Investiţie (cu hopuri) din fonduri europene/ Când va fi gata Parcarea de TIR-uri de pe Centură

Investiţie (cu hopuri) din fonduri europene/ Când va fi gata Parcarea de TIR-uri de pe Centură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcarea destinată autovehiculelor de mare tonaj, investiţie pe fonduri europene lansată cu tam-tam, în martie 2012, de către fostul city-manager al oraşului, Florin Popa, ar fi trebuit să fie gata, oficial, pe 25 ianuarie 2014, dată care a trecut de mult. Vestea bună este că, potrivit Primăriei, construcţia parcării este aproape de final. „În momentul de faţă, suntem în faza procedurilor de atribuire prin licitaţie a lucrărilor de alimentare cu energie electrică a parcării. Dacă procedurile decurg normal, estimăm că obiectivul de investiţii va fi finalizat până la sfârşitul lunii august 2014. În paralel, Primăria municipiului Galaţi intenţionează să scoată la licitaţie managementul parcării pentru TIR-uri”, ne-a comunicat Biroul de Presă al municipalităţii.

Aberaţii de proiectare

Situaţia actuală a investiţiei în valoare de 7,1 milioane de lei - din care 4,6 milioane de lei contribuţia Uniunii Europene, 1 milion de lei cofinanţarea din partea Guvernului României şi 1,4 milioane de lei cofinanţare din partea Primăriei - n-ar trebui să ne surprindă. Mai toate proiectele şi lucrările cu finanţare UE au avut parte, la Galaţi, de hop-uri şi de aberaţii. După cum am mai scris, lucrările la parcare au demarat la începutul anului trecut, dar au fost sistate după ce muncitorii au descoperit, la prima sapă de pământ, ca apa nu era la şase metri - cum scria în proiect, ci la numai un metru! Şi asta n-a fost singura anomalie. Lucrările au fost reluate după şapte luni de blocaj. Firma Vega a realizat atât lucrările suplimentare, de terasamente – în valoare de 626.989 de lei - cât şi parcarea în sine, contract de 3,48 de milioane de lei plus TVA.

Şi dacă, într-adevăr, investiţia va fi gata în luna august, aşa cum estimează Primăria, zona din jur arată oribil: teren viran şi gunoaie, iar şansele de schimbare a peisajului sunt mici. Singura veste bună este că dezvoltarea zonei face parte din planul de modernizare a şoselei de centură a Galaţiului, proiect pentru care Primăria caută finanţare fie de la Guvern, fie de la comunitatea europeană.

Citit 1410 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.