INTERVIU cu senatorul Paul Ichim: Galaţiul RISCĂ să ajungă ca Valea Jiului!

INTERVIU cu senatorul Paul Ichim: Galaţiul RISCĂ să ajungă ca Valea Jiului!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asocierea dintre Galaţi, Brăila şi Tulcea şi susţinerea unor proiecte comune de dezvoltare reprezintă, în opinia senatorului Paul Ichim, singura modalitate de salvare a judeţului Galaţi şi a zonei din care facem parte


- Ne numărăm printre judeţele cu cei mai mulţi şomeri şi, cel mai grav, planuri concrete pentru dezvoltare nu avem. Cum ne putem redresa socio-economic?

- Ultimul plan de dezvoltare îl ştiu de pe vremea preşedintelui Gogoncea. Cu sprijinul şi implicarea preşedintelui Gogoncea s-a făcut un studiu, care a fost, de fapt, preluat şi de următorii preşedinţi ai Consiliului Judeţului, conform informaţiilor mele. S-a ridicat potenţialul de ofertă al judeţului pentru investitori şi potenţialul de dezvoltare. Din câte ţin minte, potenţialul era în versiune agricolă, mai mult, cu silozuri, un fel de parc de produse agricole şi cu descărcare pentru export, care ar permite dezvoltări piscicole, de viţă-de-vie, chiar erau interesaţi şi francezii, apoi legumicultură, dar şi pe energie regenerabilă. Era introdus şi aeroportul. Chiar vorbeam cu brăilenii: este pistă de doi kilometri betonată la Ianca şi stăm şi ne uităm la ea. Fă-o aeroport de tip comerţ. Noi avem potenţial agricol complet neexploatat corespunzător şi chiar potenţial turistic.
Dacă mai ţineţi minte, Bunea Stancu spunea un lucru foarte interesant: Insula Mare a Brăilei, cu potenţial agricol, Insula Mică - un fel de mini-deltă. Noi avem intrarea cu Tulcea într-o zonă care-mi place foarte mult. Este o zonă nepusă în valoare, cred că ţara nu o cunoaşte prea bine: Biosfera 1 – Delta Dunării şi Biosfera 2 – pădurile de tei, cea mai mare plantaţie de tei din Europa. Moldova a rămas în urma regiunilor ţării. Noi nu putem ieşi la suprafaţă decât cu axa de transport adusă în zona noastră: că o fi pod peste Dunăre, că o fi „pod pe sub Dunăre”, numai să fie ceva, să ai ce introduce în circuit. Ori, dacă nu ai infrastructură rutieră, cel puţin, nu rezolvi nimic.
Asocierea dintre Galaţi, Brăila şi Tulcea, cu o înfrăţire a celor trei judeţene, mi se pare cea mai serioasă şi mai importantă chestiune.

- Am observat că ne-am specializat în a desena autostrăzi şi drumuri expres pe hartă, dacă tot vorbim despre infrastructură. Dar cam atât.

- Sunt numai două posibilităţi: Galaţi-Brăila-Buzău sau Galaţi-Slobozia-Drajna. Aeroportul la Ianca ar fi nemaipomenit în contextul construcţiei autostrăzii Galaţi-Brăila-Buzău.

- A fost lansat studiul de fezabilitate. Noi, însă, mai avem experienţa unui studiu de fezabilitate: drumul expres, care zace în sertare. Este o garanţie că va fi şi executată?

- Nu. Facem studii, bani cheltuiţi şi la revedere. Dacă stai şi urmăreşti bugetul foarte bine, nici nu prea avem bani de investiţii în bugetul actual. Şi avem şi an electoral, în care fiecare vrea să-şi trântească acolo marele preşedinte, partidul de guvernare va intra în versiunea în care aruncă bani în scop electoral şi bani de investiţii… nimic. Pe ministrul Şova l-aţi văzut: „ministrul-cariocă pe hartă”, acum este „ministrul-nu ştiu”.

- La începutul mandatului, aţi solicitat Consiliului Judeţului şi Primăriei să vă pună la dispoziţie strategia de dezvoltare, pentru a oferi sprijin. Ce vi s-a comunicat, în schimb?

- Am cerut strategia, cu priorităţile judeţului, dar am primit răspunsuri vagi. Mi s-a mulţumit pentru iniţiativă şi cam atât. Eu m-am săturat de „răzbelul” ăsta prostesc de plătit poliţe stupide, inventate. Suntem în mizerie la Galaţi, iar la nivel naţional este cam la fel.

- La ce orgolii ar trebui să se renunţe de o parte şi de alta a taberelor?

- Dintr-un punct de vedere îl apreciez pe Bunea Stancu. A fost consecvent. A venit cu proiectul podului, cu studiu de fezabilitate. Caută doar finanţarea. Pică la Jijila podul. Până şi proiectul de aeroport era, numai că oamenii care veneau cereau garanţie guvernamentală. Părerea mea este că oameni întregi la minte trebuie să se aşeze la masă. Eu am susţinut acest proiect şi îl susţin. Odată cu apariţia podului, Brăila se va extinde până la piciorul construcţiei. Apar tot felul de utilităţi. Aţi văzut că brăilenii tot umplu golul dintre Galaţi şi Brăila, înspre cartierul Dimitrie Cantemir. Dacă se construieşte podul, în zonă se extind imediat business-uri. Asta ar duce la înflorirea acestei zone. Dacă nu iese proiectul acesta, eu nu văd Galaţiul bine! Până când nu porneşte acest proiect, nu se va mişca nimic.

- Riscă Galaţiul să ajungă o a doua „Valea Jiului”?

- Gândiţi-vă că între recensământul din 2000 şi cel din 2012, din judeţul Galaţi au dispărut aproximativ 140.000 de locuitori. Dacă nu îşi revin la cap oamenii din administraţie şi nu se vor aşeza la discuţii, riscăm. Şi mai riscăm dintr-un punct de vedere: dacă va continua guvernarea la televizor. Facem fanfară la televizor, iar realitatea este crâncenă.

- V-am auzit, de curând, spunând că v-a impresionat discursul Regelui Mihai din Parlament, care, de altfel, v-a făcut să şi reflectaţi.

- Prezenţa şi discursul regelui au reprezentat un moment în care am avut sentimentul că este istorie în direct, ca şi la Revoluţie, când eram pe stradă. Solemnitatea omului şi demnitatea omului nu pot fi descrise în cuvinte. „Noi am luat ţara cu împrumut de la copiii noştri, iar noi o vindem pe doi lei”, ne-a spus... Asta nu se uită.
Sunt nemulţumit şi am fost, de multe ori, dezamăgit de ce se întâmplă în Parlament, dar trebuie să te lupţi, cazul meu, ca măcar un pic să obţii pentru sănătate. M-am gândit să îmi dau demisia, în anumite momente, dar ce faci? Abandonez eu, abandonează altul şi vin toţi habarnauţii să ne organizeze sistemul şi apoi ne plângem.

- Aţi remarcat vreun proiect al autorităţilor gălăţene care să ducă la o redresare economică a judeţului şi, implicit, a oraşului?

- Nu.

- De ce credeţi că nu există un astfel de proiect? Conducători avem.

- Înseamnă că nu am ales ce trebuia.

- Ce aşteptări aveţi de la cei care ne conduc în plan local?

- Trebuie să colaboreze cu mediul universitar. Într-o societate, pe specialişti îi găseşti în universităţi. Noi avem două. De asemenea, cred eu, este nevoie de o colaborare cu foşti conducători: Gogoncea este de întrebat, la fel şi Chebac. Ia-i pe oameni, adună-i la masă, fă o strategie. Dacă eu fac aeroport şi pod şi celălalt face la fel, nu faci niciun pas. Este nevoie de un proiect comun. Aştept de la ei mai multă aplecare spre lumea universitară şi implicare. Altfel, vom muri cu toţii.

 

Vezi şi: Ce s-a realizat cu FONDURI EUROPENE în alte oraşe din ţară/ Galaţiul încă VISEAZĂ, în alte părţi SE LUCREAZĂ!

Citit 3812 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 21:05

29 comentarii

 • postat de dana
  Joi, 19 Iunie 2014 07:00
  5.13.160.***
  voi astia va-ti uitat in oglindaaaaaa ,sa vorbiti cind o sa va vedeti birna voastra din ochi ,rusine voua ati uitat ca doctorul nu era bine vazut in spital de mafioti ?acum si voi ii sariti la git .cu ce sinteti voi mai buni?
  2
  2
  Raportează
 • postat de tot porc
  Miercuri, 18 Iunie 2014 18:51
  188.25.31.***
  OM cu CHIP de PORC sau PORC cu CHIP de OM?????
  3
  4
  Raportează
 • postat de coruptia in senat
  Miercuri, 18 Iunie 2014 17:27
  5.13.208.***
  asocierea spagii cu salariul de senator si cu cel de doctor da un mare 0 in bugetul romaniei
  0
  1
  Raportează
 • postat de nikim
  Marți, 17 Iunie 2014 23:09
  5.13.156.***
  ati reusit sa ii aduceti pe nemernicii astia de la pdl inapoi o sa dispareti impreuna cu ei ptr todeauna sa va fie rusine excrocilor
  2
  2
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 17 Iunie 2014 22:44
  5.13.154.***
  @Vasile

  Fara sa stiu ca priviti la Antena 3 ,mi-am dat seama ca sunteti un inpatimit al acestui program.Cat despre gramatica,ati cam baut cerneala la scoala! Daca nu stiti ,tocmai pe oameni ca D-vs ,se bazeaza acest PSD pe care il idolatrizati !Aduca oameni cu putina scoala, care pot fi usor manipulati ! Gandeste-te la copiii tai inainte de a vota caci tu esti terminat!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Alex
  Marți, 17 Iunie 2014 21:38
  5.13.230.***
  Domnule doctor, pana sa ne aburiti cu politica mai bine ne spuneti cat mai este spaga pentru operatie......am auzit ca fara 30 de milioane nici nu va ridicati de pe scaun.
  3
  4
  Raportează
 • postat de VASILE
  Marți, 17 Iunie 2014 18:41
  5.13.225.***
  DL. GOE,
  ANTENA 3 DEMONSTREAZA IMPARTIALITATE SI CORECTITUDINE!
  DUPA CUM SE VEDE ,DUMNETA IL PRETUIESTI NUMAI PE BASESCU SI PE GASCA LUI SII NU VREI SA RECUNOSTI CA REGIMUL BASIST A NENOROCIT IN 10 ANI ACEASTA TARA?
  DATI EXEMPLE CE A FACUT ACEST ROMAN! IN 10 ANI DE PRESEDENTIE!!?/
  SI-A URMARIT INTERESELE LUI SI A FAMILEI VEZI MOSI LUI IOANA SI ESCROCHERIILE LUI MIRCEA BASESCU! CA SA NU ITI MAI AMINTESC DE FLOTA.......!!
  GOE ERA UN PERSIONAJ DESTEPT SI IUBEA PE ROMANI! CU TOATE NEASTAMPARARILE LUI! NU EST ASA DE DESTEPT DUPA CUM VREI SA TE CONSIDERI!
  RECUNOASTE , CA CIUMA BASISTA A FOST MAI PERICULOASA CA CIUMA ROSIE! DECI FII TOLERANT SI NU DA LECTII....CA NU TE PRICEPI NICI MATA LA GRAMATICA!
  SA FII IUBIT,
  10
  1
  Raportează
 • postat de costel
  Marți, 17 Iunie 2014 18:20
  109.166.140.***
  Galatenii vor ajunge in evul mediu deoarece de 25 de ani au votat PSD,apoi USL care au dus orasul si judetul la faliment.NICIUN judet din Romania nu a votat NUMAI PSD ca Galatiul.Ce ati votat asta aveti.Vreti pomana?Nu mai este pomana!La munca!!!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 17 Iunie 2014 17:09
  5.13.154.***
  @Vasile
  In afara faptului ca ati cam lipsit de la lectiile de gramatica sunteti si un mare privitor al postului Antena 3 care au reusit in disperarea lor de a-l scapa pe Voiculescu de la inchisoare ,sa va spele la toti, creierii ! Copii,nu aveti ? La ei nu va ganditi?
  0
  10
  Raportează
 • postat de VASILE
  Marți, 17 Iunie 2014 14:57
  5.13.173.***
  ARE DREPTATE CETATEANUL SUPARAT!
  NU VA ESTE RUSINE SA-I TOT PROSTITI PE ROMANI???? VA-M VOTAT CA ALINTA USL CONTRA CELOR CARE A NENOROCIT ACEASTA TARA!, SI ACUM FUZIONATI CA NISTE NESIMNTITI CU ACESTI HOTI CARE A JEFUIT SI FURAT CAT AU PUTUT BATANDU-SE JOC DE SALARIATI SI PENSIONARI!
  DE LA TARICEANU NIMENI NU A MAI IDEXAT PENSIILE CON FORM LEGEI!? SUNTEM CE-I MAI NENOROCITI PENSIONARI DIN EUROPA! LA FEL SI SALARIILE NU AU MAI CRESCUT!!
  OARE ROMANII NU PRICEP CE FACETI ? SUNT CONVINS CA JUCATI SUB UMBRELA LUI BASESCU MOSIERUL OCULT!!!!
  7
  8
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN SUPARAT
  Marți, 17 Iunie 2014 13:41
  5.13.225.***
  NU VA E RUSINE SA VORBITI DAND PROGNOZE CUM VA AJUNGE GALATIUL? L-AM AVUT PE TOADER MIRCEA.IN PARTIDUL DE GUVERNAMANT CE A FACUT? A TAIAT PENSIILE CELOR CARE AU TRUDIT CU ADEVARAT.VOI ATI FACUT USL SI ATI CASTIGAT PRIN PROMISIUNI, SI CE ATI FACUT? ATI DESTRAMAT ALIANTA SI ODATA CU EA VATI VANDUT CELOR CARE SI-AU BATUT JOC DE TARA SI POPOR,CARE VA PLATESC REGESTE CA SA POATA TRAI DECENT.
  6
  17
  Raportează
 • postat de EU
  Marți, 17 Iunie 2014 12:32
  5.13.218.***
  CE TUPEU ARE ASTA........CE A FACUT EL PENTRU ORASUL ASTA DE ISI PERMITE SA VORBEASCA??
  7
  15
  Raportează
 • postat de fff
  Marți, 17 Iunie 2014 12:25
  54.240.197.***
  trebuia un interviu mai scurt : bai b o r c u l e , ce ai facut tu concret pentru oras de atâta timp de cât ești în parlement? dar partidul tau?
  4
  14
  Raportează
 • postat de fără viitor
  Marți, 17 Iunie 2014 10:56
  89.122.197.***
  PERFET! Un ÎMBUIBAT care vorbește de sărăcie! HUO!
  9
  15
  Raportează
 • postat de mario
  Marți, 17 Iunie 2014 10:40
  95.76.34.***
  umflatul asta plin de rahat,vb numai tampenii,ca toti ,,politicenii,,
  10
  11
  Raportează
 • postat de de prin romania
  Marți, 17 Iunie 2014 10:21
  5.13.208.***
  pentru binele romaniei si al orasului ambele personaje trebuie sa isi dea DEMISIA niciodata un om care a pretins sau a luat spaga si care in continuare este corupt si practica coruptia nu are calitate morala sa ocupe o functie in stat fie ea de doctor sau senator de altfel un om care a driblat totul in viata lui scoala armata fotbalul nu are calitatea morala sa ocupe o functie in stat si nici in partidul national liberal cred ca personaje mojice nu pot fi asociate unor oameni care vor sa faca ceva in tara asta unor oameni chiar din acest partid national liberal. nu fac parte din nici un partid simpatizez anumite persoane din acest partid dar sincer coruptia si fotbalul nu pot face casa cu politica niciodata spiritual moral cum se vrea acesti oameni nu pot ajuta cu nimik societatea ba din contra propovaduiesc un faliment controlat foarte daunator pentru toata lumea. chiar si pentru marile puteri
  1
  13
  Raportează
 • postat de huzuma
  Marți, 17 Iunie 2014 10:10
  5.13.128.***
  Domnul senator nu a vazut pana acum ca deja Galatiul a devenit Valea Jiului.? Cam tarziu....
  1
  24
  Raportează
 • postat de Mihai
  Marți, 17 Iunie 2014 09:57
  79.116.105.***
  Avem padure de panselute in cateva locuri.
  In rest cresc buruienile unde se ascund cainii comunitari.
  Uitati-va cum arata orasul.
  1
  18
  Raportează
 • postat de La munca
  Marți, 17 Iunie 2014 09:32
  89.122.80.***
  Cu comentarii de 2 lei, fiecare in contradictoriu cu fiecare....nu va asculta nevestele acasa sau ce naiba? Omul a dat un interviu in care a enuntat cateva idei, iar cei fara de treaba incep cu vechile orgolii. Razbate disperarea din interviul unui senator care isi iubeste zona (nu conteaza Galati, Braila) iar noi ne tinem in continuare de glume de autobaza si ne mirosim r_hatul pentru a-l scoate in evidenta ca-i mai parfumat.....Hai mai degraba sa punem presiune pe decidenti (consilii judetene si locale) sa faca ceva. Nu vedeti ca dezbinarea asta le foloseste de minune pentru a cheltui banul public de pomana pe focuri de artificii si alte figuri de stil? Avem 24 de ani pierduti de pomana, in care nu am construit nimic...nici industrie, nici infrastructura, dimpotriva... am vandut la fier vechi tot ce puteam vinde. O generatie ratata care isi va genera efectele pentru inca 3 generatii. In loc sa se cutremure de ce se intampla, "miticii" se tin de injuraturi in nota caracteristica.....
  6
  12
  Raportează
 • postat de trist
  Marți, 17 Iunie 2014 09:24
  88.158.19.***
  pana nu veti impune acestor "straini "care au deschis mari mall-uri sau supermarketuri sa vanda produse si din industria interna nu va creste in veci bunastarea romanului,vindem usturoi din Spania,mere din Italia,haine din Turcia,China,lactate din Germania,etc,si nu intelegem ca astfel dam de lucru lor si nu noua!consumul reprezinta cresterea nivelului de trai.Cine sa vina sa faca afaceri in acest oras,tara?cheltuielile si taxele sunt foarte mari si apoi aici pe plan local marea majoritate a fortei de munca este slab pregatita,cu mentalitati invechite pusi doar pe furat!ce pretentii sa ai de la un salariat care dupa ce termina programul de munca se opreste zilnic la "o bere" in loc sa investeasca in el(dentist,concediu,plimbari in aer liber),sta toata ziua la o bere si in fata televiorului privind emisiunile de indobitocire a populatiei.Cat depre tineri?marea lor majoritate viseaza sa plece afara,in acest oras medicii se angajeaza pe spaga si nu pe competenta,functionarii pe spaga,iar la privat nu pot tine pasul pentru ca munca e o notiune neinvata la scoala !
  4
  9
  Raportează
 • postat de guiness book
  Marți, 17 Iunie 2014 09:05
  5.13.208.***
  ho ho ho ha ha ha spaga coruptia senatorul melcilor fotbalul cap de minge in nici o tara din europa nu s-a auzit ca un senator sa ia spaga si ca un fotbalist sa ajunga primar
  6
  9
  Raportează
 • postat de Din Lozoveni citire..........................
  Marți, 17 Iunie 2014 08:53
  84.117.45.***
  Domnule Senator


  Ce sunt mofturile astea ? Nu va place Noul Galati ridicat (mai bine zis scufundat ) , de colegul dumneavoastra de partid Marius Stan ?

  Indisciplinat de partid care sunteti !!!!!!!!!!!!!!!

  Eu sunt galatean de peste trei generatii , sa fiu sincer ma doare mai mult trotuarul orasului meu decat ulitele vreunei comune.
  Am fost cinstit !

  Daca pentru mine si cei care isi au bunicii si strabunicii ingropati la " Eternitatea" vreti sa faceti ceva , cat de cat ,luati acest inadaptat al administratiei publice locale si duceti-l pe unde si-au intarcat unii iapa si altii plozii.
  5
  11
  Raportează
 • postat de Larry2
  Marți, 17 Iunie 2014 08:44
  109.166.139.***
  Buna dimineata domnule Paul Ichim...

  Fresnescule, daca se duce Bunea Stanciu, 'Comuna Braila' o sa se numeasca 'superba' voastra metropola...
  3
  13
  Raportează
 • postat de CETATEANUL
  Marți, 17 Iunie 2014 08:31
  5.13.219.***
  FUZIUNEA VOASTRA CU CE-I MAI MARI HOTI, VA DA REZULTATE!? RAHAT!
  6
  10
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Marți, 17 Iunie 2014 07:36
  79.117.166.***
  Mai nea Goe , tu ai creerul in frunte precum curca , asa ca nu am pretentii la tine. ADI Braila - Tulcea , va pulveriza curand aceasta fortareata NEOCOMUNISTA numita Galati. Gandirea tribombastica galateana despre dezvoltarea Galatiului ,va duce la izolarea totala a Galatiului si a galatenilor. Iubesc Braila si vreau din tot sufletul sa apara metropola NEW BRAILA in anul 2014.
  26
  5
  Raportează
 • postat de dana
  Marți, 17 Iunie 2014 07:01
  79.116.106.***
  nu ca as tine cu Braila dar cred eu ca sint mai buni gospodari ,si inainte de 1989 faceam piata la ei ,ce sa inteleg ca cineva doreste raul nostru ? pe cine am pus in frunte la primarie ? sa-i dam jos si sa punem oameni cu minte nu hahalere
  8
  18
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 17 Iunie 2014 06:49
  5.13.154.***
  @ fresnescu ionel

  La Braila nu exista un ziar local pe care sa-l citesti ? De ce debitezi atatea idei tembele? Singurul raspuns ar fi acela ca esti la fel de infantil precum gandesti !
  3
  25
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Marți, 17 Iunie 2014 00:45
  79.117.166.***
  Vreau Galatiul , viitorul cartier de nord al metropolei NEW BRAILA.Cred ca daca nu veti intelege ca zarurile au fost deja aruncate , Galatiul se va duce la groapa de gunoi a istoriei. Lasati galateni mandria la o parte si alaturati-va ADI Braila - Tulcea. Haideti ca v-am lasat un loc si pentru voi galatenilor. Lasati botul jos si haideti cu caciula in mana la Braila.
  32
  8
  Raportează
 • postat de roman patriot si cinstit care vrea munca nu furt
  Marți, 17 Iunie 2014 00:24
  89.136.184.***
  Nu ai cum sa faci aeroport pt ca nu are lumea bani sa mearga cu avionul si va da faliment. Pod e mai credibil sau chiar tunel dar se va pune taxa iar daca taxa e mare lumea il ocoleste si se duce prin alta parte sau cu bacul. Orasul s-a dezvoltat datorita combinatului dar cum combinatul e pe moarte si sunt cele mai mici salarii la muncitori nimic nu se mai dezvolta. Cumparam doar mancare si platim intretinerea uneori cand avem. Oras de sclavi in care nimic nu se poate dezvolta. Ati furat tot ce ai putut pana acum mai politicienilor si acum va plangeti ca orasul devine valea jiului. Nu aveti pic de morala si de ceva sfant in voi. Doar pe distrus si jaf sunteti sau cu alte cuvinte v-ati furat caciula singuri. Aveti zona libera si nu stiti ce sa faceti cu ea. Aveti parcul de soft si ati pacalit lumea ca sa vina ca e fara taxe pt firme si apoi i-ati jecmanit. Intara asta doar mancare se mai vinde. Nimeni nu isi mai permite nimic. Ati scumpit benzina ca niste nenorociti si prin asta mai mult ati dostrus economic. De fapt asta se si doreste pt ca guvernul e tradator de neam si tara si lucreaza pt interesele strainilor. Vrem un guvern de romani patrioti, adevarati, cinstiti, pregatiti ca sa alunge lichelele din parlamanet. La puscarie cu toti care au jefuit tara si au distruso si la munca silnica. Orasul e pustiu si nimic nu mai merge. Cuburile sunt goale, nu avem cinema, restaurantele goale, in magazine de haine intri ca la muzeu. Piata e acaparata de tiganni care fac specula cu fructe nefiind producatori. Incepeti sa alungati mafia din piete si apoi mai vorbiti de poduri si aeroporturi. Voi asfaltati strazi si a doua zi le decopertati iar si o distrugeti. Asta e realitatea in orasul asta. Mai sunt multe de spus dar restul lasam in seama DNA ca sa se ocupe de voi hotilor!
  4
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.