Absurd de Galaţi: Aleşii ţipă, Apă Canal se face că plouă

Absurd de Galaţi: Aleşii ţipă, Apă Canal se face că plouă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! De două şedinţe de Consiliu Local încoace, consilierul PP-DD Victor Malinovici, dar şi cetăţenii simpli care vin să se adreseze în plenul legislativului local se tot întreabă care este modalitatea prin care Apă Canal facturează apa de la canalizare în aceeaşi cantate cu apa potabilă consumată, ca şi când în Galaţi nimeni nu ar bea măcar un pahar de apă.

Victor Malinovici a descoperit chiar şi o hotărâre a CL, datând din 2010, prin care societatea era obligată să vină în fiecare an la negocierea tarifului, dar nu a făcut-o. Consilierul a cerut în repetate rânduri documentele după care se facturează apa potabilă, apa de canalizare, apa pluvială şi apa din zăpadă, dar ca la gard. „Dacă nu reuşim să obţinem aceste documente, va trebui să facem intervenţii pe lângă reprezentanţii în Parlament să ne ajute la îmbunătăţirea legislaţiei. Nu cred că este corect ca din factori naturali să facem surse de venit pentru o societate comercială. Nu este posibil aşa ceva. Vă arăt o factură emisă de dumnealor, achitată, şi scrie clar: apă rece - facturat opt metri cubi, canalizare, opt metri cubi. Metrul cub este 10 lei, TVA tot eu îl dau. Din ce nu am, îl dau. Oamenii vin, sesizează şi noi ascultăm sau ne facem că nu auzim”, a spus revoltat consilierul.

Cum însă de două luni, la şedinţele CL se discută despre aceste anomalii, dar în van, concluzia e lesne de tras: absurd, dar adevărat.

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Martie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.