Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Nu mai puţin de 27,6 milioane de lei au fost cheltuite de la bugetul local al oraşului, anul trecut, pentru asistenţă socială. Potrivit execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobate de aleşii locali, peste 12,7 milioane de lei au fost folosite pentru finanţarea a şapte unităţi de asistenţă socială.
Cei mai mulţi bani, 3,8 milioane de lei, au fost cheltuiţi pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi. Cantina de Ajutor Social a „mâncat” peste 3,3 milioane de lei. Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon” a avut nevoie de 1,5 milioane de lei pentru funcţionare, iar Căminul de bătrâni „Sf. Ştefan”, de 1,3 milioane de lei. La Centrul medico-social Pechea s-au făcut cheltuieli de 1,1 milioane de lei, iar la Centrul financiar Creşe – de un milion de lei. Centrul de sprijin tineri a fost finanţat, modic, cu 558.280 de lei.
De asemenea, municipiul Galaţi a fost asociat cu fundaţii şi asociaţii de asistenţă socială, dar şi cu parohiile care dezvoltă activităţi sociale. Pe baza convenţiilor încheiate, Primăria a asigurat o parte din cheltuielile necesare asigurării asistenţei sociale pentru copii sau pentru bătrâni, în sumă totală de 1,2 milioane de lei.
La toate acestea se adaugă şi faptul că, în anul 2013 s-au achitat, de la bugetul local, ajutoare sociale pentru persoanele cu probleme, în sumă totală de 13,7 milioane de lei.

Citeşte şi: ANALIZĂ VL: Ce-au făcut şi ce N-AU făcut aleşii Galaţiului la jumătatea mandatului

Citit 679 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 18:28

1 comentariu

 • postat de geok Vineri, 01 August 2014 09:01 89.121.158.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ce procent din aceste "milioane", reprezinta salariile si "cota-parte" celor pusi politic, in fruntea acestor centre sociale? Cu siguranta ca, din banii acestia ar fi putut trai mult mai multi "dezmosteniti ai sortii", daca nu ar fi existat atatea "guri hulpave" ale celor care lucreaza pt.si in astfel de centre. Si cum directorii centrelor, au si multe rude "flamande", pun pariu ca la acesti "dezmosteniti" ar putea ajunge doar 25% din aceste "milioane" de lei, puse cu atat naduf si satisfactie pe aceasta pagina.
  Cum marea majoritate a acestor "dezmosteniti" nu isi cunosc drepturile, ma intreb cine ii verifica pe acesti "administratori" de toate cheltuielile facute din "buzunarul nesecat" al cetatenilor acestui municipiu? E usor sa spui ca am dat "enspe" milioane, dar ce garantii avem ca acesti bani ajung unde trebuie, adica la cei deznadajduiti? Niciuna! Curtea de conturi verifica starea documentelor si foarte rar sau niciodata starea din teren.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.