Arată bine, dar s-ar putea şi mai bine: Stâlpii plimbăreţi din Grădina Publică (FOTO)

Arată bine, dar s-ar putea şi mai bine: Stâlpii plimbăreţi din Grădina Publică (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu scări nou nouţe în partea dinspre autodrom, cu iarba proaspăt tăiată pe alocuri şi cu flori de primăvară plantate, Grădina Publică ţi-ar putea lua ochii şi pe ploaie, dacă la o privire mai îndeaproape nu ai observa că lucrurile încep deja să se strice. La aproape şapte luni de la inaugurarea, cu fast, a Grădinii Publice, suporturile speciale pentru laptop nu numai că sunt îndoite şi arată ca vai de ele, dar au rămas şi fără fire şi ventilatoare. Le-or fi mâncat câinii care mişună zi de zi prin Grădină, că doar oamenii nu ar fi putut face asta, cu atâta pază care împânzeşte aleile. Bun, avem câini, avem suporturi fără ventilatoare, să ne uităm la stâlpii de iluminat care ar trebui să aducă aminte de vremurile de început ale Grădinii. Stâlpii sunt, arată bine, le cam pică însă felinarele, pe ici, pe colo sau, pur şi simplu, s-au strâmbat din motive necunoscute. Unuia îi atârnă felinarul într-o rână, ţinându-se de fire, iar lângă scările dinspre autodrom se vede clar că stâlpul o ia la vale. Probabil suntem noi prea chiţibuşari şi ar trebui să ne bucurăm că avem şi noi stâlpi înclinaţi, vorba aia, dacă italienii au turnul lor înclinat, în Pisa, de ce nu am avea şi noi proprii noştri stâlpi înclinaţi?!

 

Citit 2030 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 16:39

6 comentarii

 • postat de Adrian
  Miercuri, 16 Aprilie 2014 11:49
  5.13.233.***
  Si eu sunt unul din multitudinea de cetateni care doresc ca in orasul meu natal sa se faca lucruri frumoase si utile insa atunci cand in acel oras predomina mizeriile societatii, derbedei si golani, nu ai cum sa realizezi ceva pentru oras pentru ca acea munca e in zadar. Eram ferm convins ca acele suporturi bine gandite de laptop nu vor rezista mult timp si ca aparatele de aerobic vor fi vandalizate. Din pacate convingerile mele s-au adeverit si ma pun in situatia de a mi se face scarba nu de oras in sine ci de unii oameni care locuiesc in el. Orice initiativa buna trebuie sa fie insotita si de partile rele - nesimtitii.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Onofrei Sergiu Gabriel
  Marți, 15 Aprilie 2014 20:24
  92.85.245.***
  Ar merita impusa TAXA de intrare! Camere video de supraveghere la orice pas si ar fi multe! Din pacate gradul de civilizatie al unora se reflecta in originea lor: parintii lor care au populat Galatiul in anii 70' si care beau apa din urma de copita de cal, neciopliti, marlami si derbedei, haimanale si puscariasi intr-un cuvant: PLEAVA SOCIETATII, si care au devastat si invadat orasul precum cancerul! Asta este realitatea! Pacat de ceilalti oameni care au venit si ei tot din alte parti ale Romaniei dar harnici si destoinici insa...fiind putini sunt eclipsati de lichele!!! Pacat!!!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Iulia
  Marți, 15 Aprilie 2014 18:05
  5.13.172.***
  Ma doare sa vad ca inca in acest secol mai exista vandali, barbari cotropitori de frumos:(( si deplang Galatiul cel drag mie. Oameni !!! Daca sunteti oameni, cei care stiti doar sa stricati frumusetea orasului, va simitit mai bine sufleteste stiind ca murdariti orasul? Va place sa locuiti in orasul asta in spirit frumos si linistit sau adorati sa vedeti parcurile distruse si cladiri mazgalite cu vopseluri?!!!! Orasul e casa voastra! E casa noastra a cetatenilor! Asa e si in locuinta dumneavoastra? Vandalizat totul in jur?!!! Cred ca da! Rusine sa va fie!
  0
  7
  Raportează
 • postat de @dr!@/\/
  Marți, 15 Aprilie 2014 12:10
  5.13.145.***
  noi ne meritam soarta...consider ca tot ce se face in acest oras trebuie pazit cu firma privata ( a se vedea ce fel arata parcul de la Viva )...nu stim sa pastram absolut nimic dar vrem sa evoluam...stim sa spunem "vai, dar in ce hal arata orasul" iar cand se realizeaza ceva, DISTRUGEM!!! Politia locala nu isi face treaba absolut deloc sau pe alocuri si atunci, degeaba...cei care distrug si sunt surprinsi facand asta ar trebui bagati, printr-o colaborare cu ADP, la munca in folosul comunitatii...nu se prezinta, AMENDA!!!...luat in evidenta intr-o asa-zisa baza de date si daca nu vine sa plateasca amenda ( sau valoarea bunului distrus ) sa se tina cineva de capul persoanei(-lor) pana plateste...eu cred ca s-ar gasi solutii...spun aceste lucruri deoarece la noi se face treaba doar cu parul, la figurat..
  0
  12
  Raportează
 • postat de Si in plus de asta :
  Marți, 15 Aprilie 2014 09:42
  89.137.220.***
  ..noaptea doar jumatate di Gradina Publica este luminata.
  Cainii cu stapan zburda in voie , nelegati.Este permisa circulatia bicicletelor mari.
  Aparatele de fitness sunt deja "varza"...si culmea datorita folosirii lor normale !(poate chiar ar fi necesara instalarea altora in plus deoarece se bucura de o mare popularitate ,atat din partea varstnicilor cat si copiilor)
  Pacat deoarece s-a facut pana acum o treaba buna, fata de cum arata Gradina inainte.
  1
  11
  Raportează
 • postat de andrei
  Marți, 15 Aprilie 2014 05:36
  109.166.128.***
  Noi gălățenii nu putem fii civilizați fără sa stricam. Unii dintre noi parcă ar trai în junglă și când ies pe strada prin parcuri devastează tot . Așa meritam restul. Pentruca dacă unul mai civilizat vede nu zice nimic . Așa ca nu meritam mai mult de atât.
  0
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.