Absurd de Galaţi/ Să asfaltăm copacii!

Absurd de Galaţi/ Să asfaltăm copacii!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Şi îndemnul din titlul acestui articol conţine un paradox. E drept, unul mai mare decât cel care s-a petrecut în staţia Transurb din Ţigilina I. După cum v-am informat, muncitorii Ecosal au turnat câţiva „plasturi” de asfalt în tona în care trotuarul este de-a dreptul calamitat. Porţiunile asfaltate nu erau nicidecum cele mai degradate, ci constituiau un fel de „ghivece” pentru arborii care crescuseră acolo. Că erau plopi cu puf, bătrâni şi uscaţi şi au fost tăiaţi, e foarte bine. Dar faptul că peste "casetele" rămase s-a turnat asfalt e greu spre imposibil de crezut că, la toamnă, vor fi sparte la loc pentru a fi plantaţi puieţi! Ca să nu mai vorbim de contrastul violent între peticele negre, proaspăt puse, dalele vechi şi sparte şi bordurile măcinate şi mâncate. Şi la faptul că trotuarele Brăilei din zona Ţiglinelor sunt un veritabil atentat la tocurile şi picioarele gălăţenilor, care nu sunt campioni la joc de glezne pentru a nu deveni pacienţi la ortopedie.
Partea şi mai absurdă din toate este că, în martie 2013, aleşii noştri au votat o hotărâre privind "Reparaţii capitale trotuare strada Brăilei, zona Inel de Rocada-Hotel Galaţi, valoarea totală a investiţiei fiind de 8.500.000 de lei de la bugetul local. Autorităţile estimaseră că vor avea nevoie de pavele/dale prefabricate pentru o suprafaţă de 34.500 mp, de îmbrăcăminte bituminoasă - 14.200 mp, de placări marmură sau travertin 2.700 mp şi de borduri mari şi mici. Durata de realizare a investiţiei era de opt luni. Dar până acum nu s-a făcut nimic! Absurd, dar adevărat.


Citeşte şi: Absurd de Galaţi/ Până terminăm expertizele, ne înghit cu totul gropile

Citit 1193 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 18:24

2 comentarii

 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 01 August 2014 09:57
  213.218.53.***
  " Autorităţile estimaseră că vor avea nevoie de pavele/dale prefabricate pentru o suprafaţă de 34.500 mp, de îmbrăcăminte bituminoasă - 14.200 mp, de placări marmură sau travertin 2.700 mp şi de borduri mari şi mici "


  ce dracu avem noi nevoie de placari cu marmura ????
  sau de dale prefabricate ????

  Sa puna DOAR suprafata bituminoasa (trotuar standard, fara dale) si este FOARTE BINE !!!!!!!!

  Altfel iar ne trezim cu dale de tot rahatul , care tot se aluneca pe ele iarna, si care se rup in doua, au crapaturi, se duc la vale si se repara foarte greu !!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Dinu Vama
  Joi, 31 Iulie 2014 11:39
  5.13.131.***
  Inca se mai alege castigatorul licitatiei, d-na Melinte.... TRe sa gaseasca neaparat tanti ceva ca sa nu oiasa cine a iesit pe locul I ca nu ne iese pasienta. Deci, de cum terminam cu licitatia la teava de pe REg 11 Siret, ne-apucam si de licitatia de pe Brailei in acelasi stil. Va promite Radu, d-na Anca! Pe cuvantul meu! ... Haide, tanti, ai gasit ceva sa-i dam afara de la licitatie pe aia, sa terminam odata si sa ne punem oamenii nostri?!...
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.