APEL în Parlament pentru AUTOSTRADA Galaţi-Brăila-Buzău

APEL în Parlament pentru AUTOSTRADA Galaţi-Brăila-Buzău
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul brăilean Alexandru Nazare, preşedintele PDL Brăila şi fost ministru al Transporturilor, a făcut un apel către parlamentarii din judeţul vecin şi către reprezentanţii administraţiei publice să susţină finanţarea din fonduri europene a autostrăzii Buzău-Brăila-Galaţi, dar şi a podului peste Dunăre.

„Ministrul Transporturilor va veni la Comisia din Parlament miercuri, 1 octombrie, pentru a prezenta Masterplanul General de Transporturi, documentul care stabileşte priorităţile de infrastructură ale României pentru următorii 15 ani. Practic, începe o consultare publică asupra acestui document pentru a stabili varianta finală ce urmează a fi transmisă Comisiei Europene, întrucât doar proiectele incluse în Masterplan vor putea fi finanţate din fonduri europene. Este şansa Brăilei să demonstreze prin argumente economice, dar şi de trafic, că legăturile de infrastructură cu Buzău, Galaţi şi Tulcea, deja incluse din 2012, în timpul mandatului meu de ministru, pe harta europeană, trebuie finanţate din fonduri nerambursabile”, a afirmat parlamentarul brăilean.

Alexandru Nazare a reamintit că, în ultimii ani, au tot existat promisiuni pentru realizarea acestor proiecte, însă fără niciun rezultat. „Sper ca miercuri să am în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor sprijinul tuturor reprezentanţilor Brăilei, astfel încât să îl convingem pe ministrul Rus că aceste proiecte sunt prioritare şi trebuie finanţate din fonduri europene”, a spus Nazare.

Rămâne de văzut dacă vor răspunde la apelul deputatului brăilean şi parlamentarii gălăţeni, care ar putea să facă front comun pentru susţinerea celor două proiecte extrem de importante pentru dezvoltarea zonei Galaţi-Brăila. Totodată, Galaţiul are şi un reprezentant în Ministerul Transporturilor, pe social-democratul Marius Mărgărit, care ocupă funcţia de subsecretar de stat, dar despre a cărui activitate nu se cunoaşte mai nimic.

CITEŞTE ŞI: Guvernul promite noi autostrăzi pentru Galaţi şi pod peste Dunăre... la Brăila

Citit 2834 ori Ultima modificare Luni, 29 Septembrie 2014 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.