O nouă încercare de ÎNLOCUIRE a Taniei Bogdan din fruntea CJ/ PSD şi-a mobilizat ALIAŢII pentru miercuri
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O nouă încercare de ÎNLOCUIRE a Taniei Bogdan din fruntea CJ/ PSD şi-a mobilizat ALIAŢII pentru miercuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noua alianţă din Consiliul Judeţului, formată din PSD, UNPR, PC şi PP-DD, îşi va susţine testul final miercuri, când va încerca din nou să o schimbe din funcţia de vicepreşedinte pe Tania Bogdan


Aşa cum anticipam, social-democraţii nu au stat prea mult pe gânduri, după ce PNL a anunţat fuziunea cu PDL, şi au readus în prim-plan schimbarea Iulianei Tania Bogdan din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului şi crearea unei noi majorităţi la nivelul CJ, cu ajutorul PP-DD.

Chiar dacă, de obicei, şedinţele ordinare ale forului legislativ judeţean se desfăşoară la finele lunii, şedinţa ordinară din iunie, pe a cărei ordine de zi se află proiectul de hotărâre privind eliberarea Taniei Bogdan din funcţie, este programată să se desfăşoare chiar miercuri, pe data de 4 iunie, semn că actorii politici din PSD, PC, UNPR şi PP-DD ard de nerăbdare să scape de PNL.

"Partidul Social Democrat insistă în ceea ce priveşte ilegalitatea eliberării din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţului. Ne îngrijorează încălcarea legislaţiei la nivelul acestei instituţii. Dacă se va continua astfel, atunci este o foarte mare problemă pentru acest judeţ", ne-a declarat Iuliana Tania Bogdan.

Liberala, ca şi în şedinţa din mai, atunci când s-a încercat pentru prima dată îndepărtarea sa de la cârma Consiliului Judeţului, a făcut referire la faptul că proiectul de hotărâre nu ar îndeplini condiţiile impuse de lege. "Consider că nu sunt motive întemeiate pentru schimbarea din funcţie. În expunerea de motive s-a reprodus un fragment din legislaţie, fără a se preciza un motiv şi nu ştiu dacă este normal acest lucru", a spus şi consilierul judeţean PNL Magdalena Gaiu, în şedinţa din luna mai, pe lângă alte motive invocate de grupul de aleşi ai PNL.

Răspunsul de atunci al social-democratului Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ, a lăsat asistenţa cu gura căscată: "Din punctul meu de vedere, este perfect normal, pentru că este vorba de o decizie politică la reconfigurare de majoritate".

În asentimentul consilierilor PNL a fost şi Ion Ştefan (PP-DD), care a precizat că în expunerea de motive şi raportul de specialitate al proiectului de hotărâre nu a identificat "un motiv real şi concret prin care doamna Tania Bogdan ar fi încălcat regulamentul şi legislaţia în vigoare", anunţând, la fel ca şi liberalii, că grupul de consilieri PDL se va retrage din sală şi nu va vota.

"În toată legislaţia, atât în Legea 215, cât şi în Legea 393, apare doar cuvântul eliberare din funcţie, care este interpretat ca sancţiune. Prin urmare, sancţiunea trebuie să aibă în spate nişte vinovăţii şi votul a două treimi din votul consilierilor judeţeni din funcţie", a spus şi Tania Bogdan.

În ciuda reacţiilor, Vicleanu a rămas „în cărţi”

Chiar dacă Marian Vicleanu (PP-DD) nu este pe placul tuturor colegilor din partid, iar acest lucru s-a văzut în şedinţa trecută, când doi membri ai PP-DD au refuzat, mai mult sau mai puţin oficial, să îl susţină, Picu Roman, preşedintele PP-DD, ne-a confirmat faptul că alegerea partidului nu s-a schimbat şi, prin urmare, în şedinţa de miercuri, se va încerca numirea acestuia în funcţia de vicepreşedinte, conform negocierilor dintre PSD, UNPR, PC şi PP-DD.

Rămâne de văzut care va fi votul aleşilor din forul legislativ judeţean. Chiar dacă se va reuşi, în mod oficial, crearea unei noi majorităţi, social-democraţii vor trebui să se menţină în permanenţă în poziţie de luptă, întrucât, la nivel naţional, se vorbeşte despre o posibilă trecerea a UNPR alături de PNL şi PDL. În ceea ce priveşte PP-DD, nu puţine sunt judeţele în care locotenenţii lui Dan Diaconescu s-au aliat cu dreapta. Dacă cele două scenarii s-ar şi transforma în realitate, PSD ar avea şanse maxime să treacă în opoziţie în plan judeţean, în ciuda faptului că şefia judeţului îi aparţine.

Citeşte şi: Se vor rupe alianţele PNL-PSD în teritoriu? "Sunt semne în direcţia aceasta"

               Tania Bogdan RĂMÂNE vicepreşedinte al Consiliului Judeţului/Tentativa de a fi schimbată a eşuat

Citit 2570 ori Ultima modificare Luni, 02 Iunie 2014 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.