Adusă în pragul falimentului, Drumuri şi Poduri se vinde pe bucăţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Adusă în pragul falimentului, Drumuri şi Poduri se vinde pe bucăţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe bunuri ce aparţin societăţii Drumuri şi Poduri SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţului, vor fi scoase la licitaţie pe data de 4 aprilie. Conform informaţiilor noastre, aceasta nu va fi, însă, singura licitaţie în cadrul căreia Drumuri şi Poduri va fi fărâmiţată şi vândută pe bucăţi, pe viitor urmând să mai aibă loc alte câteva asemenea tranzacţii.
Printre activele Drumuri şi Poduri ce vor fi vândute se numără utilaje, piese de mobilier, dar şi o serie de echipamente, unele dintre acestea urmând să fie achiziţionate la preţuri derizorii.  Îşi aşteaptă cumpărătorii, la începutul lunii aprilie, trei biblioteci „Nevada” (preţ de pornire pentru fiecare dintre acestea - 117 lei), o masă „Nevada (preţ de pornire - 30 de lei), trei cuiere (preţ de pornire pentru fiecare - 25 de lei), trei birouri (preţ de pornire - 20 de lei fiecare), dar şi trei rezervoare, cu o capacitate de 2,5 tone, trei tone, respectiv cinci tone (preţuri de pornire 1.390 de lei, 1.430 de lei şi 1.520 de lei).

Tractoare, autospeciale, dar şi un autoturism

Tot la licitaţie sunt scoase trei tractoare (preţul de pornire al fiecăruia - 8.550 de lei), două autospeciale (preţul de pornire - 4.160 de lei), dar şi un autoturism „Aro” (preţ de pornire - 2.600 de lei). Un strung, un circular spintecător, o trusă de sudură, menghine, dar şi trei dulapuri vor fi, de asemenea, licitate.
Ionel Borcea, administratorul special al Drumuri şi Poduri (reprezentantul Consiliului Judeţului în cadrul societăţii), ne-a declarat că inventarierea bunurilor societăţii încă nu a fost finalizată şi nu a exclus ideea ca în viitor să fie scoase la vânzare şi alte active ale societăţii. „Cu banii obţinuţi va fi plătită paza, vor fi achitate salariile restante şi, în măsura în care ne rămân, vor fi achitate diverse sume către creditori (…) Nu este un pas cert că ne îndreptăm spre faliment”, ne-a declarat Ionel Borcea.
Reamintim că Drumuri şi Poduri se află în insolvenţă şi, coincidenţă sau nu, este condusă de administratorul judiciar Caragea CM IPURL, care s-a ocupat şi de alte societăţi comerciale, dar cu capital privat, ajunse în pragul falimentului, al căror director sau administrator a fost Luciano Tudor (fost director şi la Drumuri şi Poduri).

 

Citit 4222 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 17:40

5 comentarii

 • postat de Spider-Man
  Miercuri, 26 Martie 2014 08:24
  213.177.20.***
  Un grup infractional avandu-l in frunte pe anestezistul sef al judetului, Spider-Man-ul CJ Galati, Suliman Magnificul maidanezilor a dus societatea in faliment si acum asteapta spaga ce-i va veni din vanzarea societatii. Sa vedem daca DNA, Parchetul, Politia, Directia Antifrauda, Corpul de Control al Primului Ministru vor sta si vor gira in continuarea furtul la care cel cu nume pur romanesc va conduce ostilitatile. Doctore, ti-e constiinta incarcata? Mergi si de autodenunta! Primesti reducere! La pedeapsa! Pe bune!
  1
  19
  Raportează
 • postat de viorel
  Miercuri, 26 Martie 2014 07:20
  92.80.136.***
  ehehei................ bacalbasa a avut el alte treburi in perioada asta, mult mai importante pentru el nicidecum pentru judet, dar referitor la subiectul de fata a avut si el interes, ce credeti, gurile rele spun ca ar fi discutat cu vega sa preia scdp-ul, ca de acolo mai papa si el cate ceva, nu?
  1
  20
  Raportează
 • postat de vyo
  Miercuri, 26 Martie 2014 07:13
  5.13.134.***
  Tudor a facut evaziune fiscala de 30 miliarde, asa ca avea experienta la furat banul public si a gasit si cu cine. Mariana plesa, contabila , nu este straina deloc de furturi. Amandoi au furat! La puscarie cu ei!
  0
  12
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 26 Martie 2014 06:56
  5.13.134.***
  asta a fost si interesul acestui grup infractional, format din caragea, tudor si hamza, sa ascunda cum au fost furate cele 50 miliarde de catre tudor , ca doar a impartit malaiul, nu a mancat singur, iar gurile rele zic ca hamza a fost si el acolo si a papat chiar bine !
  0
  14
  Raportează
 • postat de Pe Luciano Tudor l-a mai intrebat careva de vreo sanatate?...
  Miercuri, 26 Martie 2014 06:51
  5.13.129.***
  Pai, nu asta era si interesul? Sa suga cat mai multi bani de la buget inainte de iarna si, in primavara, sa fie scoasa la mezat pt cine trebuie... Baca, vine vremea socotelilor... Tu ce-ai pazit?
  0
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.