SONDAJ/ Părerea gălăţenilor despre câinii de la Grădina Botanică şi Zoo
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

SONDAJ/ Părerea gălăţenilor despre câinii de la Grădina Botanică şi Zoo
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cred că autorităţile ar trebui să ia măsuri urgente pentru ca maidanezii să nu mai sălăşluiască în Grădina Botanică. Cei mai mulţi dintre cetăţenii cu care am stat de vorbă ştiau că în grădina Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii există patrupede agresive, unii dintre aceştia simţind pe pielea lor teama de a nu fi muşcaţi.

Adriana Ghiţă, profesor la CNVA: "Ştiu despre existenţa acestor câini la Grădina Botanică. I-am văzut, sunt agresivi. Chiar vorbeam într-o zi la telefon cu o prietenă. Ea era atunci în Grădina Botanică şi mi-a spus că stă de vorbă cu mine pentru că îi era frică de câini, ca în cazul în care i se întâmplă ceva, să ştiu şi să sun la 112. Asta s-a întâmplat în iarnă, iar la acel moment era pustiu în grădină. Am păţit-o şi eu, mergând pe aleile de la intrarea din Ţiglina I. Ştiu că sunt agresivi. Sunt total împotriva prezenţei câinilor maidanezi la Grădina Botanică, dar şi pe stradă. S-au întâmplat foarte multe accidente nefericite şi nu sunt de lăsat pe stradă."

Silviu Olaru, 22 de ani: "Nu ştiu dacă ne ajung doar câteva minute pentru a dezbate acest subiect. Nu sunt de acord, în primul rând, cu prezenţa câinilor pe stradă, cu atât mai mult la Grădina Botanică sau la Grădina Zoologică. În ultima vreme, nu am mai fost la Grădina Botanică, dar nu mi-ar plăcea deloc să întâlnesc patrupede acolo. Se tot spune că se întâmplă lucruri, că se acţionează în această direcţie, dar, sincer, nu văd nicio schimbare. Nu sunt de acord cu eutansierea, cu omorârea unor fiinţe, practic, dar nici cu tolerarea lor în astfel de medii. Ar trebui adunaţi într-un adăpost."

Mihaela, 32 de ani: "Nu mi se pare normal ca în Grădina Botanică să existe câini comunitari. Ar trebui ca autorităţile să ia măsuri serioase în privinţa asta. Nu mi-ar plăcea să merg la plimbare într-un asemenea loc şi să văd câini fără stăpân în preajma mea."

Citit 1470 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Martie 2014 23:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.