Zodiac politic chinezesc/ „Cocoşul” Stan şi „Maimuţa” Bacalbaşa conduc Galaţiul

Zodiac politic chinezesc/ „Cocoşul” Stan şi „Maimuţa” Bacalbaşa conduc Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile locale şi judeţene sunt din ce în ce mai interesate de concretizarea relaţiilor economice cu China, şi în special cu oraşul Wuhan * Pentru că şi zodiile au un cuvânt de spus, am încercat să aflăm ce semn chinezesc guvernează anul în care au venit pe lume capii oraşului şi ai judeţului * Citiţi şi analizaţi dacă semnul chinezesc li se potriveşte sau nu


Municipiul şi judeţul Galaţi sunt încă din 1987 înfrăţite cu oraşul Wuhan din China. Deşi s-a semnat, în 1991, un Protocol privind schimbul şi cooperarea dintre Galaţi şi Wuhan, nu prea s-a concretizat nimic. La finele anului trecut, preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, şi consilierul local Zanfir Ilie, pe care primarul Marius Stan îl mandatase să reprezinte Primăria, au bătut drumul până în Wuhan pentru a participa la un Summit al oraşelor înfrăţite. Mai mult, pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local, aleşii locali vor aproba un Memorandum de înţelegere privind schimburile şi cooperarea între municipiul Galaţi şi oraşul Wuhan, pentru perioada 2014-2016. În acest context, am încercat să aflăm, potrivit anilor de naştere, sub ce semne chinezeşti s-au născut capii Galaţiului.

Primarul Marius Stan – Cocoş de Foc

Potrivit zodiacului chinezesc, primarul Marius Stan este născut în anul Cocoşului de Foc. Asta nu înseamnă că l-am putea vedea cocoţat pe Primărie ca să strige „Cucurigu!”. Astrologii chinezi spun că bărbatul născut în Anul Cocoşului este puternic, sensibil şi imperativ, iar Focul îi conferă dinamism şi impulsivitate. Un motiv bun să i se recomande stăpânirea de sine şi să încerce să ţină cont şi de sentimentele şi părerile personale ale altora. Mai ales că anii îi vor aduce un plus de rigiditate şi de încăpăţânare şi îl vor face să devină lesne acuzator.

Viceprimarii oraşului: Şarpe şi Oaie (Capră)

Viceprimarul PSD Florin Popa este Şarpe de Apă. Nu e cazul să faceţi conexiuni între modul în care a ajuns de-a lungul anilor să ocupe diverse funcţii de conducere şi felul în care alunecă şarpele. Zodiacul chinezesc spune că Şarpele este unul dintre cele mai inteligente şi imprevizibile semne. Iar Apa îi conferă un plus de iscusinţă, graţie modului în care se „scurge” pe lângă orice piedică. Şi mai mult, că îşi urmează fără tăgadă scopurile, ba mai mult, „poate avea răbdarea unui sihastru, combinată cu muşcătura unei cobre”.

Viceprimarul PC Radu Cosca este născut în anul Oii (Caprei) de Lemn. Zodierii îl descriu ca având o fire capricioasă, cu o aparenţă de timiditate şi de visare, dar cu un plus de isteţime, mai ales că obţine destul de uşor banii de care are nevoie, dar şi susţinere şi ajutor.

Relaţii în Primărie

Dacă politic relaţiile dintre primarul Marius Stan şi viceprimari sunt „complicate”, zodiacal lucrurile sunt clare: „Cocoşul” Stan şi „Şarpele” Florin Popa ar trebui formeze o bună echipă, evident, cu excepţia unor dificultăţi de comunicare. Cât despre relaţia lui Stan cu vicele Cosca, lucrurile devin nuanţate. Zodiacul zice că doar se tolerează şi că există rezerve de ambele părţi şi eşecuri în comunicare.

Preşedintele Nicolae Bacalbaşa – Maimuţă de Lemn

Fără tăgadă, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa este o persoană care poate face spectacol, dovadă televiziunile care l-au tot invitat în emisiuni de divertisment. Poate asta se datorează şi anului în care s-a născut: Maimuţa de Lemn. Considerată cea mai ghiduşă zodie, Maimuţa este recunoscută, deopotrivă, pentru isteţime, creativitate, versatilitate şi mai ales şiretenie. Iar o Maimuţă de Lemn excelează la capitolul comunicare şi are o adevărată pasiune pentru a-şi înlătura adversarii.

Vicepreşedinţi CJ: Cal şi Şarpe

Vicepreşedintele social-democrat al CJ, Cornel Hamza, s-a născut sub semnul Calului de Lemn. Nu e cazul să vă gândiţi la celebrul căluţ de lemn pe care l-am avut în copilărie. Cert este că un nativ al anului Calului este descris ca fiind deschis, comunicativ, prietenos, răbdător, iar elementul Lemn îl face să fie cel mai echilibrat dintre Cai. Astrologii chinezi îi recomandă însă, atenţie şi niţică isteţime în viaţă.

Vicepreşedinta liberală a CJ, Tania Bogdan, este născută în semnul Şarpelui de Apă, la fel ca vicele Florin Popa. Despre femeile născute sub semnul Şarpelui se spune că sunt puternice, extrem de inteligente şi în ciuda expresiei uşor indiferente lucrurile nu stau deloc aşa, îşi urmăresc cu tenacitate ţelul.

Relaţiile la CJ

În ceea ce priveşte relaţiile dintre preşedintele Bacalbaşa şi vicepreşedinţi, lucrurile nu sunt nuanţate doar politic, administrativ, ci şi zodiacal. Astrologii chinezi spun că între Maimuţă şi Cal „legătura este acceptabilă şi avantajoasă până la un anumit punct”. Şi că, în speţa noastră, Bacalbaşa şi Hamza vor avea nevoie unul de celalalt, dar fără a exista lupte pentru supremaţie. În ceea ce priveşte Maimuţa şi Şarpele, nu se poate vorbi de o relaţie foarte bună. Iar fără îngăduinţă reciprocă, apar dispute.

Ce-ar mai fi de spus? În ceea ce priveşte relaţia Maimuţei cu Cocoşul - Stan - Bacalbaşa, zodiacul spune că "se suportă de nevoie".

Anca Melinte (Şarpe de Foc)

Citit 3325 ori Ultima modificare Duminică, 23 Martie 2014 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.