Arhitectul Sergiu Porumboiu AVERTIZEAZĂ: "Riscăm să PIERDEM Faleza!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Arhitectul Sergiu Porumboiu AVERTIZEAZĂ: "Riscăm să PIERDEM Faleza!"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* „Dacă aş fi dictator, aş demola ce s-a construit din ’90 încoace pe Faleză”, spune specialistul


Strada Domnească, Faleza Dunării, arterele Traian şi Brăilei, casele vechi ar trebui să fie reprezentative pentru Galaţi. Din păcate, au ajuns puncte nevralgice şi riscăm să le pierdem. Unde s-a greşit şi ce soluţii există pentru ca oraşul să-şi (re)dobândească strălucirea pe care o merită am încercat să aflăm de la arh. dipl. Sergiu Porumboiu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Teritorială "Dunărea de Jos".

- Cum aţi caracteriza Galaţiul din punct de vedere arhitectural?
- Ca o ciudăţenie şi o gafă profesională. Brăila, de lângă noi, e dezvoltată, deschisă către Dunăre. Să dezvolţi Galaţiul, când are bogăţia asta de Dunăre, cu spatele către fluviu? Şi cu faţa către ce, către combinat? N-am înţeles. În Brăila simţi Dunărea, e peste tot! În Galaţi, abia când ajungi aproape de Faleză descoperi Dunărea! Altfel, nu ştii că eşti aici. Sunt gălăţean prin adopţie şi sunt aici din 1961. Hoinăresc prin Brăila şi mă simt acasă. În Galaţi nu mă simt acasă. M-am săturat de scuza atât de des invocată: «Am fost bombardaţi». Da, dar nu s-a dărâmat tot Galaţiul. Mai mult au dărâmat cei care au venit după aia, cu nesimţire! Mai mult au stricat şi posesori de tot felul de diplome, inclusiv arhitecţii. Aşa o bogăţie de oraş, să te apuci s-o rezolvi aiurea e totală lipsă de profesionalism! Totuşi, încă nu e totul pierdut.

- Care ar fi zonele pe care le-aţi rade de pe faţa Galaţiului şi ce aţi face în loc?
- Mai întâi şi mai întâi aş rade garajele făcute pe zona verde. S-au construit spre bucuria proletariatului, care simţea nevoia să aibă bucătăria de vară, coteţul din fundul curţii, şopronul în care îşi demonta căruţa şi nu numai. Există garaje cu beci cu două niveluri! Am văzut, în Ţiglina II, un garaj din tablă, cu gard din oţel-beton, cu o curte betonată şi integral acoperită cu mochetă verde, care are un duş şi un grătar. Mă întreb, posesorul garajului face duş ca la plajă sau ca acasă?
Garajele le-aş rade şi aş face spaţii verzi, parcuri cu băncuţe şi alei de plimbat cu bicicletele şi pe jos. Aş face nişte plămâni verzi pentru oraş, oaze pentru mintea noastră obosită!

- Care ar fi cele mai reprezentative zone arhitecturale din Galaţi?
- Aici m-aţi cam blocat… Reprezentativă n-a mai rămas decât Domnească, cu hibele pe care le are. Se pot face intervenţii, dar nu pompieristice. Am auzit oameni stimabili, care au impresia că se pricep la toate, spunând să fie pietonală! Bun! Cu ce-i atragi pe oameni să se plimbe? E umbră şi miros de tei când sunt înfloriţi, dar în rest? Să poţi să bei o cafea, să mănânci o prăjitură, o supă, o mâncare sofisticată, să poţi intri seara, la o grădină, să vezi un film, un spectacol de teatru, balet, în aer liber!
Pe Domnească nu pot să opresc acum circulaţia, pentru că nu am pe unde să o rezolv către restul oraşului. În schimb, de ce nu se poate face sens unic pentru toată lumea? Prospectul străzii permite. Însă nu se vrea.
O altă zonă pe care aş putea s-o pun la categoria „aşa da”, e aşa-numitul Cartier Olandez, în zona Metro, spre Brateş. Şi tot la categoria „aşa da”, a fost Faleza. A fost. Construită cum trebuie, făcută frumos, plantată frumos! Nu mai este!

- De ce nu vă mai place Faleza?
- Faleza era un loc nemaipomenit, locul în care mă plimbam când eram licean, locul în care şi acum m-aş plimba. Dar când aud ce «muzică» se pune acolo, când văd numai ceafă lată şi lanţuri de câine, da’ din aur, mă apucă toate cele! Nu cred că un puştan ar mai putea să-şi mai pupe iubita pe faleză când pute a mititei şi a mai ştiu eu ce... Când plec în vacanţă, am un traseu fix către Bavaria. La Ulm, dacă ajungeţi, să vă plimbaţi pe malul Dunării! Să vedeţi o Dunăre care vă povesteşte ceva aici, dar vorbeşte altfel acolo, şi nu germana! Aveţi senzaţia că şi ea se bucură că vă plimbaţi pe malul ei! Aici mă plimbam cu soţia pe malul Dunării şi era plin de PET-uri, era o coajă infectă care şi puţea! Aşa ceva n-o să găsiţi dincolo! 

- Cât de mare e riscul ca Faleza să se prăbuşească?
- S-a observat din sateliţi că, în medie, şapte - opt milimetri pe an alunecă, aşa, cătinel, către Dunăre. Dl Coşovliu mi-a confirmat că există riscul lichefierii terenului pe Faleză. Lichefierea terenului nu înseamnă că se amestecă pământul cu apa şi iese un noroi moale. Nu, pământul, nisipul, diferite soiuri de teren, din cauza vibraţiilor generate de un cutremur ajung să se comporte ca un lichid. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă un cutremur de amplitudine, toată Faleza se scurge în Dunăre, cu tot cu blocuri şi cu biserica, pentru că n-o ţine Dumnezeu în aer.
Vibraţiile cele mai periculoase pe Faleza Superioară nu sunt produse de autoturisme, ci de maşinile mari care nu au voie să circule, dar o fac, pentru că şmecherii nu respectă nimic. Există pericolul de a pierde Faleza.

- Ca arhitect, ce aţi face pentru consolidarea Falezei?
- Dacă aş fi dictator, aş demola ce s-a construit din ’90 încoace pe Faleză, pentru că o încarcă în plus. Limita constructivă a fost la ultimele blocuri P+4 de la Francezi. Şi după aceea, pe categoria muşchi, tupeu, obrăznicie şi bani, au apărut mai întâi vilele acelea bălţate, apoi cele albe, apoi ce-a mai apărut, şi toate sunt mari! Când s-a făcut Faleza, din mizeria care era, s-a considerat că atât rămâne, nu mai construim, e zonă de promenadă, stă bine-merci cum am făcut-o noi. Dacă vin şi adaug blocurile cu pricina, pardon, nu rezistă! Dacă ştiam de la început că le fac, luam nişte măsuri de consolidare: o structură îngropată în pământ şi puteam pe ea să construiesc pe ea.
Ca să mă apuc acum să consolidez Faleza, ca să ţină ceea ce au construit, cred că investiţiile mi-ar permite să mai fac o nouă jumătate de Galaţi. Şi nu sunt bani nici de astupat gropile pe stradă! Dar dacă se găsesc bani şi voinţă de a face şi mai apar nişte şmecheri care zic „Băi, vreau şi eu să construiesc aici”? Consolidarea se face ţinând cont de ce-o să mai vrea alţii să facă sau de ceea ce e acum?
O variantă ar fi să se repare ce s-a stricat, să nu se mai încarce Faleza, să se refacă toate instalaţiile hidro care sunt, canalizări şi aşa mai departe. Iar pentru aspect agreabil ar trebui refăcută vegetaţia care a fost lăsată să se distrugă, iar ce-a mai scăpat a avut grijă Dumnezeu de ea.

- Primăria doreşte lărgirea străzii Traian. Cum vi se pare ideea?
- Se doreşte continuarea lăţimii străzii Traian. Traianul îşi dă drumul dintr-o şosea şi, la un moment dat, se termină şi porneşte o cărăruie. Acum e mizerabil, neîntreţinut, dar a fost una dintre arterele principale din Galaţi. Şi va redeveni! Dacă nu vrem, va fi mai târziu. E o arteră principală, trebuie continuată, cu toate supărările, cu toate ofurile, şi legată de strada Brăilei, că altfel nu se poate!

- Cum vi se pare ideea unor pasarele pietonale pe strada Brăilei, pentru fluidizarea traficului?
- Cunosc propunerile, şi tare mult aş vrea să n-apuc să le văd. Cine merge pe trotuar în Galaţi? În majoritate, pensionarii. Îi vedeţi urcând scări? Nu mai pot, săracii! La intersecţia Coşbuc – Brăilei, dacă fac pasarela - care, aparent n-ar fi urâtă, dar nu prea-şi are locul în arhitectura de-acolo - să sperăm că n-or s-o strice conlocuitorii noştri şi că nu se vor aduna acolo cerşetorii şi oamenii străzii. Circulaţia pietonală nu constituie problema acestei intersecţii, ci fluxul Brăilei şi fluxul Coşbuc spre Faleză, cele două direcţii de traversare. Dacă tot vrem să facem tunel pe sub Dunăre, poate nu ar fi rău de studiat un pasaj auto subteran, pentru Coşbuc, şi Brăilei ar rămâne liberă.

- De ce plâng casele vechi ale oraşului?
- Pentru că sunt lăsate să plângă. Galaţiul îi este dator vândut lui Aristide Serfioti şi pe mormântul lui curge ploaia! Casa Serfioti este una din casele care nu mai plânge. Plângea, şi plângea rău! Eu m-am îngrozit! Foştii primari, Durbacă şi Nicolae, băgaseră ţigani în curte, cea mai bună maşină de demolat. Erau debranşaţi de la curent, apă, tot, îşi făceau nevoile într-o cabină din bucăţi de tablă, şi toată mizeria se scurgea în subsolul Casei Serfioti. Chiriaşi contra ştampile! În plus, e tentant metrul pătrat în zona aia!
Sunt multe case care plâng pentru că-s lăsate să fie distruse, dărâmate. De ce, noi n-avem nevoie de istorie, de trecut? Alţii şi-l născocesc, noi ne batem joc de el.

Numai bucureştenii au "soluţii" pentru Galaţi?

"De ce toate lucrările importante trebuie făcute de alţii care nu-s din Galaţi? Planul Urbanistic Zonal pentru Faleză îl face o echipă din Bucureşti, toată stima pentru ea. Planul Urbanistic General al Galaţiului a expirat din 2000 şi a fost ţinut cu forcepsul şi cu oxigen de Consiliul Local, că pe Nicolae nu l-a interesat. Acum îl face altă echipă, tot din Bucureşti. Planul Urbanistic General al municipiului Brăila îl realizează o altă echipă, tot din Bucureşti, dar care a venit mai des în Brăila. Cei din Brăila îl rezolvă păstrând spiritul oraşului. Ăştia care fac pentru Galaţi sunt undeva pe altă planetă!", spune cu regret Porumboiu.
E convins că norocul are un rol important în meseria de arhitect. Norocul de a avea nişte clienţi care să ofere arhitectului libertatea de a face ceva. Nu case cu turnuleţ! "Aici, în Galaţi-Brăila avem arhitecţi foarte valoroşi, care n-au avut şansă. Credeţi că nu am avea, poate, printre colegii noştri oameni care ar putea să facă un aeroport? Dar nu au avut şansa unei comenzi de genul acesta. Uneori, la licitaţii sunt condiţii să mai fi avut o lucrare de tipul respectiv. Păi, vin cu ea de-acasă, de unde, dacă n-am avut comanda pentru asta?", spune revoltat Porumboiu.
   

Cine este Sergiu Porumboiu

Născut pe 21 aprilie 1953 la Oradea, Sergiu Porumboiu se consideră gălăţean prin adopţie. Absolvent al Liceului „Vasile Alecsandri”, a devenit mai întâi tehnician arhitect, apoi constructor arhitect şi în final arhitect, absolvind Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din Bucureşti. Din 1991 îşi desfăşoară activitatea profesională la propria firmă. Este preşedintele Filialei Ordinului Arhitecţilor Români (OAR) „Dunărea de Jos”, a făcut parte din consiliul teritorial al Filialei OAR Galaţi-Brăila şi a fost membru al comitetului director al Club „A” Bucureşti. Arhitectul Porumboiu este autorul celor două proiecte de restructurare urbană, prin demolarea garajelor, în Micro 19 şi Complex Ancora.
  
 
Citeşte şi: Parcare, spaţii verzi şi loc de joacă/ Garajele din Micro 19 vor fi demolate

Şeful arhitecţilor de la Dunărea de Jos, Sergiu Porumboiu: "Parcul Rizer este în faza de semiavorton"

Citit 12723 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 18:18

48 comentarii

 • postat de crestinul orthodox
  Luni, 18 August 2014 08:58
  89.137.226.***
  dumnealui arata Bine un ADEVAR
  "- De ce plâng casele vechi ale oraşului?
  - Pentru că sunt lăsate să plângă. Galaţiul îi este dator vândut lui Aristide Serfioti şi pe mormântul lui curge ploaia! Casa Serfioti este una din casele care nu mai plânge. Plângea, şi plângea rău! Eu m-am îngrozit! Foştii primari, Durbacă şi Nicolae, băgaseră ţigani în curte, cea mai bună maşină de demolat. Erau debranşaţi de la curent, apă, tot, îşi făceau nevoile într-o cabină din bucăţi de tablă, şi toată mizeria se scurgea în subsolul Casei Serfioti. Chiriaşi contra ştampile! În plus, e tentant metrul pătrat în zona aia!
  Sunt multe case care plâng pentru că-s lăsate să fie distruse, dărâmate. De ce, noi n-avem nevoie de istorie, de trecut? Alţii şi-l născocesc, noi ne batem joc de el. "
  cand poporul isi batejoc de ai sai Facatori de Bine , de Neamul Sau ce a dainuit Inaintea noastra pe acest pamant
  atunci are sa fie Blestemul Neamului sau BICIUL LUI DUMNEZEU peste acel popor ...

  cand raul este taiat de la radacina abia atunci ROMANIA va Fi In Ale Sale HOTARE
  Va Fi ROMANIA CEA ADEVARATA CU TOATE FRUMUSETILE SALE DE INVIDIAT
  1
  3
  Raportează
 • postat de neica nimeni
  Duminică, 10 August 2014 12:56
  82.137.15.***
  Felicitari dle arhitect ! Putina curatenie nu strica in orasul acesta.
  Dle primar nu te lasa. Ai acordul galatenilor.
  Bugetarii acestia gen Niculae Gheorghe de la Politie ar trebui controlati de ANI, DNA si sefii lor.
  Ce contracte de achizitii a facut pentru politie de si-a construit vila, va dati seama ?
  3
  23
  Raportează
 • postat de maria
  Joi, 07 August 2014 09:53
  78.96.59.***
  numai prostii debitezi dle arhitect, nu mai vorbiti de pasaje subterane sau tunel pe sub Dunare ca ma apuca nervii, macar reparati ce este stricat, de prost gust, gasiti o "culoare" orasului, ca mi se face rau cind vad cladiri in toate culorile, reparati trotuarele, puneti in spatiile verzi plante autohtone, nu mai cheltuiti cu palmieri, oleandri ca nu suntem in Grecia sau Orient, nu mai furati si cheltuiti banul cu rost, renovati cladirile vechi care au mai ramas, mai puneti mina si pe carti si mai instruiti-va, ....prostilor ....si FURATI MAI PUTIN.
  17
  14
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Joi, 07 August 2014 07:57
  86.124.220.***
  Comunistii de la cei cu barba sura pana la cei tata-n gura , veniti la Braila si cumparati-va case construite in stil american , in cartierul Caporal Musat , si uitati de gulagul galatean. Imi pare rau dar galatiul a luat-o pe panta Coreei de Nord cu gandirea. Pacat ca si tinerii din galati sau transformat in nord-coreeni. Hai veniti in NEW BRAILA , in viitoarea America delanga voi. Va asteptam.
  10
  10
  Raportează
 • postat de alt fraier
  Joi, 07 August 2014 03:36
  82.137.10.***
  2. istrate corneliu cu vega e cel mai tare
  dar astia bugetari de unde au avut bani de teren si viloaie ?
  4
  31
  Raportează
 • postat de un fraier platitor de taxe
  Joi, 07 August 2014 03:27
  82.137.15.***
  LISTA CU PROPRIETARII CLADIRILOR DE PE FALEZA ( eu o deschid, va rog sa o continuati stimati galateni)

  1. NICULAE GHEORGHE- sef serviciu achizitii Politia judeteana si cumnata sa, PALADE VIORICA- fosta directoare primarie , pe numele parintilor PALADE ION

  Domnule arhitect, felicitari pentru pozitia dvs. Si , dle primar esti prea slab ! Nu ai reusit sa cureti primaria !
  2
  53
  Raportează
 • postat de @dr.Emil Popa
  Miercuri, 06 August 2014 17:04
  79.116.98.***
  D-le medic Popa Emil , aveti mare-mare grija cu folosirea acelui ''motor de cautare al IP''. Dar daca dvs. sunteti obisnuit cu zona penala.....va priveste . Eu doar v-am atentionat si cred doar ca v-ati incalzit prea mult , nederanjandu-ma defel supozitiile pe care le faceti cu privire la identitatea mea . Cat despre '' toate prostiile pe care le debitati pe forumuri, toate banarile la care au recurs administratorii sa curete siturile de aberatiile voastre, fie ca e vorba de site-uri matrimoniale, sau cu fetite, fie ca e vorba de comunitati locale sau grupuri de socializare. Iar motivele sunt aceleasi: agresivitate, discriminare etnica, limbaj '' , va asigur ca n-am de ce ma teme si nici de ce sa-mi fie rusine , asemenea nascociri cu privire la persoana mea mai degraba amuzandu-ma prin distanta intre realitate si insinuarile dvs.

  Nu ma deranjeaza defel nici supozitiile fantasmagorice pe care le faceti in legatura cu apartenenta mea la....''concurenta'' , nici faptul ca dvs. , bine cunoscut ca un ins destul de irascibil , cautati sa va exportati unele probleme temperamentale asupra unui preopinent de idei . Oare nu era mai onest sa va referiti strict la problemele pe care vi le-am pus si nu sa va raspanditi la amenintari destul de imunde , ieftine si riscante ?
  6
  1
  Raportează
 • postat de Zelea Codreanu
  Miercuri, 06 August 2014 12:18
  83.70.239.***
  Dl Popa, mersi pentru interpretarea (medicala!) a disclaimerului legal, sigur ca mesajele sunt monitorizate, deci NU sunt anonime, indiferent de cum sunt semnate, scrie mai jos ca suntem responsabili pentru ceea ce scriem!

  Mesajul meu este cauzat de reclama excesiva pe care v-o faceti acestui simplu grup cu poze vechi care a inceput sa prinda picioare ideologice..Competitori NU suntem in nici un domeniu, deci nu ati vrea sa ne explicati ideile grupului si despre ce nemultumiri aveti in legatura cu majoritatea galatenilor, acum ca suntem in domeniul public si ne invitati sa aderam la pagina?!
  Eventual as recomanda lui Crangan sa va taie si o factura ptr publicitate, avand in vedere de cate ori ati mentionat numele, dstra si al grupului. Ala cu marketglory.com e mic copil!:))
  Vad ca sunteti medic (n-am auzit de d-stra!) ati terminat cu domeniului medical, nu mai e nimic de facut si ati trecut la..arhitectura si peisagistica urbana?Nimic rau cu asta, insa daca ati intrat de-a dreptul in politica si sunteti in campanie electorala, spuneti si vulgului in ce consta ideologia, ca astia cred ca se duc pe pg fb ca sa dea like la poze vechi!?
  6
  6
  Raportează
 • postat de E. Popa
  Miercuri, 06 August 2014 11:00
  86.127.208.***
  Domnule B.F., domnule C.G. si celorlalti care din spatele anonimatului aruncati periodic cu noroi in tot ce se scrie pe acest forum si in cei ce comenteaza:
  1. nu este corect atunci cand faci parte dintr-un grup cu un anumit domeniu de activitate, sa-ti critici concurenta, pe motiv ca ai fost exclus din alte grupuri pentru comportament neadecvat si agresiv.
  2. daca va imaginati ca postând anonim nu se poate afla cine sunteti va inselaţi singuri! Cu un motor de cautare al IP se pot vedea toate prostiile pe care le debitati pe forumuri, toate banarile la care au recurs administratorii sa curete siturile de aberatiile voastre, fie ca e vorba de site-uri matrimoniale, sau cu fetite, fie ca e vorba de comunitati locale sau grupuri de socializare. Iar motivele sunt aceleasi: agresivitate, discriminare etnica, limbaj.
  Asa ca pâna nu va prezentati corect identitatea eu refuz sa port un dialog cu persoane inexistente sau ingropate de mult ca Zelea Codreanu. (Apropos, puteai gasi un nume mai interesant).
  8
  6
  Raportează
 • postat de Zelea Codreanu
  Miercuri, 06 August 2014 00:52
  83.70.237.***
  dap, am gasit si eu ceva timp in urma pagina ref. la vechiul Gl pe feisbuc, (poftim ca avem si aici reclama!) si am crezut ca e nepotrivit sa reprezinte un grup, de orice fel, in numele Galatiului, atat timp cat desconsidera pe marea majoritate a galatenilor (ie. pe combinistii adusi de la sate, care cica v-au degradat targul Gl care era!)?!? In comentul de mai devreme, de vina sunt 'cefile groase' pentru situatia orasului (or fi copii alora?!)
  Insa, daca tot va exprimati public, si in numele intregului Galatiului, nu vi se pare ok sa aveti si un mesaj de incluziune a TUTUROR galatenilor? Sau avem extrema dreapta in actiune sub masca unei simple idei care ar trebui sa fie numai despre poze?Si cu iz de..cultul personalitatii!?Grr!
  8
  8
  Raportează
 • postat de 5.13.173.171
  Marți, 05 August 2014 23:01
  89.137.225.***
  Domnule IP 5.13.173.171, sau mai mprecis domnule Codreanu, daca nu va place grupul nostru Vechiul Galati in Imagini de ce mai sunteti membrul nostru?
  12
  5
  Raportează
 • postat de @dr.Emil Popa
  Marți, 05 August 2014 22:08
  5.13.204.***
  Ce vorbesti d-le ? Te-ai obosit de te-ai rupt cu eforturile d-tale de a te bate pt parerile d-tale . Rezultatul ? Il vede toata lumea . Si cine a auzit de eroismele d-tale desigur soptite timid si neluate-n seama ? De parerile d-l Cosovliu se stie , asemenea de ale arhitectului.Porumboiu , la fel fiind de notorietate -una negativa insa - activitatile unora ca durbaca , nicolaie , boldea samd . Dar d-ta erai cu o mana de prieteni , din ARG si VGI , putand sa intreprindeti ceva in urma cu o luna , un an , sau doi . Iar d-ta il interpelezi virtual pe stan pe pag lui de FB sau pe sutele de articole tot din mediul virtual . Al dracu' drog virtualu' asta . Acum intelegi unde bat cu blestematia aia participativa ? D-le medic , 'mneata esti un erou nedeclarat al acestui oras iar noi s-ar putea nici sa nu te meritam .
  Despre intuitia care te duce-n eroare si conform careia as fi fost nu stiu ce colaborator al nu stiu cui ....n-am cuvinte , caci deja aspectul capata note jenante ; iar despre a mea ''politica testiculara'' a anonimatului , iti voi oferi o surpriza daca continui sa insisti in a nu te putea abtine sa virezi in abject .
  8
  10
  Raportează
 • postat de Asa este
  Marți, 05 August 2014 20:27
  5.13.230.***
  Imi place cum gandeste acest om. Poate candideaza pentru primarie ca-l votez. :D
  10
  22
  Raportează
 • postat de alina
  Marți, 05 August 2014 20:24
  83.103.238.***
  Nu mai vreau sa vad sambata la elice manelisti si cocalari si bruneti dubiosi mancand seminte si nu mai vreau ca sambata sa aud muzica aia oribila de la libertatea2000 si sa se faca nunti de prost gust si sa cante manele de rasuna pana la papadie. Sambata pe faleza e jale cu manalele si toti nesimtitii care mananca seminte, scuipa, injura. Cand oare scapam de astia? Au cosul de gunoi la 2 m de ei dar prefera sa arunce pe jos. Astia trebuie alungati din oras si trimisi in siberia si la bug!
  5
  31
  Raportează
 • postat de Octav
  Marți, 05 August 2014 19:49
  86.127.211.***
  Riscam?!!...pai e pierdut tot orasul care arata ca o comuna un pic mai mare la felul cum l-au administrat tovarasii...
  Toate se fac tipic romanesc repede si prost sa scoatem si noi ochii la prostii de galateni cu ceva ex: asa-zisul Mall care nu a altceva decat un magazin mai mare din care jumate e de "haleala" in loc sa fi facut o cladire in forma de piramida cu baza de 150m si inaltimea la bunul simt al arhitectului in care ar fi incaput de toate, e adevarat ca ar fi costat, dar dai un ban da faci ceva, de ce nu se fac si fantani arteziene pe toata lunigimea str. Brailei si cu o fantana cu un design frumos la ultimul leu, de ce?! pentru ca "nu avem bani" si pentru ca nu ne duce capul...
  Nu doriti sa faceti pasarele ca dorm boschetarii in ele in schimb la fiecare 2-3 luni un galatean e facut sandwich pe trecerea de pietoni de la banci...
  Nu se va misca nimic atat timp cat politicul e bagat in tot si-n toate, ne pierdem timpul cu oameni care nu vad decat pana la buzunarul lor...
  5
  18
  Raportează
 • postat de Stanica o are mica
  Marți, 05 August 2014 19:19
  5.13.206.***
  PSD + VEGA=LOVE+LOVELE.... ce-i asa de greu? :)))))
  4
  25
  Raportează
 • postat de IP: 5.13.173.171
  Marți, 05 August 2014 19:17
  86.127.208.***
  Legat direct de subiect eu am participat la dezbaterea PUZ Faleza Dunarii si mi-am exprimat si in scris la dna. arhitect sef parerile si la dezbateri; în plus am interpelat primarul actual de mai multe ori pe pagina domniei sale de FB atunci cand ne cerea parerea despre amenajarea orasului sau proiectele sale fanteziste.
  In plus am cateva sute de articole legate de probleme oraşului disponibile pentru oricine, asa ca nu-mi vorbiti mie din spatele anonimatului despre democretie participativa, atunci cand aplicati de fapt politica testiculara de a participa fara a va baga.
  In ce priveste ex., primarul Nicolae nu-mi aduc aminte sa ma fi persiflat, posibil in anturajul domniei sale s-o fi facut. Toti strugurii sunt acri cand nu ajungi la ei, iar eu pe unde am trecut am facut mai mult decat au facut in zece ani colaboratorii apropiati ai domniei sale din care cu onoare faceti parte.
  9
  8
  Raportează
 • postat de Curaj Domnul Porumboiu, toată susținerea. Aveți dreptate.
  Marți, 05 August 2014 19:02
  92.86.69.***
  Nu fiți supărat Domnul Porumboiu, frustrați sunt cei cu garaje, păduchi ale noastre cartiere și așa încărcate cu diferite construcții anacronice, lichele profitoare a unei democrații libertine, inclusiv în arhitectura construcțiilor promovate de doi țărani la minte și viziune, Durbacă și Nicolae, șantieriști de formație și pregătire educațională..
  3
  19
  Raportează
 • postat de @dr.Emil Popa , de la posesorului IP-lui citat de domnia voastra cu exactitate
  Marți, 05 August 2014 18:54
  5.13.173.***
  Ei , daca e s-o luam punctual , facem si asa :

  1. nu faceti pare din ''Asociatia pt Renastererea Galatiului'' ? nu sunteti membru fondator acolo ? atentie , exista date oficiale , publice ; va mai dau nume ale colegilor , usor verificabile ? ma-nsel eu ? poate ; e si cam cald , mea culpa ....

  2. se pare ca nu m-am exprimat suficient de bine : VGI si cercetarile facute in cadrul acestui grup sunt cu adevarat profesioniste , iar d-ta , prin capacitatea d-tale de informare si sinteza , esti unul din acei profesionisti de acolo ; pt amplul vostru demers intelectual in care sunteti prinsi , nu se poate spune decat ''jos palaria'' .

  3. d-le medic , NU A CERUT NIMENI NIMANUI SA RECURGETI LA MASURI DE PROTEST EXTREM ; de ce cautati sa denaturati realitatea ? pt. d-ta nu exista decat dictatura si anarhie ? de democratie participativa si activa n-ai auzit , chiar daca aceasta e-n mare suferinta si pe la altii a caror civilizatie o tot admiram ? la noi ce fel s-a implicat societatea civila in problema care a prilejuit articolul de fata ? dar v-am mai pus aceasta intrebare in fata careia fandati oarecum elegant si gata , v-ati scos .

  4. ia spune-ne d-ta d-le medic , cum ai militat ''public'' impotriva tarelor pe care le mentionezi , ca vad ca tot de blogguri si net imi vorbesti ; povestea cu Nicolaie care te-a persiflat odata e cam putin ; dar sa te menajez .

  5. ce sa discut cu d-ta despre una sau alta ? nu mi-e destul ce citesc aici ? in plus fata de amatorii entuziasti -pt mine niste adevarati profesionisti in ale Galatiului- de pe VGI am toata admiratia cat timp le citesc pe net ; in rest D-zeu cu mila .
  5
  7
  Raportează
 • postat de pentru cel care se ascunde in spatele IP: 5.13.162.192
  Marți, 05 August 2014 16:44
  86.127.208.***
  1. Nu am niciun ONG, n-am avut niciodata si nici nu intentionez sa am. Inainte de a va da cu presupusul ar fi mai bine sa va informati.
  2.Faptul ca alaturi de alti oameni fac parte dintr-un grup care aduna si promoveaza imagini vechi din Galati mi se pare o onoare pe care colegii mei mai tineri mi-au facut-o. Pentru informarea dumneavoastra recuperarea istoriei unui oras si a unei civilizatii implica multa munca si de obicei este facuta de profesionisti. Noi suntem doar amatori care pe cai simple promovam orasul si trecutul lui glorios.
  3.Pagina de Facebook "Vechiul Galati in imagini" incearca sa educe oamenii nu sa-i radicalizeze sa se lege cu lanturi de usile primăriei sau sa se urce pe macaralele abandonate. Daca aveti astfel de nostalgii de ce nu le incercati? Nu anarhia poate salva România ci implicarea societatii civile indiferent de forma ei de organizare.
  4. Spre deosebire de dvs. care va ascundeti in spatele unui IP eu militez atat public cat si in spatiul virtual de ani buni prin blogurile mele atat pentru faleza Dunarii cat si pentru intrarea in normalitate a acestui oras, macinat de coruptie politica si incompetenta. O simpla cautare pe Google despre orasul rosu v-ar putea lamuri ce fac eu.
  5. Din motive de sanatate nu mai fac jogging pe faleza de ani buni, doar imi plimb cainele zilnic dimineata si seara, asa ca daca aveti ceva serios de discutat despre faleza, oras, etc. va stau la dispozitie.
  6
  18
  Raportează
 • postat de UN GALATEAN
  Marți, 05 August 2014 15:46
  79.116.110.***
  CUM SA AUZITI VOI DE PORUMBOIU......!!!????vorba simonei...!!!NISTE FRUSTRATI CARE NU AVETI NIMIC ALTCEVA IN CAP DE CAND ATI RAMAS FARA COTETURILE DE GARAJE SI ACUMA TREBUIE SA MERGETI IN CARCIUMA SI SA VA BETI SPRITUL .....!!!!!
  6
  39
  Raportează
 • postat de Simona
  Marți, 05 August 2014 15:33
  95.42.186.***
  Pentru cine zice ca pe Sergiu Porumboiu il cunoaste doar familia(alde "lauda-ma gura", "hahah", "strainul") si se intreaba cine este: normal ca nu stiti, presa nu are niciun interes sa promoveze oameni care gandesc si au ceva in cap, ci doar creaturile fara nimic de spus din showbiz. Si la o adica de ce nu? Cum apare in ziar vreun articol despre cineva capabil, sar unii ca alde voi in sus si contesta valoarea persoanei doar pen'ca n'ati auzit voi despre ea. Pai da, Sergiu Porumboiu n'a aparut la Happy Hour, asa ca nu aveti de unde sa'l stiti.
  Mai scoateti nasul din Cancan si Click. Si apropo, voi cine sunteti si mai ales, ce mari realizari aveti?..
  6
  46
  Raportează
 • postat de strainul
  Marți, 05 August 2014 15:20
  5.13.173.***
  du-te in Oradea ta si lasa-ne in pace .......marele demolator.........nu stii altceva decat sa demolezi.....esti un ..........mai bine ti-ai vedea de munca ta si sa te multumesti cu cat ai.........din tot ce ai declarat reiese clar....foamea dupa bani ,,,,mai ales contracte cu primaria.......pe Dubaca si Nicolaie i-ai calcat in picioare acu...decurand ......dar cand erau pe functii te gudurai pe linga ei......astea-s lingaii.......ai statut de comunist d-le arhitect .
  43
  11
  Raportează
 • postat de hahahah
  Marți, 05 August 2014 14:37
  89.137.137.***
  ia-ti familia si muta-te in braila !! nu te vrem in Galati ,bai,asta care esti tu marele arhitect !
  45
  12
  Raportează
 • postat de coca
  Marți, 05 August 2014 12:40
  109.166.132.***
  multe nemultumiri,mai ales cind banii din buzunar sint putini,ce bine era cind combinatul mergea cu ghiolbanii adusi in galati, toate mergeau bine,nu se mai plingea nimeni de garaje,de faleza,de primari... sa nu uitam ca imediat dupa revolutie domnul primar durbaca a dat locuri de munca pentru toti prin facilitarea constructiilor provizorii,prin care omul revindea ce cumpara de la altii, sustinind astfel prin taxe si impozite,statul, electrica, apa-canal,si daca ne uitam mai bine observam ca acestia nu s-au imbogatit ci au ramas in acelasi loc,acoperinti fiind de adevaratii jecmanitori ai statului,marii afaceristi,care au luat bani de la tva pe facturi false,acoperiti fiind de organele corupte de la fisc,si obtinind credite pe care nu le-au mai platit niciodata,locuri luate in concesiune pe 50 de ani de la primarie,pe care si-au construit vile,ca cele de pe faleza.Oamenii vad si tac,nu garajele sint problema,dar cu asta se acopera primaria ca sa vada oamenii ca misca ceva si sa nu se intrebe ce fel s-au construit atatea pe terenul statului cu chirii de nimic.Domnul primar Marius Stan sa traiasca, el vrea ceva,dar ar trebui sa vada lucrurile cu ochii lui nu influentat de un oarecare arhitect, sau de cine stie cine, eu cred ca el are destul discernamint sa faca ca oamenii sa-l iubeasca,lasa-le incolo de garaje si de chiosculete,si din fondurile primariei constryieste o fabrica mare de paine,unde sa lucreze galatenii,o fabrica de clor, de detergent,de ambalaje,etc,sa pornim incet sa aducem venituri primariei si asa.
  30
  13
  Raportează
 • postat de @dr.Emil Popa
  Marți, 05 August 2014 12:27
  5.13.162.***
  D-le doctor Emil Popa , oare nu aveti dvs. un ONG profilat tocmai pe aceste teme ? Oare d-ta si A . Zainescu ati facut vreodata altceva decat intruniri stiintifico-nostalgice si expozitii de fotografie veche ? Oare nu voi ati spus de atatea ori ca ''doar n-o sa ma leg cu lanturi de gardul Primariei '' in semn de protest pt. aceste anomalii ? Oare nu ati protestat , de fatada , doar on-line , in cerc inchis , tocmai pt a nu deranja pe nimeni , spunand ca voi sunteti glasul ''societatii civile '' ? Dar de la d-ta am avut alte sperante , stiind toata lumea ca Zainescu e oleaca mai zurbagiu , mai nestapanit , asa cum il stie un oras intreg . Vezi-ti d-le in continuare linistit si decent ( zici d-ta ) de jogging-ul de pe faleza , cat mai exista , ca doar nu o sa va deranjati sa organizati vreun protest stradal sau in CL ale carei sedinte sunt publice nu de azi de ieri , sau , cu atat mai mult , doar n-o sa dati pe cineva in judecata pt. aceste samavolnicii urbanistice . Si mai aveti langa voi ''curajosi'' de felul vostru , alte ONG-uri de oameni seriosi si de buni cunoscatori ai fotografiilor vechiului oras . Fariseismul ipocrit si compromisul insa isi au si ele limitele lor . Bravo d-le medic , bravo Asoc. pt Renasterea ( inmormantarea ) Gl , bravo Asoc Galati orasul meu , bravos natiune galateana !
  15
  17
  Raportează
 • postat de popa
  Marți, 05 August 2014 12:25
  5.13.128.***
  Faleza moare incet si sigur, singurul loc in care Galatenii isi doresc sa aiba liniste si unde sa ia o gura de aer curat . Din pacate organele locale sunt neputincioase sa aplice legea pentru debandada CEFILOR GROASE care distrug si fac mizerie pe faleza superioara , iar politia cmunitara este ca si inexistenta .Nu mai vorbim de lipsa de gospodarire a spatiilor verzi pline cu peturi si pungi de plastic si-a taberei de sculptura in fier ,pline de afise si scriri de toate felurile cu grafiti . Trebuie o analiza publica facuta de toti cetatenii orasului Galati la toate obiectivele si strazile orasului Galati cu propuneri si masuri concrete .
  6
  27
  Raportează
 • postat de Faleza Superioară se poate reamenaja, dar blocurile de pe malul falezei vor pica la un eventual cutremur ce ajunge la 7 Richter.
  Marți, 05 August 2014 12:16
  109.98.99.***
  Faleza nu o pierdem, dar cei ce stau în blocuri pe malul Falezei Superioare își vor pierde cu siguranță apartamentele la un eventual cutremur de șapte grade Richter ce va apare cu siguranță în 100 de ani cât are ''viață'' un bloc cu întreținerile asigurate. Loessul dinspre faleză în care se găsește fundația blocurilor au tendința de alunecare spre Dunăre, ajutat și de umiditatea ce apare inevitabil, așa că la eventuale unde seismice alunecarea spre Dunăre este inevitabilă, rezistența solului spre Dunăre fiind mai mică prin lipsa sprijinului. Tastați ,,istoria cutremure galați'''' și sunt explicate mai multe cutremure.
  Cutremure mai de curând falie Galați-11 09 1980 h(adâncime)= 20 Km, Intensitate=5 grade Richter
  22 10 2005 190 Km 5
  29 09 2013 5 Km 4
  Comuna Izvoarele 40 Km față de Galați=260 cutremure la mică adâncime cu intensitate între 2 și 4,5 grade Richter.
  1
  33
  Raportează
 • postat de Akbar
  Marți, 05 August 2014 12:07
  86.127.208.***
  "Degeaba te grabesti. Trebuia sa pornesti la timp" spunea Napoleon. La sefia directiei de urbanism, s-au perindat absolventi de chimie alimentara sau metalurgie, ce faceau drepti la comanda politica a tovarasilor, ne ingrozim de aspectul orasului.
  In Comisia de Urbansim au fost plantati medici, fotbalisti, ingineri, numai oameni de specialitate nu.
  Oameni cu experienta in materie si-au exprimat opiniile argumentate cu privire la incarcarea suplimentara a Falezei Superioare, iar pe politicianul local galatean l-a durut la basca si "a dat drumul" blocurilor si viloancelor, aducatoare de bani buni in campaniile electorale, prin sponsorizari si donatii.
  Si dupa toate astea ne miram de aspectul acestui oras !
  1
  39
  Raportează
 • postat de valurile Dunarii
  Marți, 05 August 2014 11:54
  194.145.238.***
  Ca sa construiesti pe malul DUNARII un vapor din beton, "poreclit" LIBERTATEA, dupa numele unui iaht celebru, reprezentativ pentru Galati, dar vandut ca fier vechi de niste nenorociti, mi se pare culmea imposturii arhitecturale!
  Nu degeaba a aparut Falezogaura! Sper sa se largeasca destul incat sa-ngita monstruozitatea aia!
  3
  39
  Raportează
 • postat de Sanda
  Marți, 05 August 2014 11:51
  81.12.149.***
  Pentru dezastrul de pe Faleza si nu numai de vina este si ahtiatul dupa avere CORNELIU ISTRATE, care a batut palma cu toti politicienii si a facut tot ce a vrut el!
  Iar dintre primari, cel mai incompetent dintre toate timpurile este Dumitru Niciolae, cu care am pierdut 12 ani degeaba si nu am evoluat sub nici un aspect cu Galatiul!
  Pentru tot ce s-a facut prost in acest oras va veni vremea cand VOR PLATI TOTI!
  2
  41
  Raportează
 • postat de Acelasi.................
  Marți, 05 August 2014 11:25
  84.117.45.***
  O ALTA LUCRARE PE HARTIE ............. O ALTA PROSTIE

  Stimati Galateni

  Acest arhitect nevazut necunoscut , autor de casute de vacanta si vilute este cel care i-a bagat in cap Primarului specialist in toate si nimic, intreaga nebunie cu demolarea garajelor de la Ancora si din Micro 20 .

  Actiune fara rost , sistata prin hotarari judecatoresti si plangeri penale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Si toate astea pentru a-i oferi o sansa cetateanului cu nostalgii de vedeta - dictator sa editeze un proiectel cu mai mult de trei planse.
  Asa au unii noroc . !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  45
  15
  Raportează
 • postat de LAUDA-MA GURA TARE ...........CA TI-OI DA .......VRE- O LUCRARE !!!!!!!!!!!!!!!!
  Marți, 05 August 2014 11:09
  84.117.45.***
  Stimabile Domn


  - In afara de familia dumitale cine te mai cunoaste in orasul asta ??

  - Ce minunatii arhitecturale rod al mintii dumitale , fugacioasa dupa ipostaze DICTATORIALE , ne-au fericit existenta si cand ??

  - Blocurile de pe faleza au fost construite cu aprobarea Consiliului Local , a Primarilor ce sau succedat si pentru care I.P.J. ul a mancat bani grei , pe studii de stabilitate a solului si viziune arhitecturala.

  - Faptul ca nu te-au intrebat si pe dumneata ...........de, ce sa zic ......poate ca nu era cazul , dupa cum spun unii.


  MAI MULTA MODESTIE NU STRICA DOMNULE ..............SA-TI ZICEM ARHITECT !!!!!!!!!!!!!
  44
  17
  Raportează
 • postat de florin
  Marți, 05 August 2014 11:05
  5.13.220.***
  Galatiul am mai scris a devenit cel mai urit oras de resedinta al Moldovei.Orase ca Birlad,Vaslui ,Botosani ,Suceava ,Piatra Neamt,Focsani sunt orase mult mai ingrijite.Sunt orase verzi orase unde chinuit asa tiris grabis se reuseste sa se faca macar o curatenie de bun simt.Sunt orase unde in majoritate se poate vedea marcajele rutiere.Unde foarte multe constructii vechi sunt ingrijite.Faleza care trebuia sa fie un punct de atractie a devenit incet incet un loc plin de mizerie de uscaturi .Faptul ca pe faleza superioara s-au construit blocuri cu 10 etaje este o dovada a lacomiei si a prostiei Si probabil bomboana pe coliva pentru ca nu vad vreun mare politician in Galati care sa capaciteze forte si bani pentru rezolvarea problemei -alunecarile de teren..Pacat de oamenii de buna credinta care au cumparat apartamentele de la Vega si Doamne fereste sa nu plece la vale.
  3
  30
  Raportează
 • postat de Camelia
  Marți, 05 August 2014 10:10
  89.137.139.***
  Ne trebuie de fapt, doua pasaje subterane. Unul la inelul de rocada care sa fie dinspre blocurile privilege spre tiglina pentru ca pe aceasta artera e foarte aglomerat. Si inca un pasaj subteran pe cosbuc, la intersectia cu brailei, micsorandu-se astfel timpul de stat la semafor. In ceea ce priveste faleza, m-as bucura sa fie macar dreapta pe partea pietonala atat pe partea superioara, cat si pe cea inferioara sa putem merge cu rolele sau cu bicicleta. Este oribila comparand cu parcul viva care este chiar in apropiere. In loc sa vopsim borduri, am putea vopsi gardul de pe faleza superioara sau ornamentele falezei inferioare care zac ruginite sau pictate de artisti nerecunoscuti.
  2
  29
  Raportează
 • postat de CETATEANUL
  Marți, 05 August 2014 09:58
  5.13.168.***
  NU EXISTA IN TARA O DEBANADA IN CONSTRUCTII MAI MARE CA IN ORASUL GALATI!!
  SA-U DAT AUTORIZATII DE CONSTRUCTII NEFUNDAMENTATE URBANISTIC, FAFA A SE RESPECTA UN PLAN URBANISTIC!
  TREBUIE CERUTA SI PAREREA LUI EUGEN DURBACA SI A FOSTILOR ARHITECTI PERINDATI PRIN ACEST ORAS!!
  NU AU NICI O RESPONSABILITATE FOSTII PRIMARI?
  2
  48
  Raportează
 • postat de MARIA
  Marți, 05 August 2014 09:53
  81.180.116.***
  DURBACA este unul din cei mai vinovati primarI. A bagat tiganii in centrul orasului si daca mergi spre piata pe jos ,trebuie sa respiri un aer imbacsit si o mizerie de nedescris ,cand treci prin fata caselor lor ,plus copii lor care te abordeaza sa le dai bani .
  3
  48
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 05 August 2014 09:46
  83.103.186.***
  pute Galatiul nostru de altadata numai a marlani de aceia care au venit cand s-a construit Combinatul si care, prin diferite tertipuri au pus mana pe ceea ce se numea odinioara, Galati. Acum, vorba stimatului domn Porumboiu, e plin de Smecheri, smenari, curve, si masculine si feminine deopotriva, mastodonti numiti pompos "terase" si "debarcadere"!!! sa-i multumim tov. director durbaca pentru toate nenorocirile care le-a adus cat a fost primar in aceasta urbe (garaje, proiectul ADA MARINESCU pe Faleza superioara a Dunarii, acel cartier pompos de pseudo-vile in care se lafaie toata floarea cea vestita a marlanimii romane), urmat fara prea mari diferente de cloaca lui Nicolae Dumitru cu Ciumacenco si Cristea la timona!!! sunt numai cateva exemple de oameni care merita sa fie trasi la raspundere pentru nenorocirile care au adus Galatiul pe ultimele locuri in clasamentul municipiilor resedinta de judet, transformandu-l intr-un targ prafuit, fara tei, fara castani, fara parcuri...dar cel mai dureros, fara FALEZA SUPERIOARA A DUNARII!!! Sa va fie rusine domnilor spagari, smenari si oameni de bine!!!
  5
  45
  Raportează
 • postat de adrian
  Marți, 05 August 2014 09:26
  86.127.208.***
  Avem profesionisti din cate vad.In sfarsit li se mai cere parerea ,dar doar cand e foarte grava situatia ,pacat.S-ar putea doar sa constate si sa nu mai poata face nimic (ca la medic).Ar trebui arhitectii sa traga un semnal de alarma catre societatea civila cand inca nu e prea tarziu ,s-a mobilizeze ONG-urile neafiliate politic pentru a ne proteja orasul de oamenii cu bani dar fara bun gust si onestitate (patronii de firme de constructii afiliate politic)
  7
  32
  Raportează
 • postat de dr.Emil Popa
  Marți, 05 August 2014 09:09
  86.127.215.***
  Excelenta radiografie a diletantismului si a partizanatului administratiei publice locale condusa de 25 de ani de niste diletanti si inconstienti. In loc sa se conserve orasul vechi cu strazile vechi atatea cate au mai ramas cu cldiri din secolele XIX-XX (Cuza, Balcescu, Domneasca, M. Bravu etc.) se fac praf baniii contribuabililor pe spectacole cu formatii si interpreti expirati, starlete de ocazie si mese pantagruelice pentru alesii locali la diverse stabilimente din oras. In loc sa se stimuleze creativitatea locala si sa se dezvolte numarul de locuri de munca din Galati se fac dedicatii pe fata pentru firme din capitala sau din alte judete, cu alte cuvinte BANUL PUBLIC DIN GALATI PLEACA LA BUCURESTI SAU LA BRASOV LA FIRME PRIVATE!
  Iar despre faleza ce sa mai vorbim? La doi pasi de unde cladirea dispensarului TBC din Tiglina 1 se apleaca ca turnul din Pisa, se ridica un bloc turn care are toate autorizatiile date de primarie ca si cele ale ;ui Vega care a adus faleza in stadiul care este. Bravo domnule arhitect, ar trebui sa luam atitudine ca societate civila si sa actionam in instanta incompetenta celor care au distrus orasul si continua s-o faca si azi.
  7
  42
  Raportează
 • postat de galatiul nu e oras, e mahala
  Marți, 05 August 2014 09:02
  89.122.197.***
  In galati, de la ghiolbanul adus cu japca la munca in combinat, de ceausescu, la politicieni si functionari publici, nu a existat si nu exista cultura arhitecturala. suntem doar cativa care apreciem arta istoriei si a frumosului. restul se multumeste cu mahalale afumate si galagioase. sa avem carciumi in care sa ne hahaim si sa ne imbuibam. dupa noi, potopul. Galatiul nu mai poate fi salvat. nu va mai consumati energia pe vise frumoase. eu, personal, astept prabusirea blocurilor de pe faleza.
  11
  38
  Raportează
 • postat de valy
  Marți, 05 August 2014 08:10
  193.231.148.***
  cum apar in ziar numai senili asta,stan si alti nebuni care in loc sa construiasca ceva in afara de vilele lor cauta numai sa darame sa ne feresca d-zeu de asa nebuni asta in loc sa faca planuri de contructie el demoleaza nebuni rau frate
  34
  10
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Marți, 05 August 2014 08:02
  193.230.156.***
  Arhitectul care a aprobat constructiile dubioase din ultimul timp trebuie "felicitat" ptr. tiganeala din Galati. Capabil om. Toate cladirile vechi au ramas in administratia primariei care in loc sa le intretina pentru a pastra orasul cu arhitectura semnificativa au lasat aceste cladiri in paragina. NICI NU LE INTRETIN NICI NU LE VAND LA CHIRIASI ,POATE MAI APUCA EI , ILEGAL CATE UNA DIN ACESTE CLADIRI.SI TOAT PROIECTELE PTR. GALATI SUNT FACUTE DE BUCURESTI PENTRU CA NIMICURILE CARE SUNT LA CONDUCEREA GALATIULUI SUNT TELEGHIDATE DE LA BUCURESTI SI CA ATARE SUNT GASITI SPECIAL OAMENI DIN BUCURESTI CARE PRIMESC CONTRACTE LA GALATI. ALTFEL , UNUL CA NICA ISI EA MANA DE PE CEI SUSTINUTI CU MARI SACRIFICII.
  5
  15
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Marți, 05 August 2014 08:02
  193.230.156.***
  Arhitectul care a aprobat constructiile dubioase din ultimul timp trebuie "felicitat" ptr. tiganeala din Galati. Capabil om. Toate cladirile vechi au ramas in administratia primariei care in loc sa le intretina pentru a pastra orasul cu arhitectura semnificativa au lasat aceste cladiri in paragina. NICI NU LE INTRETIN NICI NU LE VAND LA CHIRIASI ,POATE MAI APUCA EI , ILEGAL CATE UNA DIN ACESTE CLADIRI.SI TOAT PROIECTELE PTR. GALATI SUNT FACUTE DE BUCURESTI PENTRU CA NIMICURILE CARE SUNT LA CONDUCEREA GALATIULUI SUNT TELEGHIDATE DE LA BUCURESTI SI CA ATARE SUNT GASITI SPECIAL OAMENI DIN BUCURESTI CARE PRIMESC CONTRACTE LA GALATI. ALTFEL , UNUL CA NICA ISI EA MANA DE PE CEI SUSTINUTI CU MARI SACRIFICII.
  6
  12
  Raportează
 • postat de romani-stan tara campionilor nearbitrati
  Marți, 05 August 2014 07:35
  5.13.160.***
  duca-se si faleza si tot numai otelul sa ramana, s-avem echipa campioana.............cu daramatul toata umea e de acord dar ce pui in locul garajelor? nu cumva esti dator moral fata de omul ala sa ii faci un garaj supteran ceva?
  37
  5
  Raportează
 • postat de flaviu
  Marți, 05 August 2014 07:33
  92.80.169.***
  Bine a-i revenit ne-a fresnescu ...
  6
  7
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 05 August 2014 05:26
  79.116.102.***
  @Frasnescu ,te-a tampit si mai rau caldura.In Romania cand spui regat si regateni inseamna Regatul Romaniei rezultat din unirea Tarii Romanesti (Muntenia si Oltenia ,adica : olteni , valahi , tagani si... braileni increzuti ) cu Moldova . Cat despre New Braila sa-i ajute Dumnezeu sa prospere si sa nu duca grija Galatiului .
  4
  25
  Raportează
 • postat de silviu
  Marți, 05 August 2014 01:32
  89.35.19.***
  "cu spatele catre fluviu", domn Sergiu, domn Sergiu..
  26
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.