Rectificare bugetară la Consiliul Local

Rectificare bugetară la Consiliul Local
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, 12 mai, a avut loc o şedinţă de îndată a Consiliului Local Galaţi în care s-a aprobat rectificarea bugetară a municipiului.

Potrivit declaraţiilor lui Florin Popa (foto), city-manager al Primăriei municipiului Galaţi, bugetul local a fost rectificat în plus cu 1,174 milioane lei, sumă reprezentând preţul pentru combustibilul folosit, în iarnă, la încălzirea oraşului. De fapt, este vorba despre subvenţia la energie termică, primită, conform legii, de la bugetul de stat.

O altă rectificare pozitivă a fost operată în privinţa taxelor notariale de timbru. „Este vorba despre o rectificare de aproape 28 de miliarde de lei vechi [2,8 milioane lei], încasate din taxele notariale de timbru”, a mai precizat Florin Popa.

Ultima, dar nu cea din urmă rectificare este una negativă şi se referă la salariile personalului din învăţământul preuniversitar. „Este vorba despre o sumă de 108 miliarde lei vechi, sumă ce ar fi trebuit încasată la bugetul local din restituirea de TVA, dar care nu a fost încă încasată. Această rectificare negativă face să nu putem asigura salariile profesorilor pe luna decembrie a acestui an. Însă până la finele anului vom mai avea multe rectificări şi suntem convinşi că vom identifica şi surse pentru asigurarea salariilor profesorilor”, a mai declarat Florin Popa.

Acesta a adăugat că o şedinţă a Consiliului Local, în plen, va avea loc la sfârşitul acestei luni, probabil pe 28 mai.

Citit 708 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.