Maidanezii din Grădina Botanică vor dispărea/ Ecosal va captura patrupedele săptămâna viitoare
Foto: Foto: Corina Dobre

Maidanezii din Grădina Botanică vor dispărea/ Ecosal va captura patrupedele săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cele câteva zeci de câini comunitari care au pus stăpânire, de mai multe luni de zile, pe Grădina Botanică vor fi capturaţi


Ionuţ Pucheanu, directorul Ecosal Galaţi, ne-a declarat că o echipă din cadrul Serviciului de Ecarisaj va acţiona, în cursul săptămânii viitoare, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii pentru a prinde câinii fără stăpân care s-au aciuat în Grădina Botanică, după care patrupedele vor fi transportate în padocul Ecosal. „Avem foarte multe solicitări, mii de sesizări din partea cetăţenilor, cu privire la câinii fără stăpân. În această perioadă, echipele acţionează în zona unităţilor de învăţământ, pentru că sunt haite peste tot. Săptămâna viitoare, îi vom captura şi pe cei din Grădina Botanică”, ne-a declarat Pucheanu.

Directorul Ecosal şi-a arătat disponibilitatea de a interveni încă din cursul acestei săptămâni la Grădina Botanică, însă, deocamdată, este imposibil, întrucât, în acest moment, sunt în desfăşurare lucrări de înlocuire a gardului care protejează secţia Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, iar activitatea de capturare se va dovedi practic ineficientă, deoarece maidanezii vor putea să fugă în orice moment.

Vă reamintim că în Grădina Botanică sălăşluiesc peste 30 de câini fără stăpân, mulţi agresivi, care i-au băgat în sperieţi atât pe vizitatori, cât şi pe angajaţii Complexului Muzeal, fiind înregistrate, de altfel, numeroase atacuri, încă de anul trecut.

Citit 2190 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.