pe tronsoane, astfel încât consumatorii branşaţi să nu fie afectaţi de lucrările de reabilitare. Înlocuit va fi şi colectorului de canalizare existent, cu excepţia tronsoanelor pe care acesta a fost deja schimbat.

Strada va beneficia şi de un sistem de iluminat eficient, compus din 132 de corpuri de iluminat cu LED de 128 W, montate pe stâlpi metalici. Alimentarea principală cu energie electrică, comanda aprinderii şi stingerii iluminatului public aferente obiectivului se vor realiza din puncte de aprindere prevăzute cu fotocelule. Din păcate, nu vă putem spune şi când vor începe, efectiv, lucrările, pentru a vă face măcar o idee când ar putea fi gata.

   

Citit 2905 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.