Planul de disponibilizare, pe masa aleşilor/ Încep concedierile colective la Transurb

Planul de disponibilizare, pe masa aleşilor/ Încep concedierile colective la Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Planul de disponiblizare a salariaţilor Transurb, ca urmare a restructurării şi reorganizării societăţii, a ajuns ieri pe masa aleşilor locali. Potrivit documentelor prezentate de societate, din totalul de 786 de posturi cuprinse în structura organizatorică actuală se reduc 139 (18 la sută), dintre care 85 de posturi sunt vacante şi 54 sunt ocupate de personal ce urmează a fi concediat. Astfel, Transurb va rămâne cu 647 de posturi, din care 61 - personal TESA (dintre care un director general, un director economic, un director exploatare comercial şi un director tehnic), 110 - personal operativ şi 476 - personal muncitor.

Cine şi de ce pleacă

„Având în vedere că personalul necesar desfăşurării activităţii este de 647 de salariaţi, 54 de salariaţi vor fi disponibilizaţi prin concediere colectivă, care va începe din luna iulie 2014. Prin restructurarea şi reorganizarea activităţii de întreţinere, reparaţii şi exploatare a mijloacelor de transport - 99 de autobuze, 13 troleibuze şi 63 de tramvaie - şi externalizarea serviciului de pază sunt afectaţi salariaţi din toate categoriile - TESA, vânzători de bilete, impiegaţi de mişcare, personal muncitor de la formaţiile de întreţinere şi reparaţii a tramvaielor şi autobuzelor, şoferi şi agenţi pază”, se arată în planul de disponibilizare al societăţii. Până pe 16 iunie, salariaţii vor fi evaluaţi, pe 17 iunie vor fi întocmite listele cu personalul ce urmează a fi disponibilizat, iar pe 20 iunie salariaţilor concediaţi li se va comunica perioada de preaviz.

Dumitru Lungu, liderul Sindicatului Şoferilor Transurb, a fost de acord cu propunerea conducerii de reorganizare a activităţii.

Citeşte şi:

Primăria a anunţat rezultatele anchetei de la Transurb

Citit 3391 ori Ultima modificare Marți, 20 Mai 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.