PROIECT/ Cei care nu îşi pot ACHITA CREDITELE IPOTECARE ar putea scăpa de EXECUTAREA SILITĂ a imobilelor

PROIECT/ Cei care nu îşi pot ACHITA CREDITELE IPOTECARE ar putea scăpa de EXECUTAREA SILITĂ a imobilelor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Persoanele care au luat credite ipotecare şi nu le pot achita ar putea beneficia de suspendarea temporară a executării silite a imobilelor, până la redresarea financiară, fără a plăti cauţiune, potrivit unei iniţiative legislative aflată în consultare publică, iniţiată de patru parlamentari PSD.

Dacă acest proiect va fi adoptat, suspendarea executării silite va fi obligatorie şi cauţiunea nu va fi necesara în cazul debitorilor care fac dovada că bunul imobil ce urmează a fi executat are destinaţia de locuinţă pentru familie, nu deţin un alt imobil cu această destinaţie şi fac dovada că nu realizează mai mult decât venitul minim garantat pe economie pentru fiecare membru al familiei.

Potrivit acestui proiect de modificare a Codului de procedură civilă, aceste condiţii trebuie să fie îndeplinite cumulativ.

Ei propun, de asemenea, prin iniţiativa legislativă, ca, în contractele de credit ipotecar în care creditorul a efectuat evaluarea bunului cu bani din acest credit, creditorul să nu poate extinde executarea silită asupra altor bunuri aparţinând debitorului său, transmite mediafax.ro

Citit 1324 ori Ultima modificare Marți, 05 August 2014 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.