Ce ştie viceprimarul şi nu ştie primarul

Ce ştie viceprimarul şi nu ştie primarul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Marius Stan pare dornic să-i tragă de sub fund viceprimarului PSD Florin Popa scaunul de preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe a Consiliului Local * Florin Popa se pare că ştie, însă, lucruri pe care edilul nu le cunoaşte legat de celebra Falezogaură


Electoral, primarul UNPR Marius Stan şi viceprimarul PSD Florin Popa sunt aliaţi, aşa cum erau şi pe vremea când făceau parte din Uniunea Social Liberală. Practic, însă, între ei sar adesea scântei. Cel puţin aşa s-a petrecut la şedinţa trecută a Consiliului Local, unde Stan a ajuns să-i reproşeze lui Popa că ocupă atât scaunul de viceprimar, cât şi pe cel de şef al Comisiei de Buget Finanţe. Ba mai mult, a lansat ideea că e o incompatibilitate între cele două funcţii, care ar trebui remediată urgent! În contrapartidă, viceprimarul a reuşit să-i dea emoţii, marţi, la şedinţa de îndată a Consiliului Local, când trebuia aprobată noua listă de investiţii care vor fi realizate dintr-un împrumut contractat de la BERD. Şi mai mult, viceprimarul a dovedit că ştie nişte lucruri în plus faţă de primarul Marius Stan, legat de Falezogaură.

„Incompatibilitate”

„Ne mai şi înţepăm, e normal, că din unitatea contrariilor rezultă progresul. Politic suntem în aceeaşi tabără”, a spus Stan, încercând să minimalizeze contrele din şedinţa Consiliului Local. Numai că acestea nu s-au petrecut o singură dată, ci de două ori. Mai exact, Florin Popa a reclamat că a cerut lămuriri legate de un subiect supus aprobării în şedinţă, dar nu a primit, aşa că ar dori să i se răspundă la întrebări. „Eu sigur nu pot să vă răspund la întrebare. Cred că dl viceprimar trebuia să răspundă, dacă a făcut o cerere preşedintele Comisiei, nu? Dl viceprimar trebuia să răspundă!”, i-a replicat ironic Stan.

După şedinţă, edilul avea să zgâlţâie serios scaunul lui Popa: „Legea dată în 2007 a fost strâmbă şi ea trebuie rectificată. Nu mă refer la Popa Florin, ca persoană, vorbesc de viceprimari. În toată ţara viceprimarul este şi în executiv, şi în legislativ. E cea mai mare incompatibilitate din lumea asta! Dar ea este legiferată! Mi se pare normal ca cei care emană legi să îndrepte anomalia asta cât de repede, pentru că e uşor să stai în Consiliu şi să spui «Daţi-mi documente!», şi să vii la Primărie: «Daţi-mi salariu». Nu e corect!”, a declarat Stan presei.

Joaca de-a semnăturile

Se pare că viceprimarul Popa, în calitate de preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe a CL i-a dat emoţii primarului Marius Stan, la şedinţa de îndată care a avut loc marţi. Vicele se pare că s-a lăsat greu convins să voteze lista investiţiilor care vor fi susţinute din creditul BERD. Ba mai mult, şi-a influenţat şi colegii de partid. Aşa s-a ajuns la o situaţie paradoxală: consilierul local PSD Nicolae Rainea a semnat pentru hotărâri, apoi, după ce a fost în biroul lui Popa, a venit să-şi retragă semnătura! În final, aflând că şeful de grup, Florin Popa, a semnat, şi-a reînnoit votul!

Falezogaura

O altă situaţie interesată s-a petrecut la conferinţa de presă în care au fost prezentate concluziile studiului şi expertizei realizate cu privire Falezogaură. „Respectiva groapă a fost cauzată de prăbuşirea tavanului unui tunel existent. Acesta s-ar fi prăbuşit cu sau fără ISPA. Din punctul meu de vedere, cei care au expertizat la momentul respectiv trebuia să observe că respectivul tunel este praf şi pulbere fină şi trebuia să-l reabiliteze”, a spus prof. univ. dr. ing. Manole-Stelian Şerbulea, coordonatorul expertizei. Explicaţia nu constituia o noutate nici pentru presă, nici pentru viceprimarul Florin Popa. „Probabil ar trebui spus că segmentul acela face parte din vechiul colector, şi care reprezenta o scurgere în Dunăre. În momentul în care a intervenit programul ISPA, acel segment de colector de canalizare a fost păstrat ca o rezervă pentru deversarea apelor colectate ca urmare a unor ploi torenţiale. Din păcate nu a fost constatată starea tehnică a acelui colector şi atunci s-a produs acea prăbuşire”, a continuat explicaţiile Popa, care, în mandatul trecut, a fost city-managerul oraşului.

Aflând de la presă că un diagnostic identic i-a dat Falezogăurii şi directorul Niţă Podaru de la Apă Canal, în urmă cu câţiva ani, Marius Stan s-a enervat: „Dacă au ştiut de tunel, de ce nu l-au consolidat ca să nu mai apară problema cu gaura? Nu s-a făcut nimic pentru a se îndrepta ceva ce se putea îndrepta la momentul respectiv. Nu putem să ne luăm în cârcă tot ceea ce nu s-a făcut!”, a declarat Marius Stan.

Dincolo de Falezogaură, poate că n-ar fi rău ca vicele Popa şi primarul Stan să pună cap la cap ceea ce ştiu şi să comunice, spre binele oraşului.

Citeşte şi: Primărie, te iubesc! Marius Stan mai vrea un mandat

Citit 1731 ori Ultima modificare Vineri, 03 Octombrie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.