Anchetă pentru a se afla cui aparţine pontonul de pe Dunăre
Foto: Foto: Corina Dobre

Anchetă pentru a se afla cui aparţine pontonul de pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform unor surse neoficiale, pontonul „invizibil” a fost ancorat la malul fluviului pentru a face trecerea către un vas de pasageri, ce urmează a fi adus în dreptul zidului de la Elice


La solicitarea primarului Marius Stan, conducerea Poliţiei Locale a demarat o anchetă pentru a afla cui îi aparţine pontonul misterios, care a fost ancorat la malul Dunării, fără a deţine un aviz din partea municipalităţii, dar, mai ales, fără a anunţa, în prealabil, vreo autoritate. Potrivit lui Mihai Manoliu, directorul Poliţiei Locale Galaţi, reprezentanţii instituţiei pe care o conduce fac, în prezent, verificări pentru a afla cine deţine pontonul şi cu ce scop a fost instalat în dreptul zidului de la Elice, în condiţiile în care zona respectivă este declarată „de siguranţă”. „La dispoziţia primarului Marius Stan am declanşat o serie de verificări. Încă nu am aflat cui aparţine pontonul, nu am găsit pe nimeni în zonă care să aducă lămuriri. Am vorbit şi la Căpitănia Zonală, dar, deocamdată, nu avem nimic finalizat. Este adevărat, se pare că nu există un aviz în acest sens, nimeni, însă, nu ştie nimic”, ne-a declarat şeful Poliţiei Locale. Întrebat dacă cei care au ancorat pontonul riscă să fie amendaţi, Mihai Manoliu a oferit un răspuns de-a dreptul ilar: „Mai întâi să finalizăm verificările şi să aflăm tot ce ne interesează. Nu pot spune ce sancţiune riscă, asta ar induce cumva ideea că noi o avem deja pregătită şi mai aşteptăm doar să identificăm proprietarul şi să i-o înmânăm. Nu ştiu ce acte ne vor pune la dispoziţie, pe ce se bazează cei în cauză. În România orice este posibil”.

Ce spun surse neoficiale

Conform unor surse, pontonul ancorat pe faleză va deservi o navă de pasageri, cu aproximativ 300 de locuri şi două punţi, care ar aparţine Navrom, ce urmează a fi adusă, în următoarele zile, în zona în care se află şi platforma plutitoare.

Vă reamintim că, de mai multe săptămâni, un ponton albastru a ancorat în dreptul zidului de la Elice şi, paradoxal, deşi platforma plutitoare se află în zona administrată de Primărie, lucru confirmat atât de către reprezentanţii Administraţiei Porturilor Dunării Maritime, Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, dar şi ai Căpităniei Zonale Galaţi, în cadrul municipalităţii, cel puţin oficial, nici nu se ştia de existenţa acestuia.

Citit 4412 ori Ultima modificare Duminică, 06 Aprilie 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.