Mega-războiul politic din CJ pune piedici dezvoltării Galaţiului/ Bacalbaşa cu "actele criminale", opoziţia cu ilegalităţile

Mega-războiul politic din CJ pune piedici dezvoltării Galaţiului/ Bacalbaşa cu "actele criminale", opoziţia cu ilegalităţile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hangarul destinat elicopterului SMURD este blocat între clinciurile politice din CJ


O serie de activităţi de la nivelul Consiliului Judeţului riscă să fie blocate din cauza tensiunilor acutizate dintre partidele din opoziţie şi Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ. De altfel, şedinţa aleşilor judeţeni de luni a confirmat, fără doar şi poate, faptul că la nivelul instituţiei ne confruntăm cu o adevărată criză politică, care afectează bunul mers al judeţului Galaţi.

Un proiect de hotărâre care prevedea modificarea şi completarea unuia din luna aprilie privind trecerea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Afacerilor Interne, necesar construirii hangarului elicopterului SMURD, promovat de Nicolae Bacalbaşa, nu a reuşit să obţină două treimi din voturile aleşilor, aşa cum ar fi fost necesar, şi a „picat” la vot, prin neparticiparea PDL şi PNL la procesul de votare. Asta înseamnă că, deocamdată, hangarul poate fi construit doar la nivel declarativ ori în imaginaţia aleşilor. Aceeaşi soartă au avut şi alte două proiecte de hotărâri care presupuneau modificări şi o completare la alte două votate în urmă cu mai multe luni ce vizau o serie de reparaţii executate de CNI pe drumurile afectate de inundaţii. Vizibil enervat, Nicolae Bacalbaşa i-a acuzat pe aleşii PDL şi PNL de „acte criminale”. „A lupta politic sabotând locuitorii unui oraş şi lovind în sănătatea oamenilor, mie, personal, mi se pare un act criminal şi îmi asum această afirmaţie. Personal, consider că este un act criminal, antinaţional, antipatriotic”, a afirmat preşedintele CJ.

De cealaltă parte, Iuliana Tania Bogdan (liderul de grup al PNL din CJ) a criticat atitudinea şefului CJ şi a reclamat numeroase ilegalităţi. „Consiliul Judeţului este o instituţie condusă politic. Preşedintele are obligaţia să facă discuţii cu toate partidele politice pentru a-şi asigura o majoritate în aşa fel încât să funcţioneze. Atâta timp cât întreaga atitudine a preşedintelui faţă de opoziţie este doar insultătoare şi nu manifestă niciodată nici cea mai mică intenţie de a colabora şi cu opoziţia, de a discuta, de a ne aşeza la masa negocierilor, să ni se explice ce hotărâri sunt, pentru că foarte multe sunt cu semn de întrebare, nu ne vom implica în asemenea tip de vot (…) Invocarea faptului că noi nu suntem preocupaţi de binele cetăţenilor este falsă pentru că noi am votat o dată această hotărâre. Trebuiau să o facă corectă. Este, din nou, vorba de incapacitatea şi de neprofesionalismul celor care semnează expunerile de motive şi hotărârile”, a spus Tania Bogdan.

Consilierul PDL Ion Ştefan a făcut un apel la liderii partidelor din Consiliul Judeţului de a se aşeza la masa negocierilor şi a pune capăt conflictelor.

 

Citit 2985 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.