GUVERNUL schimbă modul de calcul al IMPOZITULUI pe clădirile firmelor

GUVERNUL schimbă modul de calcul al IMPOZITULUI pe clădirile firmelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul va schimba radical modul de calcul al impozitului pe clădirile firmelor, stabilit în prezent în funcţie de valoarea contabilă, şi va impune un mod de calcul bazat strict pe valoarea clădirii rezultată dintr-un raport de evaluare, similară valorii de piaţă, suma de plată urmând să crească, informează Mediafax citând ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal.

În prezent, pentru persoanele juridice, impozitul pe clădiri este calculat prin raportare la valoarea de inventar a imobilului respectiv, reprezentând valoarea de intrare a clădirii în patrimoniu, înregistrată în contabilitatea proprietarului.

Ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactată după retragerea documentului de pe site-ul Ministerului Finanţelor şi obţinută de Mediafax, releva însă intenţia Guvernului de a schimba criteriul de raportare şi de a lua în calcul doar la valoarea de piaţă a clădirii, pentru majorarea veniturilor astfel atrase din această sursă.

Noul sistem este justificat de Guvern prin faptul ca Fondul Monetar Internaţional a recomandat schimbarea regulii de impozitare a proprietăţii, astfel încât acestea să se bazeze pe valoarea de piaţă.

Citit 982 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.