La Tecuci, PSD şi PNL şi-au încrucişat SĂBIILE
Foto: Daniel Butunoi

La Tecuci, PSD şi PNL şi-au încrucişat SĂBIILE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Tecuci, PSD şi PNL, foste aliate în cadrul USL, se războiesc în comunicate de presă. Tensiunile s-au acutizat în urma unei şedinţe de Consiliu Local programată pe  4 iunie, dar care nu s-a mai putut desfăşura pentru că nu s-a întrunit cvorumul necesar, fiind absent şi primarul liberal Daniel Ţuchel. Din păcate, nu am obţinut nicio explicaţie a neprezentării aleşilor, şi nu s-a stabilit nici data la care să fie reprogramată şedinţa.

Printr-un comunicat de presă, liderul PSD Tecuci, senatorul Daniel Butunoi, acuză "modul lipsit de onestitate" prin care consilierii locali PNL şi PDL au ales să-şi susţină proiectele de hotărâre iniţiate, preferând să nu se prezinte la şedinţa de Consiliu Local convocată pe 4 iunie. „Grupul de consilieri locali ai PSD, UNPR, PC şi PP-DD a cerut, conform legii, convocarea de şedinţe extraordinare pe 12 iunie şi 16 iunie. Cu indignare, anunţăm că funcţionarii care aveau obligaţia legală să convoace şi să organizeze şedinţele au blocat activitatea Consiliului Local, abuzând de funcţiile pe care vremelnic le deţin. În fapt, constatăm că Primarul evită expunerea în faţa actualei majorităţi şi blochează validarea mandatului unui consilier local”, se arată în comunicatul de presă.

 

Daniel Ţuchel

Pe primarul Daniel Ţuchel nu am reuşit să-l contactăm, dar am primit un comunicat al biroului său de presă. Replicile sunt la fel de tăioase, PSD fiind acuzat de „dezinformare”. „Neîntrunirea de către aşa-zisa «majoritate» formată din consilierii locali PSD-PC-UNPR-PP-DD în şedinţe ordinare, extraordinare sau de orice fel, demonstrează, fără tăgadă, neputinţa, nepriceperea în a-şi urmări îndatoririle legale asumate în faţa cetăţenilor Tecuciului, primarul având, potrivit legii, doar statutul de invitat la şedinţele Consiliului Local (nu coordonator şi îndrumător)”, se arată în comunicat. Mai mult, consilierii PSD sunt acuzaţi de lipsă de implicare, profesionalism, responsabilitate şi respect faţă de cetăţean, pentru că nu au iniţiat nici un proiect de hotărâre în cei doi ani de mandat.

Partea proastă este că, din tot acest conflict, nu au de suferit decât tecucenii.

Citeşte şi: La CJ, PNL a trecut oficial în OPOZIŢIE alături de PDL/ Tania Bogdan - ÎNLOCUITĂ cu PP-DD-istul Marian Vicleanu

Citit 2280 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.