INTERVIU/ Primarul Marius Stan promite 20 de locuri de joacă în cartierele Galaţiului

INTERVIU/ Primarul Marius Stan promite 20 de locuri de joacă în cartierele Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru zece dintre acestea au demarat deja procedurile de licitaţie pentru executarea lucrărilor, iar cinci ar putea fi gata până la sfârşitul anului


Parcul Viva poate fi considerat cel mai modern dintre locurile de relaxare, sport, joacă şi agrement ale Galaţiului, dar cu o floare nu se face primăvară. La fel se poate spune şi despre primul parc de cartier amenajat anul trecut, în Micro 39.

Galaţiul e plin de parcuri în suferinţă: Orăşelul Copiilor - despre modernizarea căruia se vorbeşte de anul trecut, Parcul CFR - ajuns un talmeş-balbeş, Parcul Eminescu - dominat de clădirea unui sexy-club. Dat în folosinţă anul trecut, de 1 Iunie, Parcul Rizer, modernizat pe fonduri europene, este încă marcat de o zonă lăsată pârloagă. Tocmai de aceea am încercat să aflăm direct de la primarul Marius Stan ce soartă vor avea cele mai importante parcuri gălăţene şi unde se vor putea juca ai noştri copii.

- Domnule primar, anul trecut, când aţi inaugurat primul parc de cartier, în Micro 39, aţi spus că este un proiect-pilot care va fi dezvoltat în toate cartierele. În ce stadiu sunt proiectele parcurilor de cartier?

- Aşa cum am promis, parcul din Micro 39 este un proiect-pilot, pe care vrem să-l implementăm în toate cartierele şi în special în cele cu o densitate foarte mare de blocuri şi o populaţie numeroasă, şi care nu beneficiază de nici un loc de relaxare, de agrement. Şi dacă adulţii pot veni pe Faleză, în Parcul Viva sau în Grădina Publică, pe un copilaş căruia i-ai dat drumul din casă la joacă, trebuie să ştii că l-ai lăsat în loc sigur.

La această dată este în derulare procedura de licitaţie pentru executarea a zece noi locuri de joacă, în mai multe zone din Galaţi: în Ţiglina I - blocurile I7-B4, respectiv, blocurile B2-D2, Siderurgiştilor Vest - blocurile 7A-7D, Micro 20 - blocurile E1-D1-J3 (două amplasamente), Micro 19 - blocurile P1-I1-I2, Micro 38 - blocurile N12-K3-N11-O3 şi trei locuri de joacă în cartierul Aurel Vlaicu - blocurile S9, J3 şi L1A-P5.

În viitorul imediat, după ce terminăm proiectarea, vom demara o nouă licitaţie pentru execuţia altor zece locuri de joacă în zonele: Ţigina II - blocurile B2-E5, Ţiglina I - bloc C20, Mazepa I - blocurile B1-C1, Siderurgiştilor Vest - blocurile 11E-11C, Micro 16 - blocurile C7-C6 şi blocurile A1-A2, Micro 17 - blocurile B1-N1, Micro 20 - blocurile A11-H1-H2, Micro 21 - blocurile M4-L6 şi Micro 40 - blocurile N3-T4.

- Când încep lucrările de amenajare şi câte parcuri vor fi gata până la finele acestui an?

- Mi-e greu să vă spun când ne apucăm efectiv de lucru, pentru că depindem de proceduri, iar la noi se prezintă la licitaţii şi licitatorii de profesie, care vin să încurce şi fac contestaţii după aceea. În condiţii normale, ar trebui ca în maximum o lună să terminăm procedurile de licitaţie. Din momentul în care se dă efectiv ordinul de începere a lucrărilor, execuţia durează maximum trei luni şi se poate lucra simultan la ele. De aceea, sper ca anul acesta să dăm gata cel puţin jumătate din locurile de joacă aflate în primul lot de zece.

- Locurile de joacă vor fi identice cu cel din Micro 39? Va fi necesară demolarea unor garaje pentru amenajarea lor?

- Nu trebuie să demolăm nimic, pentru că amplasamentele sunt pe nişte terenuri virane, pline de bălării, care zac nefolosite printre blocuri. Sperăm să nu vină cetăţenii din zonele respective să facă reclamaţie că li se tulbură liniştea, aşa cum am păţit în Micro 39. La fiecare vizită în zonă se găsea o doamnă sau un domn să ne certe că le-am stricat "peisagistica" - un gard de sârmă care proteja nişte bălării. Nu putem mulţumi pe toată lumea, dar măcar să mulţumim pe cât mai mulţi.

În ceea ce priveşte locurile de joacă, sunt diferite şi adaptate fiecărei zone. Cel mai mic are o suprafaţă de aproximativ 336 de metri pătraţi, iar cel mai mare se apropie de o mie de metri pătraţi. Suprafaţa lor va fi acoperită cu tartan, iar aparatele şi echipamentele moderne, civilizate. De exemplu, în Siderurgiştilor Vest, blocurile 7A-7D, pe lângă tobogan drept, tobogan elicoidal, leagăne, groapă de nisip, figurine pe arc, balansoar, un ansamblu de căţărare din lemn şi bănci, vom pune şi masă de tenis şi aparate de fitness. Locurile vor fi supravegheate, în viitorul apropiat ne propunem să avem supraveghere video în tot oraşul, un proiect mai pretenţios, dar necesar.

- Tot anul trecut, Consiliul Local a votat şi modernizarea parcului Orăşelul Copiilor, iar dumneavoastră aţi promis că va deveni un mini-Disneyland. Când încep lucrările de modernizare şi ce şanse sunt pentru a fi gata anul acesta?

- Proiectul de modernizare „Parc Orăşelul Copiilor” este finalizat. Proiectul a suferit în timp modificări, avem zone pentru toate grupele de vârstă: 1-5 ani, 6-10 ani, 8-12 ani, dar şi zonă de fitness cu teren de sport, şi va fi deosebit. Perioada de execuţie este de şase luni după ce trecem de adjudecarea licitaţiei. Dar faza de adjudecare nu depinde de noi. Pentru executarea lucrărilor este în derulare procedura de achiziţie. Pe 4 aprilie a fost transmis la ANRMAP anunţul pentru validare. Estimăm că licitaţia pentru execuţie va avea loc pe 15 mai 2014. Dacă procedurile nu se vor împotmoli, ca de multe ori, în hăţişul birocratic, sperăm să începem lucrările anul acesta. Ca să nu fiu foarte optimist, sper ca primăvara viitoare vom avea un Orăşel al Copiilor de cinci stele, deşi era ideal să-l avem anul acesta, de Crăciun. Dar în momentul în care e gata, atunci îi dăm drumul.

- În ceea ce priveşte Parcul CFR, ne declaraţi, la începutul anului, că va avea tiroliană. Mai este valabil acest plan?

- Vrem să transformăm Parcul CFR în Aventura Parc. Pentru amenajare, avem încheiat contract cu SC Mercoinstal SRL, firmă care a lucrat şi la parcul din Micro 39, şi care va elabora studiul de fezabilitate până pe 10 iunie 2014. Urmăm procedurile normale şi sperăm ca în primăvara viitoare să putem avea Aventura Parc, cu tiroliană şi activităţi de acelaşi gen. E un loc care se pretează la aşa ceva şi care o să dea valoare şi zonei respective, care astăzi este aproape părăsită. Va deveni un loc interesant pentru tot oraşul şi în special pentru iubitorii de adrenalină. Din momentul în care am realizat instalaţia de tiroliană, intrăm într-o renovare peisagistică a parcului, adecvată proiectului.

- Ce planuri aveţi cu Parcul Eminescu?

- Pentru Parcul Eminescu, anul acesta, este prins în buget studiul de fezabilitate pentru modernizare. Noi am dat tema de proiectare pentru acest parc. Clădirea din parc va fi desfiinţată în condiţiile legii, până la începerea lucrărilor de reabilitare şi de modernizare a parcului. Este o construcţie amplasată pe zona verde, deci nu e de comentat, indiferent ce autorizaţii are, terenul trebuie redat parcului, care este un loc emblematic pentru oraş şi trebuie să arate ca un parc. Sunt în zonă mai multe de demolat, cum ar fi chioşcurile de pe lângă Modern.

În cadrul acestui proiect vom avea în vedere şi restaurarea şi conservarea pe termen lung a statuii poetului. Devenim penibili montând mâna muzei la fiecare 15 ianuarie.

- Ce se mai întâmplă cu Parcul Rizer?

- În Parcul Rizer vom face o zonă extinsă de picnic pe terenul care a fost destinat iniţial Muzeului de Arte Vizuale. Din cauza procedurilor, a durat mai mult, dar am primit terenul de la Consiliul Judeţului. Nu facem altceva decât zonă de picnic, cu gazon şi instalaţie de stropit pentru că există posibilitatea ca, într-un timp relativ scurt, doi - cinci - zece ani, Consiliul Judeţului să primească bani pentru muzeu şi proiectul e pe zona respectivă. Dar o zonă de picnic, unde să mănânci un sandviş, să stai cu copilul mic într-un loc protejat e binevenit şi în două luni poate fi gata. E la noi cutuma asta: nu călcaţi iarba! Nu, iarba se calcă, nu la modul grosolan, să iei brazde, dar iarba udată şi tunsă la timp rezistă şi la călcat dacă o îngrijeşti. Putem apela inclusiv la un rulou de gazon, iar instalaţia de stropit se face în două săptămâni. Trebuie un pat de nisip pe care vine instalaţia de stropit care e conectată la un panou de comandă cu programare, nu trebuie să vii cu furtunul.

Plecând de la cultivat gazonul, zonele verzi de prin oraş - scuarul de pe Brăilei, parcurile, sensurile giratorii, aşa mi le doresc, ca în toate oraşele din ţările civilizate, cu gazon, flori şi instalaţie de stropit cu picătura.

Citit 8198 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 16:57

44 comentarii

 • postat de carla
  Miercuri, 17 Iunie 2015 08:46
  89.122.82.***
  hai....lasati, ca a facut mai multe Dumitru Nicolae!!! nemultumiri vor fi tot timpul, indiferent de cine va fi la putere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de regal
  Miercuri, 21 Mai 2014 14:18
  89.136.186.***
  Asteptam modernizarea Parcului Eminescu. E adevarat, s-au schimbat multe, in bine, in ultimii 2-3 ani, dar nu se poate face totul intr-un timp atat de scurt. Mai sunt multe de facut, ex. cainii, consolidarea falezei(punctul forte al orasului) etc....
  Cei ce persifleaza initiative, sunt cam multi, e ingrijorator , in acelasi timp, e de inteles pentru ,,orasul rosu"
  1
  1
  Raportează
 • postat de mara
  Duminică, 11 Mai 2014 20:50
  82.157.218.***
  ciinii vor avea parcuri. lui nea Stanica ii mai trebuiesc ceva bani, si nu stie cum sa-i scoata
  tara piere si ...nea Stanica se piaptana ...acolo unde are ghips
  2
  1
  Raportează
 • postat de nikola
  Duminică, 11 Mai 2014 20:17
  93.144.71.***
  Cand am mai auzit ceva de genul cu cismele si artezienei cu lapte si miere?Mai apoi ajungea rahat si fiere si lumea toanta se transforma an liota de aplaudaci!Aha an '92 auzeai CE BA,TII CU RATIU SI CU CAMPEANU CA ASTIA NE VAND TARA!?La asa proba de idiotenie nici macar nu m-am mai uitat an urma.Panem et circensem,mici si bere,cocalari si manele,dupa care degetul an gura si cugetare la metempsihoza!Sa.ncta simplicitas
  0
  2
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 09 Mai 2014 13:25
  5.13.235.***
  Sa faca locuri de joaca pt. pensionari.....tinerii pleaca spre alte orase romanesti sau spre alte tari, ambele categorii, civilizate!
  0
  3
  Raportează
 • postat de nae 77
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 12:00
  94.196.94.***
  toti dobitocii care posteaza pe aici nu stiu un lucru(de altfel nu stiu mai nimic>galatiul pe care l-a lasat nicolae(pe care tot ei(dobitocii) l-au votat e un dezastru.oricine ar veni are nevoie de zece ani,cel putin,pt a incepe sa se vada ceva in oras.dar pt asta e nevoie de inca ceva,mai important>sa dispara in timpul asta toti marlanii din oras,adica vreo 80 la suta.deci drum bun,gunoaielor.va chem eu.
  0
  3
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Sâmbătă, 26 Aprilie 2014 09:50
  79.117.189.***
  Primarul Galatiului va amenaja locuri de joaca erotica a tinerilor dornici de iubire ,pentru ca populatia orasului sa creasca ,copii proveniti din aceste jocuri vor fi crescuti de cresele domnului primar Stan. Sunteti de acord cu mine pentru aceste investitii ? Va rog votati.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Unu
  Miercuri, 23 Aprilie 2014 23:40
  5.13.138.***
  sunt un locuitor al cartierului Micro 14, mai exact locuiesc in zona cunoscuta ca "Masnita". In spatele blocului S4 este un teren viran pe care altadata a fost un parc, acum doar rahat de caine. Poate se gandeste cineva sa faca un parc si aici. Ce spuneti domnule primar?
  0
  8
  Raportează
 • postat de Poate
  Miercuri, 23 Aprilie 2014 11:05
  109.98.106.***
  Poate convinge Domnul Stan Consiliul Județean să cedeze o parte din Grădina Botanică dinspre biserică pentru a deveni parc pentru copiii și pensionari din Țiglina Unu și Doi.
  13
  1
  Raportează
 • postat de Daniel
  Marți, 22 Aprilie 2014 23:03
  5.13.164.***
  Stan a facut 2 strazi si a vopsit un trotuar. A distrus Otelul Galati si Dunarea, nu a creat 1 loc de munca. Sa isi aduca domnul primar aminte ce fel ii suna zilnic pe suporterii Otelulu sa il ajute in campania electorala si acum, il doarer in cot si de Otelul si de suporteri. Alt porc si Stan.Dar cine dracu il mai voteaza si pe asta?O sa inceapa vreun proiect nmaret spre finalul mandatului ca sa il votam. Il mai voteza p ulea!
  7
  17
  Raportează
 • postat de Dris
  Marți, 22 Aprilie 2014 21:48
  5.13.189.***
  :)))))))ma umfla rasul cand il aud pe tovarasul primar......a demolat niste garaje si chioscuri si a facut si el 2 parcuri in Galati si gata pensionarii ii pupa pantofii,,,:)))))
  ............si dupa atatea realizari marete in timp foarte scurt acum urmeaza programele marete: aeroport, autostrada, pod peste si pe sub Dunare, parcari supra-etajate, probabil inca cateva supermarketuri ca ducem lipsa, parc de eoliene si un circuit de Formula 1 ca stadion avem deja....:))))))

  Lasa-ti strazile orasului care sunt pline de gropi, somajul pentru care ocupam loc pe podium la nivel de tara de ceva timp......bine ca avem mall unde sa ne bem cafelele si sa ne etalam toalele contrafacute......abia astept anul asta sa plec din tara.
  7
  17
  Raportează
 • postat de Danz
  Marți, 22 Aprilie 2014 19:48
  89.121.158.***
  Dar Parcul CFR? Nu poate fi amenajat? Păcat.
  0
  17
  Raportează
 • postat de Intebare
  Marți, 22 Aprilie 2014 17:28
  108.245.201.***
  Intrebare ,,,,parcurile vor avea si caini ???
  1
  25
  Raportează
 • postat de alx
  Marți, 22 Aprilie 2014 17:21
  79.116.126.***
  asta dabia a reusit sa modernizeze un parc in cartier in M19 dupa ani buni de zile, si dupa ce fusese terminat, au venit cei de la firma care l-au executat si a pus lacat si lanturi pe motiv ca primaria nu le-a platit suma necesare. Imi vine greu sa cred ca va reusi sa faca si alte parcuri din moment ce a avut probleme si cu unu simplu care deja exista, doar modernizat a a fost.
  2
  18
  Raportează
 • postat de I. CORNEANU
  Marți, 22 Aprilie 2014 16:32
  5.13.156.***
  FRUMOS CE POVESTESTE PRIMARUL IN ACEST INTERVIU!!!PARCA IMI ADUC AMINTE DE INTERVIURIILE DATE DE MOS NICOLE!!! CARE IN TREI MANDATE MEREU NE PACLEA CU TOT FELUL DE STIAGME;VO-M FACE ,VO-M VEDEA, VO-M CONTROLA, MA VOI IMPLICA VO-M REALIZA.............SI NIMIC NU A REALIZAT 12 AN DE ZILE!!!!>>??
  ASA CA DLE .STAN PANA SE FAC PROCEDURILE SI LICITATILE AI TERMINAT MANDATUL!!
  IN ORI CE CAZ FACI SI TE IMPLICI MAI MULT FATA DE PRIMARII SI VICII PRIMARI ANTERIORI!! MAI ALES CA TREBUIE SA DEMOLEZI TOATE COTETELE AUTORIZATE ILEGAL PE DOMENIUL PUBLIC DE FOSTII PRIMARI, CU ALTE CUVINTE INTAI TREBUIE SA ADUCI DOMENIUL PULBIC LA FORMA INITIALA SI APOI SA FACI CEVA MODERNIZARI!!!
  SA SPERAM DOAMNA MELINTE CA CE SCRIE IN ACEST INTERVIU SA SE REALIZEZE CAT MAI REPEDE SA APUC SI EU ACESTE MINUNATII PROMISE DE PRIMAR, FACUTE IN ORASUL MEU!
  8
  11
  Raportează
 • postat de Gimy
  Marți, 22 Aprilie 2014 16:09
  109.102.62.***
  @Stanila, vorbesti fara sa stii. Pentru prima data din 90 a fost votat in CL un plan de masuri pentru ajtorarea investitorilor, cu reduceri de taxe si impozite si alte masuri. Problema e ca ne ocolesc pentru ca nimeni nu se gandeste la o autostrada spre Galati. orasul nostru e izolat si cei de la Bucuresti nici nu se gandesc sa investeasca intr-un drum spre partea asta de tara. Avem oameni puternici din fiecare partid, de la PSD pe Dan Nica, de la PNL pe Victor Paul Dobre, de la PDL pe Toader, etc. SI totusi Galatiul nu reuseste sa ii convinga pe bucuresteni sa ne dea inapoi o parte din taxele si impozitele ce la platim noi galatenii, pentru a face o autostrada.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Stanila
  Marți, 22 Aprilie 2014 14:48
  92.80.143.***
  Bine ca faci parcuri saraciooo!!!!Dar locuri de munca????Facilitati pentru investitori?Bine ca le bagi si pe gura si pe popou la pensionari ca aia sunt disciplinati si voteaza.Restu baga-i in ma-sa.Fa-le parcuri la prosti ca de acolo castigi din 2 parti: le dai de mancat si la sponsorii din campanie,gen Vega ,Tancrad etc. si le iei si ochii la fraieri."Uite dom'le ca a facut ceva asta de cand e primar" ai sa auzi toate babele pe la colt. Combinatul e pe duca si daca intr-o zi Damenul-ui i se nazare si pleaca,cum a facut Nokia o sa ajunga Galatiul ca Valea Jiului.
  7
  17
  Raportează
 • postat de mitica dragomir
  Marți, 22 Aprilie 2014 14:13
  79.116.97.***
  Primaria ne abureste cu tot felul de "reabilitari " urbanistice dar domnule primar dumitale iti place cum se face refacerea trotuarului din fata Spitalului Judetean ?!! Nu mai aveti bani de mozaic ? Arata Galatiul ca un sac carpit ! Si mai aveti angajati arhitecti , ingineri , etc, RUSINE !
  5
  24
  Raportează
 • postat de madame
  Marți, 22 Aprilie 2014 12:56
  79.116.96.***
  E prima data cind in oras se simte ceva!Am avut noi ornamente de Pasti vreo data?Parcuri cu flori,cu cascade Vezi Rizer).Astazi e soare si parcurile...sint pline! trebuie sa vedem si partea plina a paharului.Respect Primare!
  21
  17
  Raportează
 • postat de Labus
  Marți, 22 Aprilie 2014 12:00
  5.13.146.***
  Dar cu cainii vagabonzi ce faci d-le primar? sau urmeaza sa te consulti cu Bacalbasa?
  3
  33
  Raportează
 • postat de Pe tobogan
  Marți, 22 Aprilie 2014 11:40
  5.13.200.***
  Pana la parcuri noi,ce face cu cele existente,care sunt varza,ca intreg orasul.Cand o sa arunce cate o lopata de asfalt prin hartoapele de prin tot orasul,ca sa nu mai vorbesc de lucruri neterminate:falezogroapa,Basarabiei,acum a inceput prin spatele pietei pe Democratiei,l-am auzit ca o sa inceapa si Traian ,de la piata pana-n Brailei,pentru ca asta-l racaie,in rest nu se uita ca Traian este un dezastru,cainii vagabonzi, faleza orasului care se duce la vale cativa centimetri pe an,restul de canalizare a orasului,ce mai suntem bine.Vad ca uita ca suntem in 2014,ca sunt niste legi care trebuiesc respectate,ca sa nu mai spun de hotarari judecatoresti.Apropo,se lauda mai prin toamna ca face si niste cartiere de locuinte sociale,dar de cand Mazare este amenintat cu priponela,vad ca a abandonat problema.Bau-bau-ri si atata tot,si eventual niste borduri,pentru ca alea sunt rentabile,la Transurb ,a lamurit-o,merge inainte cu cascarabetele care fac evaziune fiscala,si tot asa.Am inteles ca si in primarie este o brambureala in sensul ca nici partidul nu-l mai sustine,in rest sa nu uite ca in 2012,daca ar fi candidat si un urangutan din partea USL,ala era ales,asa electorat avem.
  1
  21
  Raportează
 • postat de idiotul de serviciu
  Marți, 22 Aprilie 2014 11:35
  89.136.2.***
  înainte de a merge in parcuri, oamenii ar trebuii sa aiba locuri de munca, salarii cât de cât decente, căldură și apă în apartamente, drumuri asfaltaate samd ... primarul dorește mai întâi parcuri, iar acestea vor fi populate de deja șomeri, deja asistați sociali posibil viitor delicvenți ... nu știu cu ce apelativ, dar cel mai bine am sa mă adresez direct marius stan, nu numai că ai consilieri proști și rupți de orice realitate, dar încep să te suspectez și pe dumneata de utilizarea excesivă a prafurilor, a postacilor aserviți și a viața nouă .... de demolat este ușor, însă cu mult mai greu este să pui ceva în loc
  3
  29
  Raportează
 • postat de stefan
  Marți, 22 Aprilie 2014 11:24
  89.121.153.***
  D-le primar,
  Ce strategie aveti pentru tinerii (adica viitorul orasului), care pleaca din orasul Galati ptr. ca nu au nici o perspectiva aici?
  0
  30
  Raportează
 • postat de unul care s-a saturat
  Marți, 22 Aprilie 2014 11:14
  93.122.132.***
  sunt de acord cu "voant".Mai trebuia:cartonas rosu... DNA...puscarie!!!
  1
  16
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 22 Aprilie 2014 11:01
  82.137.11.***
  Gimy scoate-ti limba din curul lui Stanel!!
  P.S. NU AM GARAJ!! :)))
  6
  15
  Raportează
 • postat de Gimy
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:55
  109.102.62.***
  @galatean: Iar esti ma suparat ca ti se darama garajele? Stai linistit, ca vin baietii si in micro 18 in curand. Apropos, ar trebui sa isi astupi mai repede si beciul.
  Lasati omul sa faca treaba, comentati aiurea. Vreau sa imi dati exemplu de un singur om care sa fi fost primar al Galatiului si sa fi facut mai mult decat el. Apoi vreaus a va intreb cine vreti sa vina in locul lui? Ciumacenco sau cine va dori PSD-ul?
  19
  13
  Raportează
 • postat de elena
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:44
  193.231.148.***
  Eu ii propun doamnului primar sa fac si un loc de joaca pe str Gheorghe doja intre magazinele TRITON si DIABLO, acele spatii sunt minunate pentru aface chiar 2 parcuri.elena
  8
  5
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:41
  82.137.11.***
  Stanele nu prea iti ies smenurile! prea le faci pe fatza! NOI GALATENII O SA-TI DAM CARTONAS ROSU LA URMATOARELE ALEGERI!! OUT! IN TRIBUNE CU TINE!
  Faptul ca ai doi trei catei pusi de tine sa comenteze in favoarea ta pe Viata-Libera nu inseamna ca NOI RESTUL LOCUITORILOR ACESTUI ORAS - GALATI (TU NICI MACAR NU ESTI GALATEAN) nu vedem abuzurile si smenurile facute de tine in acest mandat! Ai inceput cu stangul acest mandat cand ne-ai vandut echipa - OTELUL unui SMENAR si sigur ti-ai luat partea de cascaval iar acum nu recunosti ca ai fi avut treaba cu vanzarea clubului!! RUSINE STANELE!! RUSINE!!
  DIN PARTEA NOASTRA, GALATENII O SA AI UN CARTONAS ROSU LA ALEGERILE VIITOARE!!!!!
  11
  20
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:37
  82.137.11.***
  Stanele nu prea iti ies smenurile! prea le faci pe fatza! NOI GALATENII O SA-TI DAM CARTONAS ROSU LA URMATOARELE ALEGERI!! OUT! IN TRIBUNE CU TINE!
  Faptul ca ai doi trei catei pusi de tine sa comenteze in favoarea ta pe Viata-Libera nu inseamna ca NOI RESTUL LOCUITORILOR ACESTUI ORAS - GALATI (TU NICI MACAR NU ESTI GALATEAN) nu vedem abuzurile si smenurile facute de tine in acest mandat! Ai inceput cu stangul acest mandat cand ne-ai vandut echipa - OTELUL unui SMENAR si sigur ti-ai luat partea de cascaval iar acum nu recunosti ca ai fi avut treaba cu vanzarea clubului!! RUSINE STANELE!! RUSINE!!
  DIN PARTEA NOASTRA, GALATENII O SA AI UN CARTONAS ROSU LA ALEGERILE VIITOARE!!!
  14
  16
  Raportează
 • postat de costel
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:32
  89.35.192.***
  E forte bine si locuri de joaca,dar domnule primar nu neglijati srazile!Locuiesc pe strada Dochiei si platesc un impozit substantial,insa strada are aspect de secolul 19!Jumatatea de strada dinspre Traian arata inadmisibil,fara trotuar,fara asfalt.Evorba de cateva zeci de metri.Chiar nu se poate face aceasta lucrare?Dacamai vreti votul nostru apucati-va de treaba!
  0
  13
  Raportează
 • postat de coty
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:24
  5.13.151.***
  Poate faceti ceva si cu fostul poligon de langa Cimitirul Eternitatea ca a ajuns vai de el iar locuitorii din zona chiar nu au un parc pentru copii.
  1
  19
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 22 Aprilie 2014 09:50
  5.13.147.***
  copii care vor iesi la joaca sa se doteze cu costume speciale pentru a se proteja de cainii vagabonzi.
  3
  30
  Raportează
 • postat de votant
  Marți, 22 Aprilie 2014 09:45
  89.136.184.***
  promisiun, promisiuni, promisiuni ,,,, vise, vise, vise .... minciuni, minciuni, minciuni .... penaltaty neacordat, penaltaty neacordat, penaltaty neacordat ... cartonaj galben, cartonas galben, cartonas rosu ... campanie electorala, campanie electorala, campanie electorala.... lasa-ne porcule
  9
  26
  Raportează
 • postat de cineva
  Marți, 22 Aprilie 2014 09:34
  89.136.184.***
  Este CAMPANIE ELECTORALA, iar dobitocul PROMITE si MINTE !!! Aloooo, tovarasul fotbalist, mai bine scoate niste banuti (nu putini) din buzunarul propriu si personal, pentru a inchide niste guri, a dracului de vocale si de bine auzite, pe care le-ai provocat si intaritat la complexul Ancora.
  Degeaba te folosesti de viata noua si de postacii personali ... doar tu esti responsabil pentru ceea ce s-a intimplat. Poti sa faci milioane de apeluri la parcuri si mamici,de fandari si de mersul piticului, nu-ti iese de un 11 metri mimat. FRAIERE
  12
  27
  Raportează
 • postat de roc
  Marți, 22 Aprilie 2014 09:30
  5.13.196.***
  sa aduca investitori , sa creeze locuri de munca nu locuri de joaca
  2
  28
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 22 Aprilie 2014 09:10
  86.127.208.***
  Fara promisiuni, fara angajamente, fara declaratii, fara "trompete". Doar fapte. Ceasul ticaie si mandatul se termina repede.
  4
  19
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 22 Aprilie 2014 08:48
  213.218.53.***
  FOARTE BINE ca se fac si locuri de joaca dar sa nu uite dl primar ca mai sunt 3 lucruri importante:

  - utilitatile cu conventie de plata si la Apacanal, aplicarea ei in tot orasul Galati de URGENTA - astfel va evita pierderile Apaterm sa afecteze furnizarea apei potabile in Asociatiile de proprietari !!!
  In plus, pierderile care sunt datorata furturilor administratorilor nu vor mai exista (proprietarul de apartament, semnatarul conventiei va plati direct furnizorului Apacanal) nu vor mai exista oprire de furnizare apa catre bunii platnici (in baza conventiei doar cei rai platnici vor fi debransati sau dati in judecata direct de Apacanal)

  - infrastructura interna orasului Galati - canalizarile lipsa, canalizarile nefunctionale (degeaba Apacanal are profit milionul de lei noi daca orasul este varza, apa si fecalele se scurg in pamant, sapa gropi subterane, strica strazile ceva de speriat), strazile asfaltate, trotuarele asfaltate fara porcariile de dale de toate neamurile pe care se aluneca iarna si sunt urate, parcari cu copaci de jur imprejur sa creeze umbra masinilor si betonului, in locul idioteniilor de garaje

  - infrastructura de legatura a orasului Galati - CEA MAI IMPORTANTE PE DE PARTE pentru ca un oras fara legatura cu zonele economice si dezvoltarea, nu face decat sa se scufunde. Si cifrele nu mint. De 20 de ani orasul Galati este IN CADERE LIBERA din punct de vedere economic !!
  Trebuie de urgenta facuta legatura cea mai rapida cu UE15 - Aeroportul "Dunarea de Jos" in comun cu Braila, ca sa deserveasca cele 2 orase in raza a 20 km (la acest aeroport poate participa si Focsani, daca ar sti cum Galati si Braila sa influenteze pozitiv aceasta decizie !! - Domnule Marius Stan se aude ??)
  apoi trebuie drumul de dig latit la 2 benzi, punerea pe harta clara a celor doua autostrazi :
  Ploiesti - Buzau - Braila - Galati , Bacau - Marasesti / Focsani - Braila / Galati - Pod peste Dunare - Constanta
  Si un port de containere care sa faca legatura dinspre toata ROmania spre aceasta "a doua aglomeratie urbana din Romania" care putem sa o transformam in "Rotterdam al Estului Europei".


  FARA LOCURI DE MUNCA degeaba investim eforturi in orasul Galati din toate celelalte puncte de vedere, pentru ca ORASUL SE VA SCUFUNDA si mai mult.
  An de an, sute daca nu mii de pensionari mor si fara alti noi angajati - firme noi - acest oras are an de an veniturile si mai mici, si mai putini locuitori.
  FARA INVESTITIILE NECESARE CREARII INFRASTRUCTURII LIPSA si deci a venirii tinerilor din alte zone/ orase si mai ales PASTRAREA cetatenilor si tinerilor galateni in orasul Galati NU PUTEM VORBI DECAT DE SCUFUNDAREA TOTALA A ACESTUI ORAS in continuare in mocirla financiara si sociala.
  4
  19
  Raportează
 • postat de Locurile de joacă din cartere ar trebui să aibă mochete asfaltice ca pa Parcul Viva....azi noroi sau praf funcție de vreme.
  Marți, 22 Aprilie 2014 08:47
  109.99.204.***
  Locurile de joacă dintre blocuri, în cartiere, ar trebui să aibă pe jos mochete ca la Parcul Viva, azi copiii se joacă în praf când nu plouă sau în noroi când este umezeală după ploaie, iarba nu mai există, nu poate rezista la traficul intens al copiilor ce se joacă într-un nor de praf.
  2
  13
  Raportează
 • postat de CERNEA
  Marți, 22 Aprilie 2014 08:24
  193.230.156.***
  Daca cainii nu a putut sa i protejeze si in acelasi timp pe cetatenii care nu pot circula pe strazile orasului cum ar putea Marius Stan sa concretizeze alte promisiuni. Macar nu are bunul simt sa nu mai promita.Bine ar fi ca sa faca mai intai iar promisiunile care vin sa ne oblige la alegerile care urmeaza , sa nu mai fie facute Stim ca nu se poate, asa au iesit in fata ,cu astfel de minciuni....Cunoastem ca fotbalistii nu au prea multa carte dar chiar tot ce spun si fac sa fie numai minciuni si hotii....
  7
  12
  Raportează
 • postat de fugărită de câinii maidanezi
  Marți, 22 Aprilie 2014 08:03
  5.13.217.***
  Vă rog ajutaţi-l pe domnul director de la Grădina Botanică, unde plătim să vizităm NU să ne fugăresca câinii maidanezi, să găsească un alt spaţiu pentru haita de câini care îşi are teritoriul în incinta grădinii chiar pe aleea principală. Sterilizaţii...ori au deja pui sau urmează fiind foarte agresivi în aşi apăra teritoriul. Am citit în presă punctul de vedere al consilierei domnului Bacalbaşa care este uluitor şi NU corespunde cu realitatea. Multumesc!!
  4
  29
  Raportează
 • postat de acasa
  Marți, 22 Aprilie 2014 07:39
  79.116.126.***
  intentia primarului este normala intr-o societate normala/ intrebare ctre primar in ultimii 24 de ani niciun primar niciun partid nu a spus sau a facut (creat) locuri de munca / pe cand aceasta?
  8
  17
  Raportează
 • postat de felicia katz
  Marți, 22 Aprilie 2014 07:18
  94.159.238.***
  Intrebare:la locurile alea de joaca ...care vor costa cat trei apartamente in buricul targului,vor fi dotate si cu caini comunitari?Nu de alta vdar asa vor avea copiii posibilitatea sa se adapteze la viata de jungla care domneste pe strazi.
  4
  32
  Raportează
 • postat de nicu
  Marți, 22 Aprilie 2014 07:13
  89.137.137.***
  O procedura de licitatii locuri de munca pentru somajul de 12% din oras cind nea Stanica, lasa-ne cu abureala, tu i-ti tragi milioane de euro si iei fata fraierilor cu parculete.
  13
  27
  Raportează
 • postat de Anda
  Marți, 22 Aprilie 2014 00:18
  5.13.166.***
  Multe idei bune, sa speram ca le vom vedea curand puse in aplicare!
  12
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.