La CJ, PNL a trecut oficial în OPOZIŢIE alături de PDL/ Tania Bogdan - ÎNLOCUITĂ cu PP-DD-istul Marian Vicleanu

La CJ, PNL a trecut oficial în OPOZIŢIE alături de PDL/ Tania Bogdan - ÎNLOCUITĂ cu PP-DD-istul Marian Vicleanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În locul său a fost numit reprezentantul PP-DD Marian Vicleanu * Tania Bogdan va ataca în instanţă decizia de revocare din funcţie, întrucât susţine că este ilegală, după ce ieri a înaintat şi o sesizare către prefectul de Galaţi


Liberala Iuliana Tania Bogdan a fost schimbată, miercuri, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, odată cu crearea oficială a unei noi majorităţi politice în forul legislativ judeţean, formată din PSD, PC, UNPR şi PP-DD. Proiectul de hotărâre privind schimbarea sa din funcţie a fost votat de 19 consilieri, prezenţi la şedinţă, ai celor patru formaţiuni politice aliate, în timp ce aleşii PNL şi cei ai PDL (13 la număr), care se află în opoziţie, nu au participat la vot.

Haos şi acuzaţii de încălcare a legii

Şedinţa de ieri a consilierilor judeţeni a durat, din cauza disputelor politice, mai bine de două ore. Nu pentru că pe ordinea de zi s-ar fi aflat prea multe proiecte de hotărâre, ci pentru că disputele dintre partide, dar şi acuzaţiile venite din partea PNL şi PDL cu privire la încălcarea legii nu au fost puţine. Ba chiar şedinţa a fost blocată, de câteva ori, şi din motive de … numărătoare, procesul de votare fiind reluat pentru că numărul final de voturi nu coincidea cu numărul consilierilor prezenţi în sală.

La fel ca şi în şedinţa din luna mai, atunci când PSD, PC, UNPR şi PP-DD au încercat, pentru prima dată, înlăturarea Taniei Bogdan din fruntea CJ, liberalii şi democrat-liberalii au susţinut că proiectul de hotărâre privind schimbarea sa din funcţie este ilegal. De altfel, tocmai din acest motiv, Tania Bogdan ne-a declarat că a depus o sesizare către prefect şi va ataca în contencios-administrativ hotărârea adoptată de noua majoritate politică din CJ.

„Nu se respectă Statutul aleşilor locali – Legea 393. Pe lângă faptul că eliberarea din funcţie se face în mod normal doar ca urmare a unei sancţiuni, fapt care presupune nişte vinovăţii, evident, este nevoie şi de două treimi din voturi din consilierii în funcţie. Deci în cazul nostru ar fi trebuit să voteze 23 de persoane pentru ca eliberarea mea din funcţie să fie legală. Această acţiune pe care o voi face în instanţă nu exprimă dorinţa mea personală de a rămâne să colaborez cu actuala conducere a Consiliului Judeţului. Fac acest lucru doar pentru a pune legea la locul ei”, a declarat Tania Bogdan, acuzând, totodată, că proiectul de hotărâre „este făcut pe picior”.

Deşi nimeni nu a ridicat această problemă în cadrul şedinţei CJ, o altă bizarerie procedurală care poate pune probleme de legalitate este şi aceea că, printre iniţiatorii proiectului de hotărâre privind schimbarea din funcţie a Taniei Bogdan se afla şi Gheorghe Mănăilă, deşi el şi-a pierdut, ieri, mandatul de consilier judeţean după ce a fost exclus din PP-DD.

Cert este că, până una, alta, locul Taniei Bogdan la cârma Consiliului Judeţului a fost luat de către consilierul judeţean PP-DD Marian Vicleanu, conform negocierilor dintre cele patru formaţiuni politice care împart puterea în CJ. Pe mai departe, asupra disputelor apărute între consilieri şi legalitatea hotării de CJ urmează să se pronunţe Instituţia Prefectului şi instanţa.

CITEŞTE ŞI:O nouă încercare de ÎNLOCUIRE a Taniei Bogdan/ PSD şi-a mobilizat aliaţii pentru miercuri

Citit 3075 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.