Proiect pe masa aleşilor locali/ Câinii cu stăpân, STERILIZATI cu bani de la BUGETUL LOCAL

Proiect pe masa aleşilor locali/ Câinii cu stăpân, STERILIZATI cu bani de la BUGETUL LOCAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Persoanele însoţite de câini nu vor mai putea intra în unităţi ale administraţiei publice, mijloace de transport în comun şi o serie de locuri publice


Chiar dacă numărul mare de maidanezi, mulţi dintre ei agresivi, constituie una dintre cele mai mari probleme nerezolvate ale oraşului, câinii cu stăpân au intrat şi ei în atenţia autorităţilor. Pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre privind aprobarea unor masuri referitoare la câinii cu stăpân. Pentru prevenirea înmulţirii necotrolate a câinilor (rasa comună), prima operaţiune propusă în proiect este subvenţionarea integrală a operaţiunii de sterilizare şi identificare a câinilor cu stăpân, măsură de care deţinătorii de patrupede de pe raza administrativa a municipiului Galaţi nu vor putea beneficia decât până la 31 decembrie 2014. Din păcate, autorităţile nu estimează şi suma necesară pentru o asemenea operaţiune.

Interzis pentru câiniPrin proiect se interzice intrarea persoanelor însoţite de câini în unităţi ale administraţiei publice, în magazine, săli de spectacol, locuri de joacă pentru copii, şcoli, grădiniţe, mijloace de transport în comun şi în parcuri publice cu excepţia spaţiilor special amenajate din acestea. De asemenea, pentru a avea un control asupra situaţiei, autorităţile propun ca deţinătorii de câini şi/sau pisici să aibă obligatoriu la ele carnetul de sănătate al animalului, care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare (vaccinari, deparazitari). De asemenea, stăpânii vor fi obligaţi să prezinte carnetul de sănătate şi să accepte verificarea identificării animalului.

Cazare prelungită

Ultima prevedere a proiectului vizează maidanezii, mai precis prelungirea pe termen nedeterminat a perioadei de cazare pentru un număr de 700 câini în padocul amenajat pe strada Zimbrului. În padocul respectiv pot fi cazaţi 1.160 de câini, dintre care 700 - permanent, 200 - adoptaţi la distanţă şi 260 de câini nou-capturaţi. Pentru întreţinerea unui număr de 700 câini se va cheltui suma de 630.000 de lei/an, restul bugetului alocat, de până la 1.208.000 de lei, urmând a se cheltui pentru activităţile curente de capturare, sterilizare, identificare, asistenţă medicală şi eutanasiere.

CITEŞTE ŞI: PERICOL în prag de vară/ Câinii comunitari, o AMENINŢARE la siguranţa gălăţenilor

Citit 2178 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iunie 2014 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.