Reacţiile liderului PSD la Congresul UDMR

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„În calitatea de preşedinte al PSD îmi exprim speranţa că Congresul UDMR va fi un câştig real pentru acest partid politic şi va fi un nou reper pe calea dialogului şi responsabilităţii în politică”, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, Mircea Geoană, despre congresul UDMR.

Liderul PSD a ţinut să atenţioneze că anul 2009, prin alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, este un an în care se poate hotărî schimbarea în bine a României, prin contribuţia românilor, dar şi a maghiarilor.

„Faptul că în acest an avem alegeri europarlamentare şi alegeri prezidenţiale pun România în faţa unor oportunităţi, dar şi în faţa unor riscuri semnificative. În 2009, românii, maghiarii şi tot ce înseamnă comunitate etnică românească pot decide acea schimbare în bine de care ţara are nevoie, pot alege unitatea în locul dezbinării şi liniştea în locul scandalului. În 2009, partidele şi politicienii trebuie să renunţe la transformarea relaţiilor interetnice în subiect de campanie electorală. Şi din partea unor lideri radicali UDMR şi din partea unor lideri radicali români”, a spus Geoană.

Preşedintele PSD a reamintit că partidul său nu va fi de acord niciodată cu ,,normele radicale de autonomie şi cu punerea în discuţie a caracterului naţional al României”, dar în egală măsură ,,nu va transforma aceste opţiuni ferme în platformă de campanie pentru alegerile europarlamentare şi prezidenţiale”.

Geoană a mai spus că PSD, de câte ori a fost la guvernare, a fost un garant al dialogului interetnic şi consideră că orice grup etnic din România trebuie să se simtă ,,ca acasă”, să-i fie garantate drepturile, inclusiv cele europene.

„De aceea ştiu că acest moment este un moment de jubileu pentru cei care conduc astăzi UDMR şi spun încă odată că România are nevoie astăzi de unitate şi nu de dezbinare şi am absoluta convingere că cei care sunt lucizi şi văd interesul mai larg al României, români şi maghiari vor înţelege că 2009 trebuie să fie anul schimbării”, a declarat Geoană.

Citit 783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.