Primarul şi-a mărit aparatul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Direcţia juridică răspunde şi de Legea 10 *

Consiliul Local Galaţi a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare al aparatului de specialitate al primarului. Regulamentul nu a mai fost schimbat din 2004 şi cel nou-aprobat  cuprinde  noi componente în subordinea directă a primarului: Direcţia juridică, asistenţă de specialitate şi  contencios administrativ, precum şi Compartimentul de relaţii cu contribuabilul, amenzi  şi arhivă.

Directorul Direcţiei juridice va asigura, alături de secretarul Primăriei, printre altele, reprezentarea intereselor autorităţii şi ale Consiliului Local în raporturile  cu persoane fizice sau juridice de drept public sau privat, promovarea căilor de atac în justiţie, demersuri către organele de cercetare penală.

Una dintre atribuţii va ajuta funcţionarii să nu fie luaţi pe neaşteptate de desele schimbări legislative: „urmăreşte apariţia actelor normative publicate, semnalând serviciilor şi birourilor Primăriei sarcinile ce le au pe baza acestora”, precum şi acordarea de consultanţă serviciilor  din Primărie. Tot în cârca direcţiei vor sta şi soluţionarea dosarelor  imobilelor retrocedate cu Legea 10.

Citit 782 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.