Rectificări de BUGET la Galaţi/ Aici sunt BANII dumneavoastră!

Rectificări de BUGET la Galaţi/ Aici sunt BANII dumneavoastră!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alocarea sumei de 3,5 milioane de lei pentru acoperirea parţială a pierderilor Apaterm nu este singura modificare suferită de bugetul local al municipiului Galaţi la începutul acestei luni. Vistieria locală a suferit, prin votul aleşilor locali, două rectificări. Iată unde se duc banii gălăţenilor.

Reuniţi pe şest, în şedinţă de îndată, aleşii locali au votat retragerea sumei de 10.100.000 de lei din fondul de rezervă. Zece milioane au fost alocate pentru subvenţii la acoperirea diferentelor de preţ la energia termică. Restul de 100.000 de lei vor fi împărţiţi jumi-juma pentru două obiective de investiţii: modernizarea străzii Anghel Saligny, între strada Basarabiei şi strada Asachi, precum şi pentru modernizarea străzii Tecuci.

Alte 500.000 de lei asigură contribuţia proprie a Primăriei pentru proiectul „Extindere şi Modernizare Centru Medico-Social Pechea”, iar 137.000 de lei au fost alocaţi pentru efectuarea cheltuielilor în cadrul proiectelor Comenius care vizează reducerea abandonului şcolar şi a absenteismului şi să susţină educaţia.

De asemenea, aleşii au alocat bani suplimentari pentru asigurarea cheltuielilor necesare pentru două proiecte cu finanţare nerambursabilă: Festivalul Scrumbiei - 409.000 de lei şi ”Fir întins” - 411.000 de lei. Alte 1,1 milioane de lei au fost repartizate unui proiect european desfăşurat de Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate. Suma de 100.000 de lei merge pentru realizarea „Falezei pentru copii” - proiect ce are în vedere multiplicarea locurilor de joacă de pe Faleza Inferioară. Pentru achiziţionarea unei noi mantinele la Patinoarul Artificial din Galaţi s-au dat 100.000 de lei. Nu mai puţin de 5 milioane de lei au fost prevăzute prin rectificare pentru asigurarea finanţării proiectului „Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi prevenirea criminalităţii”.

Citeşte şi: Ameninţări şi datorii/ Galaţiul riscă să rămână fără apă caldă!

Citit 1048 ori Ultima modificare Joi, 29 Mai 2014 13:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.