Cât câştigă preşedintele Nicolae Bacalbaşa/ Topul SALARIILOR din Consiliul Judeţului

Cât câştigă preşedintele Nicolae Bacalbaşa/ Topul SALARIILOR din Consiliul Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele Nicolae Bacalbaşa şi county managerul Costel Fotea au încasat, în luna mai, cei mai mulţi bani * La polul opus se află arhitectul şef şi directorii Direcţiilor de Dezvoltare Regională şi Patrimoniu


La solicitarea „Vieţii liberă”, Consiliul Judeţului Galaţi ne-a dezvăluit ce lefuri încasează cei care ne conduc judeţul şi veghează la dezvoltarea şi buna funcţionare a acestuia. Instituţia publică ne-a comunicat cuantumul net al salariilor ridicate, în luna mai a acestui an, de către primii nouă oameni din Consiliul Judeţului cu funcţii de conducere. Cea mai mare sumă de bani ridicată depăşeşte 1.000 de euro, în timp ce salariul cel mai mic nu atinge 700 de euro.

Şeful CJ domină statul de plată

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, este, de departe, cel mai bine plătit dintre cele nouă persoane cu funcţii extrem de importante din cadrul instituţiei publice. Şeful CJ a încasat, luna trecută, nu mai puţin de 4.639 de lei, adică peste 1.000 de euro, un venit deloc de neglijat, în contextul economico-social actual. Conform declaraţiei sale de avere, în anul 2013, indemnizaţia de preşedinte al Consiliului Judeţului i-a generat venituri de 55.668 de lei lui Nicolae Dobrovici Bacalbaşa.

În topul salariilor din Consiliul Judeţului, preşedintele CJ este urmat de county managerul Costel Fotea (administrator public), care a obţinut nu mai puţin de 4.407 lei, aproximativ 1.000 de euro. Anul trecut, county managerul Consiliului Judeţului a încasat 52.884 de lei, ca urmare a activităţii pe care o desfăşoară.

Secretarul judeţului câştigă mai bine decât vicepreşedinţi

Paul Puşcaş, secretarul Consiliului Judeţului, a încasat, în luna mai, sub 1.000 de euro, adică 4.279 de lei. Contrar aşteptărilor, secretarul CJ câştigă mai bine decât vicepreşedinţii instituţiei, care au indemnizaţii egale, stabilite prin lege.

Iuliana Tania Bogdan (vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, până la începutul lunii iunie) şi Cornel Hamza (cel de-al doilea vicepreşedinte al CJ) au ridicat, luna trecută, câte 4.169 de lei.

Aproape 3.500 de lei câştigă un vechi economist din CJ

Lucean Mihalcea, directorul executiv al Direcţiei de Economie şi Finanţe din cadrul Consiliului Judeţului, unul dintre cei mai vechi funcţionari publici ai instituţiei, a încasat, pentru luna mai, 3.499 de lei, cu mai bine de 600 de lei mai puţin decât un vicepreşedinte.

Conform declaraţiei sale de avere, funcţia de director executiv al Direcţiei de Economie şi Finanţe i-a generat anul trecut lui Lucean Mihalcea venituri de 42.228 de lei.

Arhitectul şef al judeţului, sub 3.300 de lei

Mărioara Dumitrescu, arhitectul şef al Consiliului Judeţului, obţine un salariu nu tocmai fabulos, dacă ţinem cont de responsabilităţile şi importanţa funcţiei pe care o deţine. Salariul aferent lunii mai, încasat de arhitectul şef al CJ este de 3.281 de lei. Anul trecut, Mărioara Dumitrescu a obţinut 39.614 lei.

Constantin Cristea, directorul executiv al Direcţiei de Patrimoniu, şi Delia Laura Angheluţă, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională, au cele mai mici salarii dintre cei nouă „grei” din cadrul Consiliului Judeţului.

Constantin Cristea a încasat un salariu aferent lunii mai de 3.174 de lei, în timp ce Delia Laura Angheluţă a obţinut 3.058 de lei.

Anul trecut, cei doi directori au declarat venituri de 38.339 de lei, respectiv 40.198 de lei.

Citeşte şi: Topul SALARIILOR din PRIMĂRIA Galaţi/ Iată ce funcţionari au lefuri mai mari decât primarul

Citit 5801 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.