Întâlnire la nivel înalt/ Mircea Geoană: "Galaţiul poate deveni un pol important al României"

Întâlnire la nivel înalt/ Mircea Geoană: "Galaţiul poate deveni un pol important al României"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mircea Geoană, în noua sa calitate de Înalt Reprezentant al Primului-Ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică, a fost prezent ieri la Galaţi şi la Giurgiuleşti, pentru a încerca să arate Europei că România poate deveni un partener important geopolitic, în contextul crizei create de Rusia.

Drept urmare, reprezentantul Guvernului României a venit însoţit de ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, pentru a se întâlni cu autorităţile locale gălăţene, cât şi cu cele din Republica Moldova. "Este un moment extrem de complicat acum, după anexarea brutală a Crimeei de către Rusia. Trebuie un răspuns unitar din partea Uniunii Europene şi a Alianţei Nord-Atlantice. Zona Galaţiului poate deveni principalul hub multimodal din Estul Europei", a explicat Geoană în cadrul conferinţei de presă de la prefectura Galaţi.

Practic în perioada următoare vor avea loc mai multe întâlniri, ce urmează să stabilească ce investiţii se vor face în această zonă a ţării pentru a atrage investitori, dar şi pentru a facilita accesul spre Georgia, Ucraina şi Republica Moldova. "Trebuie să vedem care vor fi proiectele ce vor primi bani suplimentari. Există o perioadă limitată de timp în care putem profita de pe urma acestei crize. Astăzi s-a discutat şi despre problema podului şi a tunelului ce ar trebui să traverseze Dunărea. Suntem extrem de întârziaţi în ceea ce priveşte infrastructura. Vom discuta masterplanurile pe transport la Bucureşti şi după aceea vom lua o decizie vizavi de investiţiile ce trebuie făcute", a mai spus înaltul reprezentant al Guvernului.

În cursul zilei de ieri, Geoană a vizitat localitatea Giurgiuleşti, punctele de trecere a frontierei, cât şi Şantierul Naval Damen.

Citit 1873 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.