PERICOL în prag de vară/ Câinii comunitari, o AMENINŢARE la siguranţa gălăţenilor (FOTO)

PERICOL în prag de vară/ Câinii comunitari, o AMENINŢARE la siguranţa gălăţenilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Haitele de câini stăpânesc principalele zone de promenadă ale Galaţiului * Ecosalul recunoaşte că soluţiile de care poate dispune sunt limitate


Odată cu venirea vremii calde, gălăţenii au destul de puţine locuri la dispoziţie pentru a ieşi la plimbare în aer liber. Unul dintre acestea, poate cel mai important, este Faleza. Lăsând la o parte problemele de ordin estetic ale acestui spaţiu, vom vorbi astăzi despre câinii comunitari, care au ajuns să facă legea pe acolo. Astfel, dacă vrei să ieşi la plimbare, este neapărat necesar să te înarmezi cu o doză mare de curaj. Dacă ai şi căţel, cu atât mai mult, pentru că rişti să fii sfâşiat de haita de câini ce-şi are domiciliul stabil pe malurile Dunării.

"Nu se poate aşa ceva. De fiecare dată când vin pe Faleză cu câinele, trebuie să ocolesc anumite zone, pentru că maidanezii sunt foarte agresivi şi risc să fiu sfâşiată atât eu cât şi câinele", ne-a explicat Alina, o tânără de 20 de ani, ce-şi plimba căţelul în apropiere de Trecere bac. În momentul în care ţii într-o mână lesa câinelui, iar cu cealaltă îţi ţii copilul, lucrurile pot deveni şi mai periculoase.

Vorbind de copii, o soluţie pentru cei mici este să urmeze cursurile diverselor discipline de la Palatul Copiilor. Cursuri, de altfel, admirabile. Pe de altă parte, dacă ai ghinionul să vii seara cu copilul la cursuri, şi aici poţi fi atacat de căţeii bine hrăniţi din curtea instituţiei, ce dorm pe gazon.  Din fericire, până acum nu au fost micuţi sfâşiaţi de câini acolo, însă acest lucru se poate întâmpla oricând.

Ecosalul nu face faţă solicitărilor

Potrivit lui Ionuţ Puchenu, directorul Ecosal, societatea care ar trebui să se ocupe de strângerea câinilor comunitari, serviciul de ecarisaj este deja suprasolicitat. "Vom trimite o echipă în curtea Palatului Copiilor, pentru a strânge câinii de acolo. Pe de altă parte, situaţia de pe Faleză este mult mai spinoasă şi mult mai greu de rezolvat", a explicat acesta.

Conform aceleiaşi surse, în fiecare zi, pe adresa Ecosal vin între 10 şi 20 de solicitări pentru strângerea animalelor din oraş. "Efectiv, nu mai ştim cum să împărţim cele trei echipaje pe care le avem la dispoziţie. Pe Faleză este o muncă de Sisif. Oricât de mulţi câini am strânge, mereu apar alţii", a mai explicat acesta.

Ieri, într-un scurt periplu prin zona centrală a oraşului, am găsit câini inclusiv în apropierea Primăriei, semn că nu doar simplii cetăţeni au de suferit de pe urma patrupedelor. Să rămână, oare, unica soluţie pentru o plimbare liniştită folosirea autoturismului?

Citeşte şi Femeie ATACATĂ şi MUŞCATĂ de maidanezi în Grădina Botanică. Dovada că autorităţile NU-ŞI FAC DATORIA

 

Citit 3886 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.