Victor Dobre, despre „marea mazilire”: „Trebuia să se aştepte decizia Curţii Constituţionale”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prin ordonanţa care schimbă şefii serviciilor deconcentrate, „Guvernul a reluat de fapt un proiect de lege care a fost atacat de noi la Curtea Constituţională – a declarat deputatul liberal Victor Paul Dobre, fost secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Mi se părea de bun simţ, în primul rând, să se aştepte decizia Curţii Constituţionale. Pentru că o decizie favorabilă nouă pune în discuţie, bineînţeles, legalitatea acestei ordonanţe.”

Deputatul a mai comentat şi asupra efectelor ordonanţei: „Principiul după care această ordonanţă este construită: respectiv vin ai noştri, schimbăm tot, nu contează pe cine punem, ce experienţă are, ce pregătire, ce vârstă. De zece ani ne străduim să instituim sistemul funcţiei publice, de zece ani s-au făcut eforturi mari, inclusiv financiare, pentru construcţia aceasta de tip european.”

Tinerii care formează facultăţi de Administraţie sau Ştiinţe Politice vor fi obligaţi să se înscrie într-un partid şi să încerce să obţină un post „peste rând”, avertizează Dobre. În plus, schimbarea şefilor în 32 de zile ar presupune ca, până pe 20 sau 22 mai, nu se va lucra cu adevărat, deşi foarte multe servicii deconcentrate sunt implicate în acest timp cu organizarea alegerilor europarlamentare.

Deputatul Dobre ridică şi altă problemă: dacă mai târziu va veni un guvern colorat diferit, acela o va lua de la capăt cu oamenii lui, scoţându-i din funcţie pe cei care vin acum cu proiecte manageriale pe patru ani.

Citit 1312 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.